A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 839
113
Minden lehet, az is hogy csak az óráját nézi meg hogy mikor jön a pizza....
Hátrafelé néz miközben jelez, nézi figyelik e.... azaz azt gondolom fontos tudnia hogy követik e... Azt hittem van rajon belül rádió és nem odafutkosással kell kommunikálni.... vagy igen????

Rosszul hitted.Kevés haderőben van mindenkinek rádiója egy rajban.
 

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Általában csak r.o. üzemmódban vagyok, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Szerintem kicsit félre kéne a TGM-féle neoliberális gőgöt és a háttérbeszorultság okán fellépett sértettséget. Körül kéne nézni egy kicsit objektív szemüvegen át is és nem csak a pocskondiázásra koncentrálni. Sokan saját személyes kudarcukat vetítik ki Magyarország "borzalmas" állapotára és szidnak mindent, holott a helyzetnek saját maguk is részesei, sőt nem kis mértékben okozói. A külföldre "menekülők" között nemcsak értékes mérnökök és orvosok vannak ám, hanem sok lusta, semmirekellő mihaszna pöcs, akik itthon nem gazdagodtak meg két hónap alatt és ezért hőzöngve külföldre távoznak. De azért megjegyezném azt is, hogy akik itthon maradnak és szorgalmasan dolgozgatnak, azok ha valamikor, hát most elérhetnek valamit, többet, mint eddig bármikor. Kereken negyven éves vagyok és a feleségemmel tíz év alatt eljutottunk albérletből, a 0-ról szép családi házba két gyerekkel 0 szülői segítséggel. Dolgoztunk. Ennyi történt. Nem hőbörögtünk, hanem dolgoztunk, és ezt a jelenlegi rendszer támogatja. Lehet fideSS-ezni, meg NER-ezni, leszarom. És a baráti körben, családban, rokonoknál mindenki kivétel nélkül ugyanígy előre jutott az elmúlt években, és vidéken, még kis zsákfaluban is ezt látom. Nekem spec. az oktatással az égvilágon semmi bajom nincs, a lányaim olyan oktatásban részesülnek, amiről én nem is álmodhattam 30 éve. Igenis van fejlődés, csak nemcsak a szart kell keresni mindenben. Elmehetsz ugyanabba a szállodába úgy, hogy eldöntöd hogy szarul fogod érezni magad és mindenben hibát keresel, és igen, szarul is fogod magad érezni, meg úgy is, hogy észreveszed a jót is és nem csak a hibákat keresed. Sok múlik a hozzáálláson is. Látni kell, hogy itthon mindig is divat volt fikázni meg szarozni mindent, csak amikor nem egy-kettő, hanem tömegével jönnek haza végleg a régi osztálytársak, kollégák, rokonok külföldről, akkor esik le, hogy annyira nem is szar ám itthon minden. Hogy Angliából, Franciaországból, Spanyolországból az összes ismerősöm hazajön, ha baja van, hogy az állandóan szarozott egészségügybe elmehessen és rendbetetesse a visszereit, kioperáltassa a zsírgombócát, meg kivetesse a firlefrancait. Anyám tüdőrákban halt meg két hónapja. Öt éve diagnosztizálták nála a rákot, azt mondták, hogy világszinten 3-6 hónap a túlélési esélye. Öt évig életbentartotta ez a mocsok szar egészségügy. Örök hálám érte nekik. Igenis van mit védeni, ezt csak akkor látná sok ember, ha tényleg nem lenne már mit védeni.

Off topik On
Egyetértek!
És tudod az a szánalmas, hogy most amiért ezt írtad, minden baloldali hazaáruló, troll, fideszbérencnek fog nevezni... mert ezeknél a korlátolt magyargyűlölőknél csak ez a két oldal van. Ha mindaz igaz lenne, amit a baloldal 2010 óta fröcsög, már réges rég államcsőd lenne... én már undorodom tőlük.

Off
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
https://www.magyarhirlap.hu/belfold...is2jsLLHESJk87796ihro3XnCqPUiClQOTVPdUBoFsJSg
Fegyvergyártási helyzetjelentés kis tisztázással.
Vagyis eddig nem volt gyártás csak összeszerelés és ha minden jól megy szeptembertől lesz gyártás, csak nincs munkaerő.

Sejthető volt, hogy kevés lesz a munkás... csak sikerül elindulni.
Valami gyárat felhúzhatnának majd a harceszközök muníciójának ellátására is. (Leopard, meg ami lesz a jövőben)
Ne kelljen már ezektől a ratyi németektől függeni... legalább a honvédelem terén ne.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 075
13 704
113
Minden lehet, az is hogy csak az óráját nézi meg hogy mikor jön a pizza....
Hátrafelé néz miközben jelez, nézi figyelik e.... azaz azt gondolom fontos tudnia hogy követik e... Azt hittem van rajon belül rádió és nem odafutkosással kell kommunikálni.... vagy igen????


