[HUN] Arzenál Fegyvergyár (Kiskunfélegyháza)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

R

rejsz felügyelő

Guest
Ez inkább gyártáskihelyezésnek tűnik,Cz magyar leányvállalatnak.Minőségi szempontbol ez jobb.Licenszátadásnál nem követelméény a minőségbiztositás(lásd a régi keleti licenszgyártot kocsik),leányválalatnál viszont igen
Lehet hogy így pontosabb, a lényeg hogy ne ismétlődjön meg a KGP-nél tapasztalt gyártásminőség.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
A magyar haderő lehetséges fejlesztésu irányai még zárva van így ide rakom.

Érkeznek a fegyvergyártó gépsorok

Magyar fegyvergyártásról, új katonai középiskola építéséről, minden eddiginél jelentősebb költségvetési lehetőségekről és haditechnikai fejlesztésről is beszélt Benkő Tibor a honvédség feladatszabó értekezletén. A honvédelmi miniszter ismét megerősítette: Magyarországnak és a térségnek erős, ütőképes Magyar Honvédségre van szüksége.

Hamarosan érkeznek a fegyvergyártó gépsorok abba a kiskunfélegyházi hadiüzembe, ahol idén elindulhat a cseh–magyar kézifegyverek gyártása – jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség feladatszabó értekezletén kedden. A tárcavezető azt is elmondta, az immár magyar gyártású pisztolyokkal és gépkarabélyokkal nemcsak a honvédséget, hanem a rendőrséget és a büntetés-végrehajtás tagjait is elláthatják majd.

A haditechnikai fejlesztésekről szólva közölte: olyan eszközöket szereznek be, amelyek a katonai igényeknek, az ország gazdasági érdekeinek is megfelelnek. Külön kitért a légvédelem fejlesztésére is, emlékeztetett: összesen nyolc szállító repülőgépet szerez be a honvédség. Ezenkívül érkeznek többek között korszerű helikopterek, tankok, önjáró lövegek, páncéltörők, modern radarok, légvédelmi rakéták, és a hatékony kibervédelem érdekében létrejött egy kutatási-fejlesztési kötelék és egy kibervédelmi központ is.

A miniszter a legfontosabb jogi lépések között említette meg, hogy egy minisztériumi rendeletben szabályozták az országgyűlési képviselők beléptetési rendszerét a helyőrségekbe. Hangsúlyozta: a képviselők ezentúl nem kényszeríthetik arra a katonai vezetőket, hogy pártpolitikai jellegű tevékenységet folytathassanak a laktanyákban.

A költségvetésről a tárcavezető elmondta: a kormány támogatja, hogy minden eddiginél nagyobb volumenű haderőfejlesztés induljon el az elkövetkezendő években. Ennek köszönhetően a tervezett 427 milliárd forinton túl további 147 milliárdot juttattak a honvédségnek. Ez azt jelenti, hogy ma már a GDP 1,41 százalékát fordíthatjuk honvédelemre, ami jobban megközelíti a NATO elvárásait.

04haderofejlesztesMO-e1549440710951-780x439.jpg

Minden eddiginél nagyobb haderőfejlesztés kezdődik
Fotó: Mirkó István

Benkő Tibor kiemelte azt is, hogy idén két önkéntes tartalékos területvédelmi ezredet sikerült felállítani, az elmúlt nyolc évben mintegy 15 százalékkal nőtt a tartalékosok száma, és egyre több a fiatal jelentkező. A katonai nevelés területén is egyre sikeresebb a honvédség, tavaly például 47 honvédelmi táborban vett részt több mint 1500 gyerek, idén 72 ilyen program indul, ahová 2500 fiatalt várnak. A miniszter tájékoztatott arról is, hogy hamarosan Hódmezővásárhelyen új katonai középiskola és kollégium épül.

