A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

https://www.nurolmakina.com.tr/uploads/images/1532689021_ideb-news.jpg
2018-as kép Pozsonyi bemutató, szlovák zászlóval az oldalán. Meg a Zord álltal új magyar szárazföldi rejtőszínnek titulált festéssel (vagy legalábbis valami nagyon hasonló).
Akkor a szlovákok is rendszeresítik, magyar színekkel. Nem értem miért nem lehet normálisan elmondani az embereknek hogy most mi a f@sz van?

https://www.nurolmakina.com.tr/uploads/images/1532689021_ideb-news.jpg
2018-as kép Pozsonyi bemutató, szlovák zászlóval az oldalán. Meg a Zord álltal új magyar szárazföldi rejtőszínnek titulált festéssel (vagy legalábbis valami nagyon hasonló).
Akkor a szlovákok is rendszeresítik, magyar színekkel. Nem értem miért nem lehet normálisan elmondani az embereknek hogy most mi a f@sz van?
Szerintem Zord csak szimplán meg van keveredve. Az az eredeti török festés lesz szerintem.

http://www.milscint.com/en/ejder-yalcin-4x4-steps-into-the-european-arena/
http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-armored-vehicles-beat-rivals-in-slovak-tests-124188

Állítólag szlovák teszten jól szerepelt. Még ha egy B-2-est vagy valami SIGINT gépet rejtegetnének az oké de mi a rosseb lehet titkos egy 4x4-es járművön? :D
Nem a 4x4 a titkos hanem, hogy Szlovákia és Magyarország egy. :) Bár a honvédelmi nap alkalmából Viktor be is jelenthetné a Slovschlusst. :D

Szerintem Zord csak szimplán meg van keveredve. Az az eredeti török festés lesz szerintem.
Remélem hogy csak hülyeséget írt, mert amúgy elég gyatra egy álca. Nem értek hozzá de ha ez a magyar tájra lett szabva akkor az új egynruha miért nem ilyen? Mindegy nem panaszkodom mert én örülök minden fejlesztésnek, csak mondják el mit miért és én készséggel elhiszem, de ez a titkolózás elég szánalmas.

http://www.milscint.com/en/ejder-yalcin-4x4-steps-into-the-european-arena/
http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-armored-vehicles-beat-rivals-in-slovak-tests-124188

Állítólag szlovák teszten jól szerepelt. Még ha egy B-2-est vagy valami SIGINT gépet rejtegetnének az oké de mi a rosseb lehet titkos egy 4x4-es járművön? :D

Titkos volt nálunk az is, milyen lesz az új gyakorló ruházat, ne feledd. Itt minden titkos. Az is hogy mi a titkos, természetesen titkos. Itt Honvédség tekintetében minden titok a négyzeten. :)

• Tetszik
Reactions: Anti and rappali_
Ha már láttál géppuskást visszakecmeregni BTR-be,mindjárt logikus a 170 centis magasság! ;)

BTR-be nem. BMP-1-be igen. Sokat is. Az még alacsonyabb is mint a BTR. Nos, alapvetően, magas, erős fiúk voltak nálunk géppuskások. Mert a géppuska nehéz, ráadásul a rakasztáska sem könnyú, ha tele van lőszerrel. Azzal kell egy sebességgel futni a többiekkel és nem lemaradni. Bírni is kell ám ezt, teljes harcászati felsterelésben. Egy alacsonyabb srácnak sokkal erősebb fizikai megterhelés ez így.

Egyszerűen gyönyörű! :) Illik a tájhoz, bár 2-300 db. még jobban tetszene :)

Hát kb igen. És ezért szerintem az egyik fő gócpont a hadsereg fejlesztésben a harckocsi. Anélkül nincs hagyományos, ütőképes hadsereg. Viszont egyszerre kéne minőséggel és mennyiséggel is rendelkezni. Ami túl drága.