Rajon belül rádió?:D:D:D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Komoly amúgy, nem hülyéskedés. Meg a törlőkendővel szokták a macskamosdást végezni intim testtájakon ha gödörben élés van.
Jó-jó, de 1-2 napot igazán ki lehet bírni fürdés nélkül. 24-48 órát írtam. Nagyjából szerintem ennyit van "elöl" egy - egy raj vagy csoport míg megjön a rendes váltás és mehetnek pihenni egy kis időre. Legalábbis a manapság divatos városi harcokban. "Szerintem". Nem egy hetes túrákra gondoltam.
Én egy hétig laktam gödörben, a felderítők érthető okokból hosszabb ideig is csinálnak ilyet. Jellemzően túlélés gyakorlatokon.
Két hét után öntisztuló vagy azt mondják, fene tudja. Franciák is csak heti 1-2 alkalommal fürdenek, volt hogy nekem is kimaradt 2 hét mikor annak idején hadgyakorlaton voltunk. A hajléktalanok is ez bűzlenek, meg lehet szokni. :)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 839
113
Jó-jó, de 1-2 napot igazán ki lehet bírni fürdés nélkül. 24-48 órát írtam. Nagyjából szerintem ennyit van "elöl" egy - egy raj vagy csoport míg megjön a rendes váltás és mehetnek pihenni egy kis időre. Legalábbis a manapság divatos városi harcokban. "Szerintem". Nem egy hetes túrákra gondoltam.

Két hét után öntisztuló vagy azt mondják, fene tudja. Franciák is csak heti 1-2 alkalommal fürdenek, volt hogy nekem is kimaradt 2 hét mikor annak idején hadgyakorlaton voltunk. A hajléktalanok is ez bűzlenek, meg lehet szokni. :)

Persze hogy ki lehet.Ki lehet többet is csak az nem ,hogy érzed magad közben.
A lövész harcértékének csak egy aspektusa a fegyvere vagy a járműve.Legalább ilyen fontos az egyéni felszerelése és a morálja.Sokkal másabb úgy lenni 2-3 napot,hogy van nálad egy fogkefe meg fogkrém fogatmosni vagy van minden napra másik zoknid.Ezek kis dolgok de nagyon fontosak.Persze ki lehet bírni egy ruhával meg egy tártáskával is csak akkor a harcértéked is olyan lesz.Van egy ilyen fogalom,hogy a harcérték megőrzése.
Mindenki ízlelgesse ezt mert nagyon fontos dolog és szinte nagy részt olyan apróságokon múlik mint amiről beszélünk.
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
751
2 016
93
Dudi, Kriss, titeket kérdeznélek elsősorban.
Ugyebár a 12 hetes alapkiképzést lecsökkentették 6 hétre. Nem az volt a helyzet, hogy a 12 hét is kevés volt? Plusz jelentős változás, hogy a sajtó anyagok szerint már az alakulatoknál helyben megy le ez az alapkiképzés, aztán a többi szakirányú képzés is, nem pedig a kiképzőközpontba. Jó lesz ez így? Van tapasztalatotok erről az új kiképzési rendszerről?

Itt is hallani erről:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 839
113
Dudi, Kriss, titeket kérdeznélek elsősorban.
Ugyebár a 12 hetes alapkiképzést lecsökkentették 6 hétre. Nem az volt a helyzet, hogy a 12 hét is kevés volt? Plusz jelentős változás, hogy a sajtó anyagok szerint már az alakulatoknál helyben megy le ez az alapkiképzés, aztán a többi szakirányú képzés is, nem pedig a kiképzőközpontba. Jó lesz ez így? Van tapasztalatotok erről az új kiképzési rendszerről?

Itt is hallani erről:

Nem a 12 héttel volt a baj hanem a 12 hét tartalmával.Annyi idő elég alapkiképzésre csak amit oktattak az tette félig értelmetlenné.
A 6 hét meg kb arra jó hogy semmire. Képzetlen alakizni félig tudó embereket okád ki a 6 hetes alapkiképzés.Ez a létszámhiány miatt van egyébként.Az a cél,hogy minél előbb az alakulatoknál legyenek az emberek.
 
  • Tetszik
Reactions: Kishuszár

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Ebből annyi igaz, hogy a saját maga bűzét mindenki megszokja. De a másét...

Inkább elviseli mondjuk úgy.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 682
32 333
113
Palack vizzel meg lehet mosakodni boven reggeli arcmosassal es a napi kezmosas is benne van.

A titok vagy foldbe a tekno godor arok szelebe vajsz egy kis reszt vagy valami kozel vizszintere helyezed a flakont ugy hogy oldaliranyba ne mozogjon es hatul ala tudj ducolni. A kupakot negyedig felig lecsavarod ahogy epp kivanod hogy eresszen a flakon. Aztan elzarod. Van tobb mindszer is de nekem ez jott be a legjobban. /itt a nyar szerintem probaljatok ki egy darab kismeretu torolkozovel./ :)esetleg szivaccsal.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 682
32 333
113
Van aki a tobblyuku kupakra eskuszik. Az sem rossz egyebkent.de az inkabb tusolas feeling mint mosakodas. /mosakodas szerintem alaposabb/
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 682
32 333
113
Ez oké, hogy ha hoznak ki nektek vizet. De ha nincs akkor inkább megiszod. (túléléses menetgyakorlaton nincs utánatok cipelése semminek)
Tulelesnel imkabb barmi legyen nallam mint babatorlokendo :) ha nincs viz akkor nem mosakszom. Elobb doglok szomjan mint elvigyen valami fertozes a higenia hianya miatt./a mosakodasra szant ido alatt pl vizet keresek./