Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Hát. A GoT utolsó évada egy kurva nagy lejtmenet volt a végen egy rohadt nagy emésztőgödörrel, igazából ennyi erővel ki is hagyhatták volna az évadot.


az9vDRq_700bwp.webp


wycwcgsxgaz21.jpg


60414036_661724920933090_7851282847963807744_n.png
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
A Battle of Chernobyl tényleg jó, de keverjük a Gizikét a gőzekével, az egyik egy dokumentumfilm, a másik pedig egy korhű játékfilm.
Az RBMK szerkezet több gyermekbetegséggel küzdött és az üzemeltetési szabályzat sem tiltotta egyértelműen a reaktor 700 MW alatti működtetését, illetve nyilván súlyos személyi felelősség is felmerül, de a katasztrófa közvetlen oka mégis a konstrukció két, egymást erősítő, akkor kevéssé ismert tranziens jelensége. A vízzel moderált és hűtött reaktoroknál ha a közeg túlhevül vagy csökken a nyomása és gőzbuborékok képződnek benne az lassítja a reakciót, hiszen a gőz kevésbé fékezi a neutronokat mint a víz, így a gyors neutronok kevésbé képesek reakcióra. A rendszer önszabályozó. Az RBMK azonban grafitmoderátoros. A neutronok akkor sem gyorsulnak fel jelentősen ha időközben lassan elforr a hűtővíz, hiszen ott a sok grafit, az nem megy sehova. Ezáltal a rendszer különösen érzékeny a hűtőközeg összetételére és instabil alacsony teljesítményű tartományokban. Ha a reakció megszalad, nem tehetsz mást mint benyomod a szabályzórudakat. Csakhogy ez egy tervezési hiba miatt RBMK reaktor esetén ilyen kritikus tartományban már problémás, mivel a bór-karbid rudak alsó része grafit, ami ahogy elkezd behatolni a reaktorba nemcsak tovább lassítja a neutronokat hanem vizet is kiszorít, ami addig legalább valamennyire elnyelte őket. BUMM. Persze ilyen normális üzemben soha nem fordulhat elő, ehhez az is kell, hogy kikapcsolják a biztonsági rendszert és elkezdjék manuális vezérléssel leállítani a hűtőszivattyúkat és kihúzgálni a szabályzórudakat, az idióták.

Van magyarul is:
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 843
113
Hát. A GoT utolsó évada egy kurva nagy lejtmenet volt a végen egy rohadt nagy emésztőgödörrel, igazából ennyi erővel ki is hagyhatták volna az évadot.

Azért volt jó a sorozat mert aki írta egy marha tehetséges faszi,de amint elkezdték másként alakítani a történetet a tehetségtelenek el is szaródott...
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 712
113
Azért volt jó a sorozat mert aki írta egy marha tehetséges faszi,de amint elkezdték másként alakítani a történetet a tehetségtelenek el is szaródott...
Engem az előző rész húzott fel, az utolsót még nem láttam. Az viszont tök logikátlan volt. Egy olyan közutálatnak örvendő szereplő, aki a tettei alapján abban a világban kínhalált, vagy legalább "Dracarys"-t érdemelt volna, megússza annyival, hogy rádől egy épület, stb. Összecsapott volt az utolsó előtti rész, nagyon.Az eddigi leggyengébb. Csak a látványra mentek, semmi másra.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 712
113
Mi lenne ez a "zárt üzemanyag ciklus"?

Lényegében gyorsneutronos reaktorokban használják tovább a lassú neutronos reaktorokban(értelemszerűen ilyen a VVER, meg minden egyéb, aminek nem az a neve, hogy gyorsneutronos,bár szerintem ezzel tisztában vagy, csak, lehet, hogy mások nincsenek) már kiégettnek számító, de még mindig nagy aktivitású fűtőelemeket.Gyorsneutronos reaktorok a világon jelenleg kizárólag Oroszországban üzemelnek, a legismertebb a BN típus, de más gyorsneutronos típusok is fejlesztés alatt állnak. A villamosenergia topicba írtam tegnap, ott van 2 link, ahol részletesen be van mutatva,hogy mi is lenne ez,és miért is hatalmas előrelépés. Az egyik az "Áttörés" project hivatalos honlapja, ami nagyon részletes, a másik pedig egy magyar nukleáris energetikai szakmai blog, ahol az én leírásomnál szintén részletesebben leírja a zárt üza. ciklus mibenlétét.
 
