A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 606
11 789
113
Az nagyjából annyit jelentene, mintha Varga Misibá telerakna 2 kurv@nagy bőröndöt 20ezresekkel (6,5M USD értékben), majd átnyújtaná Benkő papának, aki lelocsolná az egészet benzinnel és meggyújtaná a francba!
Honnan van ez a marhaság, hogy 6,5M USD-t fogunk tankonként a T-72-esekre lapátolni? :eek:
6,5M dollárért már Leopard A6-ot veszel (használt A4 komplett felújítással, upgraddel) :hadonaszos:
ÖSSZESEN van ennyi, nem darabonként.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 606
11 789
113
Jah hogy erre a sima javítási szerződésre gondolsz? Ez csak keretösszeg.
Ez nem nagyjavítás szintű dolog, hanem csak arra van, hogy fenn tudjuk tartani a megmaradt darabokat, addig amíg jönnek a német gépek.
Tudom, csak valaki írta hogy majd megint lehet veszekedni lesz-e upgrade vagy sem, és arra írtam hogy 6,5 millió dollárból nem lesz.

• Tetszik
Reactions: yangwenli

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Jah hogy erre a sima javítási szerződésre gondolsz? Ez csak keretösszeg.
Ez nem nagyjavítás szintű dolog, hanem csak arra van, hogy fenn tudjuk tartani a megmaradt darabokat, addig amíg jönnek a német gépek.
Elarulok egy nem is olyan nagy titkot. Arra hogy fentartdsd a kepesseget nem kell tender eleg tata javitohangar meg tpsz raktarbazis... /szet lesznek szedve a fo darabok ami olyan csere... Kell a 72 es hidjetek el meg ha masodvonalba elleneronek meg tartalekba is kell!!! Nagy kar lenne kidobni /kiloheto persze de akkor ifvt es apct se szabad vennei mert az megkonmyebben kiloheto.../

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
15 ev meg boven bennuk van /igaz hogy az utolso 5 ev szigoruan tartalekosok tamogatasara lessz jo de ez nem kis ido!!!/majd 10-15 mulva lehet gondolkozni olcso a4 esen a potlasukra beszerezni ami ha kell akkor mar olcso penzen modernizalhato lessz /de az igazat megvallva egy bizonyos raktarkesszlettel lekonzervalva felet meg uttanna is el lehetne dugni valami raktarba... Legalabbis nem artan./

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Egy hk meg ha oreg is sok esetben mar csak a jelenletevel egy vedelmi allas kozelebe megvedi az allasban tartozkodokat!!! Egy db hk hoz legallabb szakasz szintu ero kell minimum hogy barmit is probalkozzon!!! Lehet szamolgatni... 3 ember vs egy lovesz szakasz... /egyertelmu hogy hatekony a hk.../es mimd1 hogy 55-72 vagy armata leo2 a7 az ellenseges loveszek szempontjabol.../

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
Egyebkent tamadasba a leok attorese eseten bekuldeni a 72 eseket a kaoszba megnagyobb kaoszt termeteni is tokeletes ameg a leok a celkokkal torodnek /raktarak javitobazisok taborhelyek.../ a 72 esek portyazhatnak es tamogathatnak esetleg par kozlekedesi csomopontot is elfoglalhatnak...

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 586
8 458
113
Tudom, csak valaki írta hogy majd megint lehet veszekedni lesz-e upgrade vagy sem, és arra írtam hogy 6,5 millió dollárból nem lesz.
Csak állagmegovás jönne ki ebből (festés, egyébb kisebb nagyobb javítások). A szerbekkel valamikor áprilisban irtunk alá valami együttmükődés félét. Alkatrészt még biztos tudunk beszerezni hozzájuk, mert elég sok példány maradt itt még kke ban.
A szerbektől talán a későbbiekben be lehetne szerezni optikát,modernebb tűzvezetést. Igaz nem a legmodernebbeket csinálják ők is.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 041
140 832
113
Csak állagmegovás jönne ki ebből (festés, egyébb kisebb nagyobb javítások). A szerbekkel valamikor áprilisban irtunk alá valami együttmükődés félét. Alkatrészt még biztos tudunk beszerezni hozzájuk, mert elég sok példány maradt itt még kke ban.
A szerbektől talán a későbbiekben be lehetne szerezni optikát,modernebb tűzvezetést. Igaz nem a legmodernebbeket csinálják ők is.
Akkor már veszek lengyelt vagy csehet és NATO-n belül vagyok.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 831
21 138
113
A Miniszterelnök mai beszédét hallgattam egyik tv-n. Közben ténykedtem itthon, tehát fél füllel csak. Említette, a haderőfejlesztés kapcsán, erősödik a Honvédség. "rajtunk múlik mire használjuk majd", tette hozzá. Mire gondolhatott ?

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 610
15 172
113
A Miniszterelnök mai beszédét hallgattam egyik tv-n. Közben ténykedtem itthon, tehát fél füllel csak. Említette, a haderőfejlesztés kapcsán, erősödik a Honvédség. "rajtunk múlik mire használjuk majd", tette hozzá. Mire gondolhatott ?

összefogásra a térségen belül.

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 590
4 696
113
Én azt nem értem, ha minden van a T-72-höz, akkor pár évvel ezelőtt miért volt olyan baromi nehéz, azt a pár darabot is működőképesen tartani. Ha nincs és venni kell, akkor miért jó valamibe önteni a pénzt ami már most is finoman szólva kétes harcértékkel bír.
Vagy megint mi vagyunk az a gazdag ország akinek belefér, hogy 100 db harckocsit, két mindenben eltérő típusból üzemeltessen.
Sokszor, sokan leírtuk már, hogy attól is fosunk, hogy a Leok rendes üzemeltetése hogy fog megvalósulni. Az elmúlt évtizedekben tapasztaltak után sajnos nem alaptalan a félelmünk. Nem véletlen mondtuk, hogy az eszközbeszerzés mellé párosulni kell egy új szemléletnek, felfogásnak is. Jól képzett, elhivatott, motivált emberek nélkül a Leo is csak egy 65 tonnás papírnehezék.

T

Törölt tag

Guest
Most így belegondolva a korábbi Excaliburos üzlet előtt is rendbe voltak rakva nem? :rolleyes::p:D