[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
Új frontvonal nyílhat meg az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban. Canberra és Washington közös erővel kívánja felvenni a harcot a frissen felemelkedő keleti nagyhatalommal, megakadályozandó, hogy Kína monopolizálja a stratégiai fontosságú ritkaföldfémek és ásványi anyagok kitermelését. Az ausztrál kormány már lépett is, és 15 bányászati helyszínt jelölt meg kiemelt projektként.
Ausztrália lehet a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb mellékhadszintere

Új frontvonal nyílhat meg az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban. Canberra és Washington közös erővel kívánja felvenni a harcot a frissen felemelkedő keleti nagyhatalommal, megakadályozandó, hogy Kína monopolizálja a stratégiai fontosságú ritkaföldfémek és ásványi anyagok kitermelését. Az ausztrál kormány már lépett is, és 15 bányászati helyszínt jelölt meg kiemelt projektként.
Ausztrália lehet a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb mellékhadszintere
Ez elég logikus fejlemény, az ausztrálok régóta bajban vannak a kínai befolyásszerzés miatt.

A kommunista párt szócsöve emlékeztet arra, hogy „egyes elemek Németországban és Európában aggódnak az úgynevezett Kína-veszély miatt” és ezek a körök kurzusváltást akarnak kierőszakolni Pekinggel szemben. Míg Washington többszöri fenyegetése ellenére Berlin és London eddig nem tiltotta ki a Huawei-t az 5G-s tenderéről, ezt Varsó a napokban megtette.
Merkel Pekingben, Trump alelnöke Varsóban – nagyhatalmi póker komoly tétekkel

Ez a videó annyira fontos, hogy ide is beteszem, kötelező végignézni, bekapcsolt angol felirattal

Bemutatja a lengyel katonai stratégiát Oroszország ellen, mindezt a Nagy Sakktábla kontextusába helyezve, térképekkel
NATO katonai akadémiai előadás 2019 június

NATO Eastern Flank OR Eastern FRONT?
Lecture at the Land Force Military Academy, Wrocław, Poland

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lengyelország katonai stratégiája Oroszország legyőzése háborúban Lengyelország-Románia szövetséggel, amelyben összekötik Lengyelországot és Romániát Nyugat-Ukrajnán keresztül, és kiterjesztik a lengyel hadműveletek területét az egész Baltikumra, Belaruszra, Ukrajnára és a Duna-deltára, miközben az USA Kína ellen vív tengeri blokádot / háborút, és potenciálisan Oroszországnak ajánl paktumot. Németország pedig megbízhatatlan Lengyelország számára, mert potenciális orosz és/vagy kínai szövetséges. De Lengyelország ezúttal győzni fog, mert Oroszország már nem egy Szovjetunió, a németek is gyöngék katonailag és az USA már most jelen van a kontinensen.

Lengyelország katonai stratégiája Oroszország legyőzése háborúban Lengyelország-Románia szövetséggel, amelyben összekötik Lengyelországot és Romániát Nyugat-Ukrajnán keresztül, és kiterjesztik a lengyel hadműveletek területét az egész Baltikumra, Belaruszra, Ukrajnára és a Duna-deltára, miközben az USA Kína ellen vív tengeri blokádot / háborút, és potenciálisan Oroszországnak ajánl paktumot. Németország pedig megbízhatatlan Lengyelország számára, mert potenciális orosz és/vagy kínai szövetséges. De Lengyelország ezúttal győzni fog, mert Oroszország már nem egy Szovjetunió, a németek is gyöngék katonailag és az USA már most jelen van a kontinensen.
Na pont a románokkal? :D Lehet fogadni, hogy hányadik napon váltanak oldalt?

Ez már fáj......
images

Amúgy nagyjából olyan mintha te szabadultál volna be egy egyetemre előadást tartani :D

Hát mit gondolsz, miért "tetszik" ennyire? :D
Mindenben egybevág azzal, amit eddig mondtam, csak azt nem gondoltam volna, hogy a lengyelek az Oroszország elleni háborús győzelem lehetőségét látják ebben konfliktusban és nem az államuk ismételt teljes megsemmisülését...
és most gondoljatok bele, hogy ez egy NATO katonai akadémia keretében tartott előadás.

Hát mit gondolsz, miért "tetszik" ennyire? :D
Mindenben egybevág azzal, amit eddig mondtam, csak azt nem gondoltam volna, hogy a lengyelek az Oroszország elleni háborús győzelem lehetőségét látják ebben konfliktusban és nem az államuk ismételt teljes megsemmisülését...
és most gondoljatok bele, hogy ez egy NATO katonai akadémia keretében tartott előadás.
Hallottam hasonlókat biztonságpolitikai konferencián, ez is egy álláspontja egy szakértőnek, de nem tekinteném hivatalos álláspontnak. Ha elvégzel egy biztpolos diplomát az NKE-en meg hozzá egy mestert annyi ilyen előadáson terjesztheted az igét amennyin akarod....

Hallottam hasonlókat biztonságpolitikai konferencián, ez is egy álláspontja egy szakértőnek, de nem tekinteném hivatalos álláspontnak. Ha elvégzel egy biztpolos diplomát az NKE-en meg hozzá egy mestert annyi ilyen előadáson terjesztheted az igét amennyin akarod....

Tudom, de ettől függetlenül nem bagatellizálnám el ezt az előadást, mert tünete annak, hogyan gondolkoznak a lengyelek az oroszokkal kapcsolatban. Meg azt is jól mutatja, hogy mennyire nem érzik az arányokat.

Tudom, de ettől függetlenül nem bagatellizálnám el ezt az előadást, mert tünete annak, hogyan gondolkoznak a lengyelek az oroszokkal kapcsolatban. Meg azt is jól mutatja, hogy mennyire nem érzik az arányokat.
A bolondabbja lehet, de nem hinném, hogy ez ennyire jellemző lenne.

Akkor azok a katonák, akik meghívták ezt a faszit előadni, meg végighallgatták, elég bolondok lehetnek.
Hát nem tudom én elég sok lengyel kollégával beszéltem már a dologról, ők nem voltak ilyen optimisták a saját képességeikkel kapcsolatban (sőt). Én is végighallgattam baromi sok előadást, meg beültem mert kíváncsi voltam rá, de nem azért mert szentírásnak tekintettem a tartalmukat.

• Tetszik
Reactions: dragonette
Status
Not open for further replies.