A Honvédkórház kapcsán Benkő Tibor megjegyezte: bármennyi támadás is érkezik az ellenzéki oldalról, csak elismerését és köszönetét tudja kifejezni az intézmény dolgozóinak. Jellemzőnek nevezte, hogy azok a képviselők kritizálják a legjobban az intézményt, akik eközben bejelentkeznek, VIP-kártyákat igényelnek az ottani ellátásra. Eközben az a hír szinte elsikkad, hogy idén 3,7 milliárd forintot fordítanak a kórház fejlesztésére, a dolgozók 99 százaléka pedig a híresztelések ellenére elfogadta a honvédelmi alkalmazotti státust. A korábbi közalkalmazottak átminősítésükkel 35 százalékos illetményfejlesztést is kaptak – tette hozzá a miniszter.

Benkő Tibor az értekezleten azt mondta: a magyaroknak és a térségben lakóknak elengedhetetlenül fontos, hogy békében és biztonságban élhessenek, és ezt a lehetőséget a jövő nemzedékeknek is meg kell teremteni.
https://magyarnemzet.hu/belfold/erkeznek-a-fegyvergyarto-gepsorok-4202120/
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Nagyon jó hír :)

Egyébként itt kik jöhetnének szóba mint partnerek?
Nem úgy volt hogy tendereztették a 82mm-est és akartak venni belőle valami röhejes mennyiséget?
Mondjuk én nem tiltakoznák ellene,ha előszednék a sifonérbol a DE81 terveit..
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Nagyon jó hír :)

Egyébként itt kik jöhetnének szóba mint partnerek?
Nem úgy volt hogy tendereztették a 82mm-est és akartak venni belőle valami röhejes mennyiséget?
Ez az aknavető beszerzés is már régóta húzódik, lehet az "aknavető üzem " létesítése miatt. Ha már itt akarják legyártani akkor nagyobb mennyiség lehet és nem csak egy kaliberről lehet csak szó. Én nagyobb kaliberre is gondoltam már 120 milisre és a jövőben a tartalékosok is kaphatnak.
De természetesen nagy a titkolózás ez ügyben is. Nincs tippem partnerre.
 
  • Tetszik
Reactions: Anti

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 889
113
Van, de ahogy nézem arra a Rheinmetall a saját páncélzatát rakja, miután megvették az IBD Deisenroth-ot..
Ránéztem a részletes Lynx Pdf-re, amit @kelepisti volt olyan rendes és felrakott nekünk, abban sincs szó a Dynamit Nobel-ről.
Majd munka után próbálok okoskodni valamit.
az lehet hogy a németek által gyártott Lynxeinkre IBD-s ERA megy, de a 170-valahányra nem kötötték le előre. na meg ezt(ERA fogyó eszköz) pótolni is kell
Ha IBD-s ERA-t használnánk a jövőben akkor az ő gyáruk jött volna vagy nem gyártanánk ERA-t.
De mivel D.N ERA-ját fogjuk gyártani....
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 978
113
az lehet hogy a németek által gyártott Lynxeinkre IBD-s ERA megy, de a 170-valahányra nem kötötték le előre. na meg ezt(ERA fogyó eszköz) pótolni is kell
Ha IBD-s ERA-t használnánk a jövőben akkor az ő gyáruk jött volna vagy nem gyártanánk ERA-t.
De mivel D.N ERA-ját fogjuk gyártani....
Nem mindegy melyik ERA mit tud.
 
  • Tetszik
Reactions: fedett_mókus

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Van, de ahogy nézem arra a Rheinmetall a saját páncélzatát rakja, miután megvették az IBD Deisenroth-ot..
Ránéztem a részletes Lynx Pdf-re, amit @kelepisti volt olyan rendes és felrakott nekünk, abban sincs szó a Dynamit Nobel-ről.
Majd munka után próbálok okoskodni valamit.
Viszont ez a végleges változat? Nem lehetséges mókolás, hogy a magyar ERA kerüljön a Lynxekre? Mondjuk az összesre, az exportra is? Az meg egy kis szelet lenne a Lynx bizniszből.