M

molnibalage

Guest
Azért volt jó a sorozat mert aki írta egy marha tehetséges faszi,de amint elkezdték másként alakítani a történetet a tehetségtelenek el is szaródott...
Túl sokszor látom ezt az elhamarkodott ítéletet.

Én nem olvastam a könyveket, de több személyes ismerősöm igen. Ők a következőket mondták kb.
  1. Martin papa zseniális új szálak nyitásában. Lezárásában kevésbé.
  2. A könyvek közül az utolsó, de talán az utolsó kettő már csak "jó", de nem fantasztikusak. Konkrétan nem tartanak semerre és valami 600-700 oldalból 200 sincs a cselekmény az egyikben.
    (Röviden és tömören kell a Lore a faszomnak ilyen töménységben.)
  3. A könyvek mennyi ideig is íródtak és lettek annak ellenére a végén milyenek?
A készítőknek volt 1,5 évük megírni és leforgatni az utolsó évadot úgy, hogy az igen éles nyelvű kritikusoknak semmiféle információjuk nincs arról, hogy GRRM mennyi támaszt adott és mennyit nem. Mert az fel sem merül, hogy az istenként és ikonkét tisztelt GRRM kb. mennyire dolgozta ki a még ki nem adott történetet? Mert akkor ez bizony Martin "zsenialitása" is, hogy ő sem tudja, hogy mi a túrót csináljon. Talán ezért nincsenek készen a könyvek. Csak a sorozat az nem olyan műfaj, hogy két összefüggő évad között vársz majd 7 évet és a válasz, a "mikor lesz kész" kérdésre, az, hogy "majd".

Valahol azért elképedek, hogy ez, mint lehetőség fel sem merült csak könnyű köpködni David Benioff, D.B. Weiss kisebb és nagyobb hibáit, de az persze fel sem merül, hogy az utolsó két évadban a könyvek és GRRM összes hibája most kulminálódik. Csak nekik nincs 7+ évig ülni ezeken és töprengeni, hogy akkor mi a túró legyen. Igen, a sorozat utolsó évada igen érdekes és hullámzó lett és voltak olyan marhaságok, amiket nem pénz kérdése lett volna megcsinálni, lásd ezen a videóban.


Az első 4 évad inputja zseniális volt, David Benioff, D.B. Weiss zseniálisan adaptálta azt. Ez is művészet, mert számtalan adaptáció pocsék. Viszont, ha nincs mit adaptálni és vagy szar az alapanyag - erről semmiféle adata nincs semmilyen kritikusnak - az nem jelenti azt hogy D&D páros idióta és azt, hogy Martin továbbra is zseni. Eleve hogyan lehet zseni, aki lassan 8 év alatt sem képes befejezni egy könyvet...? A zsenialitás a munkatempóban is megnyilvánul nem csak a minőségben. Ja, és mindkettő igen nagyot zuhant a könyveknél is. Csak GRRM sajnos kezd olyan szent tehén lenni, mint egyes történelmi személyek.

Szóval érdemei elismerése mellett lehet, hogy a 7. és a 8. évad bizony GRRM hibája is. Csak ezt szentségtörés leírni és egyből sárkánytűz elé vetnék GRRM habzószájú imádói....

De azon pl. teljesen elképedek, hogy Danny húzásán mennyi ember lepődött meg, amik D. jelleme 7 évadon keresztül kb. abban merült ki, hogy kit öljön meg és ezen kb. kétszer tudott talán túllendülni. Egyszer mikor fal házasságot kötött egy fickóval - érdekes, hogy ez a rész is kifelejtődött a trón megszerzésekor - és akkor, amikor Friendzone Jorah vagy Barristan Selmy visszafogta. Meg amikor belezúgott Jon-ba és még elismerte, hogy Jon talán manipulálta őt.

