Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
dehogy.iylesmire gondolsz mint ez a kis svájci kütyü?
https://combatgear.blog.hu/2016/04/20/tuztamogatok
cool , ez még kompaktabb.. de nekünk ilyen van? vagy lesz? vagy mifene vandehogy.
Ilyesmire:
De erről már volt szó!
Szépen felteszed az oldaladra, és nem kell a cső végén bohóckodni vele.
Ezt is többször betettem/tük már.
Csak erre felé tendál jelenleg a fejlődése ezeknek, egyelőre nem tudni a típust de remélhetőleg ilyen multifunckiós lesz véve (ezt fel lehet tenni cső alá, meg magába is alkalmazni)cool , ez még kompaktabb.. de nekünk ilyen van? vagy lesz? vagy mifene van
Háát jelenleg tudtommal a 40mm mint olyan hiányzik itthon kompletten a repertoárból. Talán a SOF-nak van pár, de ez csak tipp az amerikai technikai kapcsolódás miatt.cool , ez még kompaktabb.. de nekünk ilyen van? vagy lesz? vagy mifene van
A torokoknek van valami 40 mm granatvetobol indithato iranyitott raketaja meg dronja /a multkor nezegettem most hogy szobakerult gondoltam megemlitem/ ha valakit erdekel utanna nezek ujra.Háát jelenleg tudtommal a 40mm mint olyan hiányzik itthon kompletten a repertoárból. Talán a SOF-nak van pár, de ez csak tipp az amerikai technikai kapcsolódás miatt.
Én elsősorban nem is a HE képességei miatt látom létjogosultságát, a 40mm-es gránát családnak, hanem inkább a kiegészítő funkciói miatt. Úgy mint füst, jelző, füstjelző, és világító verziókban. Persze a HE is hasznos, de raj/szakasz szinten - ahova való - ezek inkább jól jönnek.
Az biztos, hogy nem a CG4-et kellene majd ilyesmire használni!
Ha meg a HE kell, akkor szépen a szakaszhoz hozzá kell csapni (járműre málházva) egy 60-as commando aknavetőt (van már olyan fasz@ kis beszállítónk az ügyben), 8-10 db gránáttal, aztán azzal már elég szép rendetlenséget lehet csinálni...
Az a baj, hogy tudtommal a Hirtenbergernél jelenleg nincsen 40mm-es lőszergyártás. Meg 'asszem, hogy a siroki Ruagnál sem. Szóval, ha kellene ilyet rendelni, akkor az mindenképpen csak külsős cégtől.
Mondjuk ha odaszólnánk bármelyik fenti cégnek, hogy lenne itt egy 5Mrd-os megrendelés, akkor szerintem nagyjából fél év alatt lenne rendelhető típuscsalád.
Roketsan Yatagan, az amerikai meg Raytheon Pike.A torokoknek van valami 40 mm granatvetobol indithato iranyitott raketaja meg dronja /a multkor nezegettem most hogy szobakerult gondoltam megemlitem/ ha valakit erdekel utanna nezek ujra.
Igen meg az aselsanak is van.Roketsan Yatagan, az amerikai meg Raytheon Pike.
Megvettek egy 2 évtizede a tönk szélén álló vállalatot, ami mind a katonai mind a civil piacról kb már kiszorult, a civil piacon a termékeiknek évek óta szar a híre és a legszarabb minőségű AR platformú fegyvereket gyártják az összes nagyobb gyártó közül. A gyártástechnológiájuk pedig évek óta elavult és a modernizációra semmi pénzük nem volt.Na most olvasom a hírt, ha volt már akkor bocs.
