[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

Amiben lenne helye a nemzeti jellegnek abban nincs.
Hát igen, itt elfért volna a tányérsapka helyett egy csákó forma (akár fegyvernemi színben) vagy a pilotka helyett valamelyik bocskai fazon, de, hogy se a tányérsapka, se a ködvágó. Egészében is szerintem semmi magyaros nincs benne, pedig minden harsányság nélkül lehetett volna miből meríteni.

• Tetszik
Reactions: Celebra and blogen
Női társasági kalap előzményei, ötvözete? (Más nemzeteknél, pl.: olaszoknál is van hasonló felhajtott karimájú női kalapfoma.)

Női munkásőr kalap:
Eredeti_munkasor_katonai_kozponti_korus_noi_kalap_sapka_525021416348188.jpg

női társasági kalap (bathokalap.hu):
kalap-067.jpg

• Tetszik
Reactions: blogen
Női társasági kalap előzményei, ötvözete? (Más nemzeteknél, pl.: olaszoknál is van hasonló felhajtott karimájú női kalapfoma.)

Női munkásőr kalap:
Eredeti_munkasor_katonai_kozponti_korus_noi_kalap_sapka_525021416348188.jpg

női társasági kalap (bathokalap.hu):
kalap-067.jpg
Engem inkább a francia női kalapra emlékeztet. Tricorne a neve

Engem az Űrgolyhók kapitámyi tányérsapkájára emlékeztet....Operettország üthatseregének banánköztársasági minta-jólesz ide ez is,ettől már nem leszünk nagyobb röhejek,mint amik vagyunk.
Nemzeti jelleg viszont egy gramm sincs benne.
Szerintem ettől nem leszünk nagyobb röhejek. A ruha szép. Neked meg semmi sem jó. Ezt a nemzeti jelleget hagyjátok mar. Nem farsangozni kell az uj ruha, arra ott vannak a hagyomanyőrzők.

• Tetszik
Reactions: fip7 and notaricon
Szerintem ettől nem leszünk nagyobb röhejek. A ruha szép. Neked meg semmi sem jó. Ezt a nemzeti jelleget hagyjátok mar. Nem farsangozni kell az uj ruha, arra ott vannak a hagyomanyőrzők.
Jó, ezt tessék megmondani az amerikaiaknak a lovassági kalap kapcsán, vagy a Francia Idegenlégiónak, hogy hagyják már a kepi blanc-t, (és mind két nemzet huszár hagyományainak megőrzését), a briteknél a skót szoknyát, vagy a medveszőr kucsmát, a kozák kucsmát és még lehetne sorolni, de nem, nekünk nyilván nincs hagyományunk, nincs múltunk, pláne nem katonai hagyományaink. Ezek olyan farsangiak, nincsenek hagyományőrzőik?

A hagyományok megelevenítése (modernizálva, aktualizálva) Neked farsangolás. Másoljunk szolgalelkűen, hol erre, hol arra, aminek meg saját, magyar hagyománya lenne, sőt tőlünk terjedt el az meg farsangolás. Vastaps.

Én is ezt irtam,ettől már nem leszünk nagyobb röhejek,mint amekkorák vagyunk.És különben minek kellett változtatni a társasági öltözeten?Mi baj volt a jelenlegivel?Magyaros volt,de nem túltolva.Fölöslegesnek érzem az új társasági hacukát-és még ráadásul nevetségesnek és idegennek tartom ezt az újat.Ködvágó meg rajzfilm tányérsapka.Inkább rendes harci-gyakorló öltözetre és málhafelszerelésre fordithatnák a figyelmet.
Érdekes,hogy én,aki rühellem ezt az állitólag "nemzeti" rezsimet (qrvára nem az),igenis igénylem,hogy egy kimenő ruhás magyar katona gúnyája legyen magyaros.Nem túltolva,finoman és izléssel.Franciák se dobják ki a kepit,és a lengyelek is megtartják a négyszögletes fejfedőjüket.

Jó, ezt tessék megmondani az amerikaiaknak a lovassági kalap kapcsán, vagy a Francia Idegenlégiónak, hogy hagyják már a kepi blanc-t, (és mind két nemzet huszár hagyományainak megőrzését), a briteknél a skót szoknyát, vagy a medveszőr kucsmát, a kozák kucsmát és még lehetne sorolni, de nem, nekünk nyilván nincs hagyományunk, nincs múltunk, pláne nem katonai hagyományaink. Ezek olyan farsangiak, nincsenek hagyományőrzőik?

A hagyományok megelevenítése (modernizálva, aktualizálva) Neked farsangolás. Másoljunk szolgalelkűen, hol erre, hol arra, aminek meg saját, magyar hagyománya lenne, sőt tőlünk terjedt el az meg farsangolás. Vastaps.

Kérdezd meg dudi-t a bocskairól :)

• Tetszik
Reactions: fip7
Kérdezd meg dudi-t a bocskairól :)
Ahogy olvasgattam itt, és a CG blogon, általánosságban nem a bocskai a baj, hanem, hogy mind használhatóságra, mind esztétikára nézve lehetett volna sokkal jobban kivitelezni, mint ahogy azt pl.: Kriss is megmutatta.
Egyébként személy szerint úgy gondolom, hogy van az a helyzet és ruházat+kiegészítő, ahol fontos a praktikum és a nemzetkarakterológiai kérdés nem lényegi elem, viszont van, ahol igenis tere van a hagyományok ésszerű ápolásának.

Egyébként nincs más, fontosabb kérdés a katonák köznapi ruházatánál a Magyar Honvédség berkein belül?

Ahogy olvasgattam itt, és a CG blogon, általánosságban nem a bocskai a baj, hanem, hogy mind használhatóságra, mind esztétikára nézve lehetett volna sokkal jobban kivitelezni, mint ahogy azt pl.: Kriss is megmutatta.
Egyébként személy szerint úgy gondolom, hogy van az a helyzet és ruházat+kiegészítő, ahol fontos a praktikum és a nemzetkarakterológiai kérdés nem lényegi elem, viszont van, ahol igenis tere van a hagyományok ésszerű ápolásának.

Egyébként nincs más, fontosabb kérdés a katonák köznapi ruházatánál a Magyar Honvédség berkein belül?

A Honvédség kb fele egész életében ezt hordja így ez azért elég fontos kérdés.

• Tetszik
Reactions: fip7 and phaidros