T
Törölt tag
Guest
Vagy tényleg nem kormánygépek lesznek a Falconok?+ Hercules, M270, Javelin?
Erről mostanában beszélt Benkő papa egy előadáson.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vagy tényleg nem kormánygépek lesznek a Falconok?+ Hercules, M270, Javelin?
Hát most gugliztam egy tíz percet de nem találtam.
Danke sör!Jah azz hittem hogy az csak hivatkozik rá, bocsi.
Danke sör!
Különben orosz honlapon megtaláltam a harcászati utasitásokkal együt,csak az istennek nem tudtam letolteni.Folyton csak üres mappa jött le,aztán hagytam a francba
Azok is ott voltak.Magyar Néphadsereg dokument pakkban.Az szinte teljesen kizárt,hogy az érvényes harcászati utasítások fent legyenek.Amiket találtál azok max a VSZ időkből valóak amik meg kb az orsz mássolatai voltak.
Mondjuk nem valami originál a mostani se xdAz szinte teljesen kizárt,hogy az érvényes harcászati utasítások fent legyenek.Amiket találtál azok max a VSZ időkből valóak amik meg kb az orsz mássolatai voltak.
Azok is ott voltak.Magyar Néphadsereg dokument pakkban.
Titkossággal meg ne nagyon foglalkozz.Biztos,hogy az oroszoktol a románokon át az ámerikaiaig mindenkinek megvan az utolsó betüig.És bizom benne,hogy legalább a románoké nekünk is.
Mondjuk nem valami originál a mostani se xd
Állítólag sokkal szélesebb a bevásárlólista. Egyszerűbb lesz felsorolni mit nem veszünk.
1 milliárd USD összeget említ a jól értesültet megjelenítő cikk, repülőeszközre, a MD céggel kapcsolatosan. Persze, ez még ma csak játék a szavakkal, de lehet ez is. Super Hornet. Mennyi jönne ki darabban, megfelelő fegyverzettel, 1 milliárs USD összegből ?
![]()
Előbb utóbb ez lesz, igen, de szerintem nem most,...max. szándéknyilatkozat.Akárhogy nézem a Lockheed oldalát nincs olyan eszköz, vagy csomag, ami szükséges mennyiségben dollármilliárdos tételt tenne ki nekünk. Nincs miről ötletelni, az F-35 az egyetlen termékük amiről ilyen léptékben tárgyalhatunk velük.
1 milliárd USD összeget említ a jól értesültet megjelenítő cikk, repülőeszközre, a MD céggel kapcsolatosan. Persze, ez még ma csak játék a szavakkal, de lehet ez is. Super Hornet. Mennyi jönne ki darabban, megfelelő fegyverzettel, 1 milliárs USD összegből ?
Előbb utóbb ez lesz, igen, de szerintem nem most,...max. szándéknyilatkozat.
Nem tudom Te mit néztél, de simán el lehet verni ennyi pénzt a termékpalettából...
Szerintem, ha lesz F35 az nem a mostani szerződés. Szerintem most veszünk egy szép nagy csomagot az LM-től. Hercules, Javelin, radar és esetleg M270/HIMARS.Akárhogy nézem a Lockheed oldalát nincs olyan eszköz, vagy csomag, ami szükséges mennyiségben dollármilliárdos tételt tenne ki nekünk. Nincs miről ötletelni, az F-35 az egyetlen termékük amiről ilyen léptékben tárgyalhatunk velük. Mindazonáltal fogunk mi még az amerikaiakkal tárgyalni a mostani körön kívül is, mert fegyverzet is kelleni fog!
![]()
A belikeltt cikkben 2x1milliárdrol volt szó.1md a NASAMS,a másik LM termék kapcsán.Lokátorokkal,több osztályra számolva,jókora rakétakészlettel elmehet 1md a NASAMSra is.Főleg ha előrendelést adunk le az ESSM block IIre is.LM 1md-ja meg kevés 1század F35re,és van ott bőven más is.MLRStől a harctéri informatikai rendszerekig szinte minden.Teljesen biztosra lehet venni, hogy nem fogunk Gripent lecserélni nem ötödik generációs gépre. Nem konkrétan egymilliárdról van itt szó, hanem legalább másfélről, vagy az újságíró, vagy a forrása csinálhatott a milliárdos-ból milliárdot.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..