Persze könnyít a dolgon, hogy a szomszédos országokban kell gondolkodni vetélytársban, akik nem feltétlenül állnak sokkal jobban anyagilag. Vagy elkezdi az ember feltölteni a hadsereget lassan valami Leo2 szinttel - ami sokáig tart - vagy hozzá képes nagyobb mennyiségben szerez be valamilyen tuningolt verziót a T-72 családból.

• Tetszik
Reactions: tonyo
Finoman megjegyezném, hogy itt a Kárpát-medencében több nyelvet tudni nem nagy kunszt. Kis faluban, ahol felnőttem a nyolcvanas években az általános iskolában orosz, német, angol tanítás volt. Orosz kötelezően, német nemzetiségi órarend szerint, angol meg szakkör keretében. +a faluban jelentős bunyevác nemzetiségről is ragadt pár dolog ránk. +a feleségem révén valamennyit pöntyögök románul is, ha nagyon verekedni akarok a kocsmában... Nyilván a kurrensebb nyelveket, mint az angolt meg a németet "kicsit" tovább vittem, de attól még nem érzem úgy, hogy ez valamiféle kunszt lenne.
A nyelvtudásra hivatkozni tolmácsként, nyelvészként, vagy műfordítóként releváns. Egy haditechnikai fórumon hozzáadott érték tekintetében úgy hiszem nem faktor.
Bár molninak vagy más szerzőkenk időtakarékosságból lehetne segíthetni az anyagokat előcsócsálni, ha annyia penge valaki szaknyelvben....

A Kárpát-medencében nem, de a trianoni gyalázat miatt Magyarország eléggé homogén lett etnikailag, nyelvileg. Az orosz kötelező volt és nem is sokaknak maradt meg érdemben. Meg sajnos a nyelvoktatás elég tré az iskolákban, így az angol vagy német sem szuperál valami jól sokaknál.

BTR-be nem. BMP-1-be igen. Sokat is. Az még alacsonyabb is mint a BTR. Nos, alapvetően, magas, erős fiúk voltak nálunk géppuskások. Mert a géppuska nehéz, ráadásul a rakasztáska sem könnyú, ha tele van lőszerrel. Azzal kell egy sebességgel futni a többiekkel és nem lemaradni. Bírni is kell ám ezt, teljes harcászati felsterelésben. Egy alacsonyabb srácnak sokkal erősebb fizikai megterhelés ez így.
A BTR deszantajtaja még kisebb mint a BMP-é, ahhoz képest BMP pajtakapu :D

"Megérkeztek Magyarországra a Honvédség új harckocsijai......így kezdődik a a videó.
Akkor ezek már itt is maradnak?? Akkor ez Leopard 2A4 lehet.
De majd holnap meglátom.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: tindalos
"Megérkeztek Magyarországra a Honvédség új harckocsijai......így kezdődik a a videó.
De majd holnap meglátom.
Az A4 osztrák, az A7+ és a PZH-2000 német. A hétvégi bemutatók után mennek haza.

• Tetszik
Reactions: kaktusz and arcas
De majd holnap meglátom.
Nagy marhaság ez az osztrák hadsereg harckocsija ők voltak legközelebb leopard 2 a4-gyel. A bemondó csaj meg a riporter meg azt se tudja mit beszél. De legalább azt hogy tank eltalálták és nem mondjuk a btr-eket mutogatták közben. Sajna a magyar sajtó 99%-nak katonai imeretei egyenlők a nullával. Fogalmuk sincs semmiről, de cserébe nem is kérdeznek meg semmit konkrétan.

Nagy marhaság ez az osztrák hadsereg harckocsija ők voltak legközelebb leopard 2 a4-gyel. A bemondó csaj meg a riporter meg azt se tudja mit beszél. De legalább azt hogy tank eltalálták és nem mondjuk a btr-eket mutogatták közben. Sajna a amagyar sajtó 99%-nak honvédelmi imeretei egyenlők a nullával. Fogalmuk sincs semmiről, de cserébe nem is kérdeznek meg semmit konkrétean.
Egy csomó képen ott az osztrák baka, meg a cikkekben is leírják, hogy onnan van.