Hogy is volt, amikor nagy arccal a 2. évadban fenyegetőzött Quarth előtt tenyérnyi kis sárkányaival, az éhhalál szélén poroszkálva a pusztában? Na ott mit csinált volna minden kicsit nem béketűrő vezér? Danny legyak, sárkány elvesz, game over. "Kicsit" erős volt rajta a plot armor, de akkor is látszott már az, hogy "aki nincs velem, az ellenem".

Most meg a segge alatt volt sárkány és múltja miatt elborult az elméje a fenti szellemi megközelítéssel. Ki lepődött meg? Én nem. Csak is akkor tudta visszafogni magát Danny, amikor értelmesebb segítői (hogyhogy nem mind férfiak, persze ez a világból is fakad) szóltak neki, hogy talán néhány húzása túlzás vagy mi lenne bölcsebb.

Persze ez a része is kuka lett, amikor az addig igen logikusan gondolkozó Tyrion és Varys nettó hülyékké lettek degradálva. Bár azért hozzá lehet tenni, hogy egyikük se háborús stratégia, hanem másban voltak jók a sorozat során, bár V. látott már több háborút.
 
  • Tetszik
Reactions: Septimus

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
@molnibalage
Olvasd el a könyvet és megérted miért fanyalgunk. Amíg az első évad majdhogynem követte a könyveket egy az egyben, később úgy kanyarodott el a történet, hogy a könyv már csak nyomokban volt felfedezhető. Ekkor indult el a hanyatlàs. Személy szerint azt gondolom, hogy vannak könyvek amiket nem lehet megfilmesíteni, vagy csak részleteiben. Sajnos a költségek is nagyon elszálltak a végére, ez is közrejátszhatott a vègkifejlet rövidre zárásának. Aki olvasta a könyvet, tudhatta a második évad után, hogy ez nem fog jól véget érni. Nekem nagy csalódás az utolsó 2 rész, de akik nem olvasták a könyvet azok lehet nem így éreznek. Látva a végét, bennem az a gondolt merült fel, hogy nincs befejezve! Lehet lesz majd újra, csak most kicsit besokaltak? Pár év és lehet újta felvenni a szálakat. Na mindegy, várjuk a könyvet! :D
 
  • Tetszik
Reactions: hunter85
M

molnibalage

Guest
@molnibalage
Olvasd el a könyvet és megérted miért fanyalgunk. Amíg az első évad majdhogynem követte a könyveket egy az egyben, később úgy kanyarodott el a történet, hogy a könyv már csak nyomokban volt felfedezhető. Ekkor indult el a hanyatlàs. Személy szerint azt gondolom, hogy vannak könyvek amiket nem lehet megfilmesíteni, vagy csak részleteiben. Sajnos a költségek is nagyon elszálltak a végére, ez is közrejátszhatott a vègkifejlet rövidre zárásának. Aki olvasta a könyvet, tudhatta a második évad után, hogy ez nem fog jól véget érni. Nekem nagy csalódás az utolsó 2 rész, de akik nem olvasták a könyvet azok lehet nem így éreznek. Látva a végét, bennem az a gondolt merült fel, hogy nincs befejezve! Lehet lesz majd újra, csak most kicsit besokaltak? Pár év és lehet újta felvenni a szálakat. Na mindegy, várjuk a könyvet! :D
Tudtommal a könyvek az 5. évad végéig fedték le a történetet. Tehát nem csak az első évadot kellene látszódnia a minőségnek. Személy szerint a 2. 3. és 4. évadot tartom kiemelkedőnek. Az első évad nem volt még annyira nagyszabású, látszott rajta még, hogy "pilot project". A 2. évadban olyan minőséget láttam, amit azóta kb. egyszer éreztem csak talán, az Altered Carbonnál, de már az is elmúlt. A 2. és 3. évadot most is bármikor újranézném, ha lenne rá időm.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Látva a végét, bennem az a gondolt merült fel, hogy nincs befejezve! Lehet lesz majd újra, csak most kicsit besokaltak? Pár év és lehet újta felvenni a szálakat. Na mindegy, várjuk a könyvet! :D

