KC-390 / C-390 Millenium (Embraer, Brazília)

A sugárfék hatékonyságáról meg annyit, hogy 80 tonna teherrel és vésztartalék üzemanyaggal az C-17 száraz pályán kb. 800 méter hosszon megáll. Legalábbis ezt az infót kaptam.
"Full load 960m"-t irtam pontosan ;)
Sao Paulo 1600m-es hosszú Campo de Marte Airport pályán rövid leszállás (nyilván nem nagy teherrel):
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Előre-hátra mutatvány:

"The first of 28 Embraer KC390’s has been delivered today to the Brazilian Air Force Força Aérea Brasileira in a ceremony that took place in Anápolis, state of Goiás. Besides the delivery, we also celebrate the entry into service of the KC-390, which represents an operational leap for FAB and huge progress for the Brazilian national aviation industry. With its combination of 21st Century and state-of-the-art advanced systems and proven engines, the KC-390 is the most reliable, efficient and easy to operate aircraft in its class."

70744562_2119642064807946_8516924004848631808_o.jpg

https://embraer.com/global/en/news?...ion-airlift-kc-390-to-the-brazilian-air-force

A 3. prototípuson (ami az első szériagép lett volna, de a lezuhant prototípust kellett vele pótolni) valamiért hajtóművet cseréltek.
Így repült bemutatót a hétvégén Brazíliában.

EElhQVEX4AAmvAM.jpg

EElhQVKWsAUXm0F.jpg

Mikorra lesz ebből három repülőgép? Az utolsó Ancsa jövőre kifut, aztán tehetszállítás csak korlátozottan lesz.
Hallgasd meg ezt az interjút...
02;00-tól
(ennél pontosabb infót a KC 390 gyártósor kapacitásáról szerintem nehéz találni)
E szerint a gyártósor kapacitása évi 12 gép...
A mi 3 gépünket kvázi bármikor le tudnák gyártani.

De azért én még reménykedem hogy a Herki lobbi fog győzni...:rolleyes:

According to a previous statement by Lt. Gen. Tibor Benkő, the chief of Hungary's General Staff of the Armed Forces, the nation could buy 6 aircraft divided into two batches of 3 each.
Tehát két részletben vásárolnánk 6 db-ot.
Ez tökéletesen ellentmond minden eddigi kommunikációnak.
Amúgy az A319-ek mellé tök fölösleges lenne még 6 db rámpás.

Viszont ha lenne 3 db KC390 és mondjuk ugyanebben a csomagban 3 db E99M....na úgy már lenne értelme.

Ez tökéletesen ellentmond minden eddigi kommunikációnak.
Amúgy az A319-ek mellé tök fölösleges lenne még 6 db rámpás.

Viszont ha lenne 3 db KC390 és mondjuk ugyanebben a csomagban 3 db E99M....na úgy már lenne értelme.

Az olasz spotter kollega valamit nagyon felreertett vagy felreforditott szerintem. Nem emlekszem hogy Benko barhol ilyet mondott volna. Ha visszalapoztok, kb. masfel honappal ezelott volt itt ez tema. Csak most jutott el hozza a hir? Es azt is felreertette?

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Az olasz spotter kollega valamit nagyon felreertett vagy felreforditott szerintem. Nem emlekszem hogy Benko barhol ilyet mondott volna. Ha visszalapoztok, kb. masfel honappal ezelott volt itt ez tema. Csak most jutott el hozza a hir? Es azt is felreertette?
A 6-os szám szerintem a 3 KC és 3 Airbus mennyiségéből fakad...valamit nagyon félreértett a tag...

According to a previous statement by Lt. Gen. Tibor Benkő, the chief of Hungary's General Staff of the Armed Forces, the nation could buy 6 aircraft divided into two batches of 3 each.
Tehát két részletben vásárolnánk 6 db-ot.
Bocsi, de ITT szó se esik 6db KC-390-ről!! Hat REPÜLŐGÉP-ről van szó két részletben, ami lehet pl. 3 KC-390 és másik 3 bármilyen más tipus bármilyen feladatkörre, még csak az sincs leírva hogy szállítógép lenne mind a 6 gép. Lehet pl. 3 KC-390 és 3 gázturbinás alapkiképző iskolagép is ...

Bocsi, de ITT szó se esik 6db KC-390-ről!! Hat REPÜLŐGÉP-ről van szó két részletben, ami lehet pl. 3 KC-390 és másik 3 bármilyen más tipus bármilyen feladatkörre, még csak az sincs leírva hogy szállítógép lenne mind a 6 gép. Lehet pl. 3 KC-390 és 3 gázturbinás alapkiképző iskolagép is ...
A Tucano igen klassz kis gép de most hogy újra van NFTC és a magyar pilóták a Zlin - Harward II - Hawk vonalon vannak igen csekély értelmét làtnám egy újabb turbolégcsvaros kiképző típusnak ràadàsul ilyen alacsony db számban

A Tucano igen klassz kis gép de most hogy újra van NFTC és a magyar pilóták a Zlin - Harward II - Hawk vonalon vannak igen csekély értelmét làtnám egy újabb turbolégcsvaros kiképző típusnak ràadàsul ilyen alacsony db számban
Gázturbinást írtam, nem LGT-gépet. És lehet hogy a nagy nyári szünetben lemaradtam valamiről, de még nem tudok róla hogy hosszabbítottunk volna az NFTC-szerződésen ...