A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Biztos, hogy nem lehet más. Másra nincs értelme! És egy tisztességes árú, 14 gépes beszerzés úgy másfél milliárd lenne.

Annyi szerintem a 14 gepre is csak szuken lenne eleg.... infrastruktura kiepitese, logisztikai tamogatas, kepzes stb. is kell. Ezzel egyutt mar csak max 6-7 gep ferne bele.

Biztos, hogy nem lehet más. Másra nincs értelme! És egy tisztességes árú, 14 gépes beszerzés úgy másfél milliárd lenne.
és az nem fordulhat elő hogy lehet hogy csak később nyer értelmet?:rolleyes:
Legyen igazad. 1.5 milliárd csodálatos ár lenne.
lehet eltudnánk hozni 14 gépet annyiért de akkor azok nagyon csupaszok lennének , képzés, logisztikai támogatás , fegyverzet nuku akkor
kíváncsi voltam ki találja meg elsőnek :D

Jó, itthon nem csak egy ideiglenes hanem állandó alegységnek is osztag a megnevezése is bár ez csak békevezetés miatt van így háborúban ez nem ebnyir kötött struktúra.

Jó, itthon nem csak egy ideiglenes hanem állandó alegységnek is osztag a megnevezése is bár ez csak békevezetés miatt van így háborúban ez nem ebnyir kötött struktúra.
Mint már nyavajogtam róla,pont a szolgálati szabályzat nincs rajt egyben a neten.A disszertációkat meg katonák irják.És éppenséggel ott is vegyesen használják.Amiben egyöntetűek,hogy mind a 8-9fős rajt kivánják,2 tűzcsoporttal.De van amelyik roham és támogató osztagra/részlegre osztja a rajt.Van aki meg félrajt ir.Mindenesetre mindegyik akkora lövészjárművet javal,aminek a deszantterébe befér legalább 8fős raj.
El lehet költeni itt bőven 1miliárdot úgy is,hogy nincs bent vadászgép,és szükségünk van rá.

Mint már nyavajogtam róla,pont a szolgálati szabályzat nincs rajt egyben a neten.A disszertációkat meg katonák irják.És éppenséggel ott is vegyesen használják.Amiben egyöntetűek,hogy mind a 8-9fős rajt kivánják,2 tűzcsoporttal.De van amelyik roham és támogató osztagra/részlegre osztja a rajt.Van aki meg félrajt ir.Mindenesetre mindegyik akkora lövészjárművet javal,aminek a deszantterébe befér legalább 8fős raj.

El lehet költeni itt bőven 1miliárdot úgy is,hogy nincs bent vadászgép,és szükségünk van rá.
Elárulom, hogy a disszertációk és szakdolgozatok bő 90%-a belső felhasználású.
Egyébként az az általános leosztás, hogy van egy Alfa és egy Bravo tűzcsoport. Na ezen lehet változtatni, pl ha találsz egy jó kis halmot vagy ilyesmit ahol a rajpk úgy ítéli meg, hogy a 2 géppuska jobb fedezettüzet tud adni, mintha a a saját tűzcsoportjával mozogna, Ilyenkor általában a géppsukások meg hozzájuk tartozó 1-1 ember marad ott a maradék megy egybe verődik.

A szolgálati szabályzat fent van a neten 100%-ban épp csak te nem azt szeretnéd látni.Te harcászati utasítást,harcászati szabályzatot keresel.(már megint a fránya megnevezések!)

A szolgálati szabályzat fent van a neten 100%-ban épp csak te nem azt szeretnéd látni.Te harcászati utasítást,harcászati szabályzatot keresel.(már megint a fránya megnevezések!)
Hol?Légy már olyan jó,és add meg a fellelhetőségét.A harcászati szabályzat és utasitásokét sem utasitom vissza

Hol?Légy már olyan jó,és add meg a fellelhetőségét.A harcászati szabályzat és utasitásokét sem utasitom vissza

Bepötyögöd a gugliba,hogy "A Magyar Honvédség szolgálati szabályzata" és egy halom helyen ott lesz.Harcászati utsasítást vagy harcászati szabályzatokat ne keress mert azok titkosak.