Nem vagy egyedül.
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 614
113
Valaki spoilerbe írja már le mi lett a vége, 1 részt nem láttam még a sorozatból de ha már az arckönyv, tecső, meg a fórum is ezzel van tele, kíváncsi lettem (annyira nem, hogy elkezdjem megnézni/rákeresni ez a könnyebb módi)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 843
113
Tudtommal a könyvek az 5. évad végéig fedték le a történetet. Tehát nem csak az első évadot kellene látszódnia a minőségnek. Személy szerint a 2. 3. és 4. évadot tartom kiemelkedőnek. Az első évad nem volt még annyira nagyszabású, látszott rajta még, hogy "pilot project". A 2. évadban olyan minőséget láttam, amit azóta kb. egyszer éreztem csak talán, az Altered Carbonnál, de már az is elmúlt. A 2. és 3. évadot most is bármikor újranézném, ha lenne rá időm.

Az 5. évadig nagyjából fedte a film a könyveket.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Tudtommal a könyvek az 5. évad végéig fedték le a történetet. Tehát nem csak az első évadot kellene látszódnia a minőségnek. Személy szerint a 2. 3. és 4. évadot tartom kiemelkedőnek. Az első évad nem volt még annyira nagyszabású, látszott rajta még, hogy "pilot project". A 2. évadban olyan minőséget láttam, amit azóta kb. egyszer éreztem csak talán, az Altered Carbonnál, de már az is elmúlt. A 2. és 3. évadot most is bármikor újranézném, ha lenne rá időm.
Altered Carbonnal nemrég végeztem. Eszméletlen csalódás.
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
241
1 238
93
Túl sokszor látom ezt az elhamarkodott ítéletet.

Én nem olvastam a könyveket, de több személyes ismerősöm igen. Ők a következőket mondták kb.
  1. Martin papa zseniális új szálak nyitásában. Lezárásában kevésbé.
  2. A könyvek közül az utolsó, de talán az utolsó kettő már csak "jó", de nem fantasztikusak. Konkrétan nem tartanak semerre és valami 600-700 oldalból 200 sincs a cselekmény az egyikben.
    (Röviden és tömören kell a Lore a faszomnak ilyen töménységben.)
  3. A könyvek mennyi ideig is íródtak és lettek annak ellenére a végén milyenek?
A készítőknek volt 1,5 évük megírni és leforgatni az utolsó évadot úgy, hogy az igen éles nyelvű kritikusoknak semmiféle információjuk nincs arról, hogy GRRM mennyi támaszt adott és mennyit nem. Mert az fel sem merül, hogy az istenként és ikonkét tisztelt GRRM kb. mennyire dolgozta ki a még ki nem adott történetet? Mert akkor ez bizony Martin "zsenialitása" is, hogy ő sem tudja, hogy mi a túrót csináljon. Talán ezért nincsenek készen a könyvek. Csak a sorozat az nem olyan műfaj, hogy két összefüggő évad között vársz majd 7 évet és a válasz, a "mikor lesz kész" kérdésre, az, hogy "majd".

Valahol azért elképedek, hogy ez, mint lehetőség fel sem merült csak könnyű köpködni David Benioff, D.B. Weiss kisebb és nagyobb hibáit, de az persze fel sem merül, hogy az utolsó két évadban a könyvek és GRRM összes hibája most kulminálódik. Csak nekik nincs 7+ évig ülni ezeken és töprengeni, hogy akkor mi a túró legyen. Igen, a sorozat utolsó évada igen érdekes és hullámzó lett és voltak olyan marhaságok, amiket nem pénz kérdése lett volna megcsinálni, lásd ezen a videóban.


Az első 4 évad inputja zseniális volt, David Benioff, D.B. Weiss zseniálisan adaptálta azt. Ez is művészet, mert számtalan adaptáció pocsék. Viszont, ha nincs mit adaptálni és vagy szar az alapanyag - erről semmiféle adata nincs semmilyen kritikusnak - az nem jelenti azt hogy D&D páros idióta és azt, hogy Martin továbbra is zseni. Eleve hogyan lehet zseni, aki lassan 8 év alatt sem képes befejezni egy könyvet...? A zsenialitás a munkatempóban is megnyilvánul nem csak a minőségben. Ja, és mindkettő igen nagyot zuhant a könyveknél is. Csak GRRM sajnos kezd olyan szent tehén lenni, mint egyes történelmi személyek.

