• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
A Francia Labdarúgó Szövetség és a kínai tv közötti szerződés alapján került 13:30-as kezdési időpontra a Lyon mérkőzése. A Bad Gones nem hátrált meg az indokolatlan időponttól, egy hatalmas 'Free Tibet' koreográfiával készült és kedveskedett a kínai nézőknek a találkozóra
1f642.png


Lyon - Nantes 2019.09.28

71572980_936094236765592_7729816276570210304_n.jpg


Ez a kinai teveben ugy fog megjelenni hogy a tribun telel lesz francia munkasokkalakik a kinai komunistapartot eltetik.
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
759
918
93

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Újabb, különösen feszültséggel terhelt momentumhoz érkeztek a Hongkongot már három hónapja lázban tartó tüntetések. A kínai kormánnyal kötött kiadatási egyezmény ellen lázadók mellett a kormány is különleges erőkkel készül keddre, október elseje ugyanis a Kínai Népköztársaság megalapításának 70. évfordulója. A pekingi vezetésnek különösen fontos, hogy a nevezetes nap olyan simán menjen a városállamban, amennyire csak lehetséges – a tüntetők pedig nyilvánvalóan ennek az ellenkezőjére készülnek. A feszültséget növeli, hogy az évforduló szinte közvetlenül az „esernyős forradalom” ötödik évfordulója után jön. A demokratikus engedményekért indított mozgalomra a demonstrálók a hétvégén emlékeztek meg útlezárásokkal, Molotov-koktélokkal, amire a rendőrség vízágyúzással és gumilövedékekkel válaszolt. Hétfőre némileg lenyugodtak a kedélyek, de szinte biztos, hogy ez csak a vihari előtt csönd. A helyzet annak ellenére súlyos, hogy a tüntetők eredeti céljukat már rég elérték: Hongkong első embere, Carrie Lam kormányzó ugyanis szeptember elején bejelentette, hogy az indulatokat kiváltó kiadatási törvényt nem tervezi elfogadni a város vezetősége. Ezzel azonban nem tudta visszazárni a szellemet a palackba: a nép azóta mélyebb demokratikus reformokért, illetve a tüntetések során elkövetett rendőri erőszak elkövetőinek felelősségre vonásáért, illetve a kormányzó leváltásáért megy az utcára.
Óriási a feszültség Hongkongban, mindenki attól tart, mi történik kedden
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 869
113
Saját lábra áll Kína memóriagyártása
A China Securities Journal riportja szerint a kínai állam által erősen támogatott Changxin Memory Technology megkezdte az első, teljesen Kínán belül tervezett DRAM memória tömeggyártását. A céget még 2016-ban alapították, méghozzá azzal a céllal, hogy a kínai memóriapiacot, saját fejlesztésű és gyártású memóriákkal tudják ellátni.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson
T

Törölt tag 008

Guest
Úgy látszik Xi Jinping mégsem folytotta vérbe a tüntetést az évfordulóra. Ma van a 70. komcsi szülinap és ma is tüntetnek HKban.

Szerintem jól csinálja. Először is nem öli le a saját népét másodszor kifáraszt megvárja míg belefáradnak a közhangulat meg a maradék egyre agrsszívabb tüntető ellen fordul.

 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 187
13 478
113
Úgy látszik Xi Jinping mégsem folytotta vérbe a tüntetést az évfordulóra. Ma van a 70. komcsi szülinap és ma is tüntetnek HKban.

Szerintem jól csinálja. Először is nem öli le a saját népét másodszor kifáraszt megvárja míg belefáradnak a közhangulat meg a maradék egyre agrsszívabb tüntető ellen fordul.

Erre tippeltem én is. A közhangulat az anyaországan a tüntetők ellen van. Semmi jel nem mutat arra, hogy át akarna bármi is terjedni HongKongból mondjuk Shenzenbe.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az állítólagos mellkason lövés:


Szinte minden hírportál beszámolt arról is, hogy egy tüntetőt éles lőszerrel mellkason lőttek. A helyi kórházi hatóság szerint eddig 15 ember sérült meg a mai összecsapásokban, közülük egy ember kritikus állapotban van. A South China Morning Post (SCMP) szerint a kritikus állapotban lévő sérült a mellkason lőtt tüntető.
A lap jelentése szerint a korábban lelőtt tiltakozó ötödik osztályos diák volt, ami azt sugallja, hogy 18 évesnél fiatalabb.
Az AFP szerint a hongkongi rendőrség elismerte, hogy mellkason lőttek egy tüntetőt. Hozzátették: a sebesült tüntető elsősegélyt kapott a rendőröktől, mielőtt a mentők megérkeztek, és kórházba vitték. Az South China Morning Post közlése szerint a rendőrök legalább öt lövést adtak le, miután a tüntetők rájuk támadtak.

https://nepszava.hu/3052026_a-hongk...a-rendorseg-mellkason-lott-egy-tuntetot-video
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat