• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 119
33 401
113
En egyebkent nem hiszem el hogy az usa elnokei ennyi cikluson keresztul ennyire elszurtak./mert hogy az atlag ember lenezte a kinaiakat az egy dolog... Meg itt a forumon is erezheto ez a lenezes a mai napik.../ de hogy ilyen felelosseg teljes pozicioba levo emberek...

Sajat maguk allatt vagjak a fat kina eddig is nyomult delamerikaba most ezzel a lepessel vsak felgyorsitottak ezt a folyamatot... /mondjuk delamerika nem erdemelte meg ezt a sorsot ami az utobbi idobe kijutott nekik /nem braziliara ertem azokat nem sokra tartom./ ...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 205
2 677
113
Gondolod hogy ideszóltak, hogy van egy kis marhahús feleslegük a kínaiak miatt, át kéne venni jó áron;)?

Lehet, hogy valojaban csak eddig tartott a mondat: "van egy kis marhahús feleslegü(n)k a kínaiak miatt, át kéne venni<pont>" :p
Bar a te verziod is lehetseges, de akkor tobb mint valoszinu, hogy az US-re nezve lessz az ar "jo" :D
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 169
7 995
113
A japánok is azt hitték, hogy egy bambuszlándzsa/lakos elég lesz majd az amcsi tengerészgyalogság ellen és kiverik őket.....aztán kaptak 2 atomot az arcukba.
Egyrészt a japánok nem bambuszlándzsával harcoltak, másrészt az atomot is azért kapták, mert az amiknak túl nagyok voltak a veszteségeik, és még félmillió elesettet már sokalltak a szigetek megszállásáért.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 179
20 133
113
Egyrészt a japánok nem bambuszlándzsával harcoltak, másrészt az atomot is azért kapták, mert az amiknak túl nagyok voltak a veszteségeik, és még félmillió elesettet már sokalltak a szigetek megszállásáért.
Nos, az a helyzet, hogy amikor a lakosságot elkezdték felkészíteni az amcsi partraszállásra, akkor a többségüknek tényleg csak egy bambusz lándzsa jutott volna.
Az amcsik meg úgy terveztek, hogy a hagyományos úton a háború az +1 év és +1 millió fős veszteség. Tehát jött az atom.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 783
65 156
113
Hongkongi aktivista magyarázkodik , miután lefényképezték az amerikai konzulátus tisztviselőjével
https://www.rt.com/news/466078-hong-kong-us-joshua-wong/
Kirakom
5d4c2cfffc7e937b318b45eb.jpg
 
T

Törölt tag 008

Guest
A tüntetők épp most zavarták ki a reptérről a sima rendőröket. Úgy értem nem roham rendőr csak pár kisbusznyi sima, egy db ingben meg normál sapkában. Nagyon-nagyon sietősen szálltak vissza a buszokba és leléptek.
25 km-re van a PLA. Hát kíváncsi vagyok mi lesz. Most a reptéri csomagkocsikból építenek barikádot.

Az a baj, hogy ami a fenti videón van az egy "egyreggeles" megszálláshoz kevés. Terrorizálni és eltaposni elég csak.
giphy.gif
Viszont lassan minden justifikáció megvan egy beavatkozásra.
Social medián iszonyat infowars megy. Egyik oldal rakja be a rendőri túlkapásokat - pl tegnap egy lánynak védőszemüvegen keresztül is kilőtték a szemét babzsákkal - a másik oldal azonnal próbál bagatelizálni, hogy hát előtte pénzt osztott atuntetőknek. A másik oldal meg berakja a rendbontásokat.

Közben megjöttek a rohamrendőrök. Szerencsére még nem PLA.