Szóval érdemei elismerése mellett lehet, hogy a 7. és a 8. évad bizony GRRM hibája is. Csak ezt szentségtörés leírni és egyből sárkánytűz elé vetnék GRRM habzószájú imádói....

De azon pl. teljesen elképedek, hogy Danny húzásán mennyi ember lepődött meg, amik D. jelleme 7 évadon keresztül kb. abban merült ki, hogy kit öljön meg és ezen kb. kétszer tudott talán túllendülni. Egyszer mikor fal házasságot kötött egy fickóval - érdekes, hogy ez a rész is kifelejtődött a trón megszerzésekor - és akkor, amikor Friendzone Jorah vagy Barristan Selmy visszafogta. Meg amikor belezúgott Jon-ba és még elismerte, hogy Jon talán manipulálta őt.

Hogy is volt, amikor nagy arccal a 2. évadban fenyegetőzött Quarth előtt tenyérnyi kis sárkányaival, az éhhalál szélén poroszkálva a pusztában? Na ott mit csinált volna minden kicsit nem béketűrő vezér? Danny legyak, sárkány elvesz, game over. "Kicsit" erős volt rajta a plot armor, de akkor is látszott már az, hogy "aki nincs velem, az ellenem".

Most meg a segge alatt volt sárkány és múltja miatt elborult az elméje a fenti szellemi megközelítéssel. Ki lepődött meg? Én nem. Csak is akkor tudta visszafogni magát Danny, amikor értelmesebb segítői (hogyhogy nem mind férfiak, persze ez a világból is fakad) szóltak neki, hogy talán néhány húzása túlzás vagy mi lenne bölcsebb.