Megvették a csehek az egyik legismertebb amerikai fegyvergyártót
A Ceska Zbrojovka Group (CZG) cseh fegyvergyár 220 millió dollár készpénzért és egymillió új saját részvény ellenében megvásárolja az amerikai Colt fegyvergyárat a cseh cég pénteki közleménye szerint.www.portfolio.hu
CORRECTED-(OFFICIAL)-Czech gunmaker CZG buys Colt in cash and stock deal
CZG-Ceska Zbrojovka Group said on Thursday it would acquire group Colt Holding Company for $220 million and CZG shares as the Czech gunmaker expands in the larger U.S. market.www.reuters.com
innen:
“With this strategic move, CZG will acquire significant production capacity in the United States and Canada and substantially expand its global customer base,” CZG said, adding Colt was a traditional supplier to military and law enforcement, a target customer group for the Czech group.
azaz vettek piacot és masszív termelői kapacitást meg márkanevet.
Innen a magyar eggyüttműködés a "futottak még kategória" vagy nem?
A Colt nevet vették meg,a többi csak jött vele.Megvettek egy 2 évtizede a tönk szélén álló vállalatot, ami mind a katonai mind a civil piacról kb már kiszorult, a civil piacon a termékeiknek évek óta szar a híre és a legszarabb minőségű AR platformú fegyvereket gyártják az összes nagyobb gyártó közül. A gyártástechnológiájuk pedig évek óta elavult és a modernizációra semmi pénzük nem volt.
Vagyis megvettek egy nagymultú, de valós jövőkép nélküli vállalatot szóval a megfelelő összehasonlító üzlet leginkább az AV magyar megvásárlása.
A Colt nevet vették meg,a többi csak jött vele.
Megvettek egy 2 évtizede a tönk szélén álló vállalatot, ami mind a katonai mind a civil piacról kb már kiszorult, a civil piacon a termékeiknek évek óta szar a híre és a legszarabb minőségű AR platformú fegyvereket gyártják az összes nagyobb gyártó közül. A gyártástechnológiájuk pedig évek óta elavult és a modernizációra semmi pénzük nem volt.
Vagyis megvettek egy nagymultú, de valós jövőkép nélküli vállalatot szóval a megfelelő összehasonlító üzlet leginkább az AV magyar megvásárlása.
A Colt nevet vették meg,a többi csak jött vele.
FN Herstal bejelentésnek nagyon örülnénk. Kíváncsi vagyok, mit fogunk gyártani.Gyors összefoglaló, semmi új, de egy helyen a lényeg!
Térképre tettük a haderőfejlesztési programot: hol épülnek most hadiüzemek Magyarországon?
A következő években akár 600 millió eurós befektetést is eszközölhet a Rheinmetall hazánkban. Nemcsak itthon, de külföldön is terjeszkedik a magyar hadiipar.novekedes.hu
"A honvédségi hírportál tavaly decemberben megjelent cikke alapján, a gyár tevékenysége nemsokára kiegészül a német Unique Alpine mesterlövészfegyverének, és gépkarabélyainak a gyártásával, illetve folynak partnerségi tárgyalások a belga FN Herstal fegyvergyárral is."
Szerintem, vagyis remélem: minimi mk3 7,62 és m2hb vagy m3m.FN Herstal bejelentésnek nagyon örülnénk. Kíváncsi vagyok, mit fogunk gyártani.
AR rendszerű UA gépkarabélyokat gyártunk amúgy exportra.Szerintem, vagyis remélem: minimi mk3 7,62 és m2hb vagy m3m.
A cikk sajnos rosszul fogalmaz, mert az unique-nak nincsen gépkarabélya viszont a tgp3-at az fn gyártja fn ballista néven lehet innen a kavar, viszont milyen gépkarabélyt akarunk még gyártani hiszen megvan a bren. Szerintem géppuska akar az lenni, innentől meg drukkolok minimi és m3m-nek.
Akár még a hforce-hoz a gunpod-ot vagy a nir blokkokat is csinálhatnánk mi.
Azok UA gyármányok?AR rendszerű UA gépkarabélyokat gyártunk amúgy exportra.
Ja UA AR-10 és UA AR-15.Azok UA gyármányok?