A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

egyébként egy ilyen automata fegyver-állványt mekkora kunszt kifejleszteni, mint ami a török gépen volt? Ebben a szegmensben nem lehetne valami hazait mókolni? Tekintsünk el a "jó magyaros, ránk veszélyesebb mint az ellenre" véleménytől, és mozogjunk csak elvi szinten

Ezt ne tölem kérdezd ki mi alapján döntött így engemet is érdekelne, hogy van-e mögötte valami logikus magyarázat.
Valószínű az amagyarázat amit már kriss itt elmondott többször is a komondor egy sz@r, és nincs mögötte semmi komoly gyártókapacitás (sajnos) ez meg nem sz@r (annyira).

• Tetszik
Reactions: krisss
Szerintem a török beszerzéseknek két oka lehet

• vagy az van hogy politika miatt kellett venni akármit, a lényeg hogy török legyen
  • vagy pedig belátták hogy normális hadsereg újjáépítésére csak nyugati technikából egyszerűen nincs pénz: tegnap linkeltem hogy a csehek vettek 107 darab APC-t (8x8), utánaszámoltam, darabja 5.8 millió USD-re jött ki. Én nem tudom hogy a vezetés mennyi pénzt szán APC-re, IFV-re, szerintem 2-3 milliárdnál többet nem nagyon, és ebből a pénzből nekünk nem csak 8x8-as, de 4x4-es és lehet 6x6-os is kell plusz az IFV, gondolom hogy itt kompromisszumot kellett kötni ha nem akartak csak nyugati technikát vicces mennyiségben.

Valószínű lesz majd Puma is de ez hétpecsétes hadititok szóval aki tudja se fog rá válaszolni sajnos, amíg hivatalosan be nem jelentik.
Ascodra vagy lengyel/török cuccra nagyobb esélyt látok most jelenleg mint Pumára. Szerintem mi a németeket a két leendő gyárbővìtésel letudtuk egy darabíg. Mindketten jól "jártunk". Inkább további mélyebb katonai együttműkődésre számítok majd. Szerintem ha veszünk további nagyvasakat a németektől akkor azt pár év múlva fogjuk talán megtenni.
Végtelenségekig se állhat itthon forrás mindenre "is". Pl amcsiknál már biztos hogy otthagyunk egy jelentősebb összeget. Egy dolog a számokkal dobálozni. Más dolog hogy ténylegesen mire is adnak pénzt. (Mennyi marad valóságban)
Ha mindent akarunk pár évven belül akkor meg az a bizonyos 2% is "jóval" kevés lenne.
Szerintem mi is mint a legtöbb ország ahol viszonylag normálisan történtek a beszerzések, megprobálunk a piacrol ár-érték "politikai" arányban a lehetőségekhez képest vásárolni.
Szegény ember azzal főz amit el tud érni és amivel a lehetőségekhez képest jól is lakik.

Kíváncsi lennék tűzálló e ez a műanyag.
Ezt nem tudom, de....
" a járművet felszerelték automatikus tűzoltó berendezéssel , amely az utastérben, a motortérben, a futóművek és a járműtest fölött( például Molotov-koktélos támadás esetén) is hatásos"

forrás: Aero magazin XXI. évfolyam, 2019- május, Ingyenes kiadvány Programfüzet 4. oldal