Persze ez a része is kuka lett, amikor az addig igen logikusan gondolkozó Tyrion és Varys nettó hülyékké lettek degradálva. Bár azért hozzá lehet tenni, hogy egyikük se háborús stratégia, hanem másban voltak jók a sorozat során, bár V. látott már több háborút.
Egyetértek. Szerintem GRRM egy betűt nem írt az 5. könyv után, már annyi szálat és karaktert behozott, hogy saját maga sem tudta volna kifuttatni. A teljesség igénye nélkül pár karakter/szál ami benne volt a könyvben: 7 sand snakes, Quentin Martell, Ifjú Griff (a sárkányok 3. lovasa), Victarion Grejoy, az Arcnélküliek Emberek konspirációja, Sárkánykürt. Az 5. kötet után GRRM ezt átnézte, rájött, hogy ezzel már nem tud mit kezdeni és elment Wild Card sorozatot írni, amire érdekes módon volt/van ideje. David Benioff, D.B. Weiss pedig ott maradt egy 2/3 rész kész ruhával, amiről semmi támpontjuk nem volt, hogy az eredeti alkotó mit akart belőle kihozni..
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
241
1 238
93
4. kötet: 2005
5. kötet: 2011
6. kötet: 2019 és még nincs kész.
Tehát G.R.R.M.-nek 6 éve volt kitalálni, hogy mi legyen az 5. kötetben, ami cselekményben szinte sehová nem haladt, csak felhozott egy csomó új szálat (Dorne, Victarion, stb.). És 8 év alatt nem tudta tovább vezetni az ötleteit (közben megszerkesztett 7 (!!) Wild Cards könyvet). És most mindenki szidja szerencsétlen sorozatkészítőket, hogy két év alatt nem tudták normálisan lezárni azt a témát, amire még az eredeti alkotónak is kevés volt a 8 év.. Amúgy én is visszanéztem a 2. évadot, és véleményem szerint azok a jelenetek a legzseniálisabbak, amik benne sem voltak a könyvben. Pl. Arya és Tywinn Lannister párbeszédei egyszerűen "priceless". :) "- Nem találkoztam még írástudó kőfaragóval. - Sok kőfaragóval találkozott már nagyuram?" :)
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Mi nem tetszett benne?
Nagyon nem ezt vártam. Más sztorira számítottam. Az első, hogy semmi eredeti nincs benne.
Persze lehet azt mondani, hogy cyber punkba újat belevinni nem könnyű, de azért mégis.
Szóval valahogy a sztori olyan semmilyen volt. Soxor volt az az érzésem, hogy szexszel meg
akcióval próbálják meg elnyomni a lyukakat a történetben.
Fölébresztik ezt a Kovács Tamást a 24. században, hogy nyomozzon ki valamit(Derrick b+ :))))),
szaladgál össze meg vissza. Aztán elkezdik a sztorit bonyolítani, ami nem baj, de
valahogy olyan kusza, zavaros. Ráadásul a karakter is k*rvára elcsépelt.
Én vagyok az elitkatona, Rambo és Terminator ötvözete. A húgom dettó.:)))))) A múltba
tekintő részek is gázok, valamiféle szabadság harcosokhoz csatlakoztak, ott lett
valami szerelmi szál meg blabla. Valahogy üti a fő sztorit. Vártam a végén, hogy valami lesz,
de ehelyett még titkolt reményeim is szertefoszlottak, hogy kinyiffan mindenki.
Olyan szánalmas szenvelgés volt a vége. Majdhogynem egy pillanatig sem tudtam
aggódni senkiért a filmben. Mindenki marha antipatikus volt(Talán Poe kivétel).
Pozitívumként tudom megemlíteni a látványvilágot, de azért az ma már kevés.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
4. kötet: 2005
5. kötet: 2011
6. kötet: 2019 és még nincs kész.
Tehát G.R.R.M.-nek 6 éve volt kitalálni, hogy mi legyen az 5. kötetben, ami cselekményben szinte sehová nem haladt, csak felhozott egy csomó új szálat (Dorne, Victarion, stb.). És 8 év alatt nem tudta tovább vezetni az ötleteit (közben megszerkesztett 7 (!!) Wild Cards könyvet). És most mindenki szidja szerencsétlen sorozatkészítőket, hogy két év alatt nem tudták normálisan lezárni azt a témát, amire még az eredeti alkotónak is kevés volt a 8 év.. Amúgy én is visszanéztem a 2. évadot, és véleményem szerint azok a jelenetek a legzseniálisabbak, amik benne sem voltak a könyvben. Pl. Arya és Tywinn Lannister párbeszédei egyszerűen "priceless". :) "- Nem találkoztam még írástudó kőfaragóval. - Sok kőfaragóval találkozott már nagyuram?" :)
A kezdetektől olvastam a könyveket, az utolsó kettő már kisebb csalódást okozott. A sorozatot nem láttam, arról nem tudok véleményt formálni, de szerintem fantasy íróként GRRM a Trónok Harcával egy ligával lejjebb játszik, mint Joe Abercrombie az Első Törvény könyvekkel.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and Schurrer

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
A kezdetektől olvastam a könyveket, az utolsó kettő már kisebb csalódást okozott. A sorozatot nem láttam, arról nem tudok véleményt formálni, de szerintem fantasy íróként GRRM a Trónok Harcával egy ligával lejjebb játszik, mint Joe Abercrombie az Első Törvény könyvekkel.
Abercrombie zseniális karaktereket tud bemutatni, felépíteni, Cosca a zsoldos vagy Glokta az inkvizítor például. Érdemes elolvasni tőle az Első Törvény trilógiát, de szerintem a Hidegen tálalva vagy a Hősök is iszonyat jó könyvek önmagukban is.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and Masztiff

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Abercrombie zseniális karaktereket tud bemutatni, felépíteni, Cosca a zsoldos vagy Glokta az inkvizítor például. Érdemes elolvasni tőle az Első Törvény trilógiát, de szerintem a Hidegen tálalva vagy a Hősök is iszonyat jó könyvek önmagukban is.
Hidegen tálalva, Pengeélen, Hősök, Vérvörös vidék: ez az Első Törvény világa négy kötete. A két ciklus összefügg, és az egésznek van eleje, vége. A half a .... trilógia sem rossz, de azért nem tudta megismételni az elsőket.
 
  • Tetszik
Reactions: Schurrer