Kína hadiipara és haderőfejlesztési programja

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 179
20 131
113
Pakisztánnak nem kell a kínai repülőgép hajtómű.

https://chinadailymail.com/2019/09/01/pakistan-refuses-chinese-engines-in-chinas-jf-17-fighters/
chinas-jf-17-fighter.jpg

JF-17 “Thunder” fighter
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kína szárazföldi erőinek létszámát egymillió alá csökkentették, mellette kiemelten fejlesztik a légierőt, a rakétásokat és a hadiflottát.
A brit Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézete felmérése szerint a kínai földi csapatok létszáma a csökkentés után is mintegy kétszerese az amerikai szárazföldi egységek létszámának, míg fegyverzetét még csak részben sikerült modernizálni. A pekingi vezetés idén júliusban kiadott Fehér Könyve is utal rá: kétséges, sikerül-e befejezni a korszerűsítést a korábban tervezett dátumra, 2021-re, a Kínai Kommunista Párt alapításának 100. évfordulójára.
Van még hova fejlődni a milliós kínai hadseregnek
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 138
113
Kína szárazföldi erőinek létszámát egymillió alá csökkentették, mellette kiemelten fejlesztik a légierőt, a rakétásokat és a hadiflottát.
A brit Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézete felmérése szerint a kínai földi csapatok létszáma a csökkentés után is mintegy kétszerese az amerikai szárazföldi egységek létszámának, míg fegyverzetét még csak részben sikerült modernizálni. A pekingi vezetés idén júliusban kiadott Fehér Könyve is utal rá: kétséges, sikerül-e befejezni a korszerűsítést a korábban tervezett dátumra, 2021-re, a Kínai Kommunista Párt alapításának 100. évfordulójára.
Van még hova fejlődni a milliós kínai hadseregnek
Ezek barmit legyartanak ha kell. Egymillios hadsereg egy masfel milliardos orszagban semmi. Csak jelkepes operett hadero. Vagy 500 millo katonanak valo emberuk van hacsak a ferfiakat szamolom. Szerintem pont annyi katonajuk es felszerelesuk van amennyi oda jelenleg kell.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 179
20 131
113
Nagy buli lesz a 70 éves kínai parádé.
Bemutatnak ilyeneket is:
A number of "never before seen" things will be unveiled: - DF-41 - DF-5C - DF-17 HGV - JL-2 - CJ-100 near-space cruise missile - YJ-18A (land-attack version of YJ-18) - WZ-8 supersonic UAV - Sharp Sword UCAV - PHL-16 MRL - QBZ-171 rifle (name TBC) - New marine corps camouflage

https://www.frstrategie.org/en/publ...evealing-example-chinese-strategic-power-2019
06.jpg

05.jpg

04.jpg
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
Kína 70: monstre parádé a Tienanmen téren

Itt a teljes felvonulás:

A kínai elnök újfent kiállt a hongkongi autonómia mellett.

A Kínai Népköztársaság megalakulásának 70. évfordulóján nagyszabású katonai parádét tartottak kedden a kínai főváros, Peking szívében található Tienanmen téren.

Ezen a hatalmas parádén részt vett Hszi Csin-ping kínai elnök, aki a kormányzat több magas rangú tagjával, valamint Csiang Zö-min és Hu Csin-tao korábbi elnökökkel együtt vonult be az egykori császári palota Mennyei Béke Kapujának (Tienanmen) nevezett bejárata fölött húzódó mellvédre, ahol 1949. október 1-én Mao Ce-tung, az ország egykori vezetője kikiáltotta a Kínai Népköztársaságot. A kapuval szemben, amely fölött ma is Mao portréja látható, a több mint 440 ezer négyzetméteres Tienanmen tér fekszik. A térre vezető Csang'an sugárúton csaknem 15 ezer katona és több száz hadi jármű sorakozott fel.

Egy ország, két rendszer

Hszi Csin-ping ünnepi beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a népköztársaság születéséhez, és az elmúlt hetven évben megvalósított fejlődésének. A kínai elnök azt mondta: Kína a békés fejlődés útján marad, folytatja a kölcsönös előnyöket biztosító együttműködések stratégiáját, és további nyitást fog végrehajtani. „Folytatjuk a munkát a világ minden népével annak érdekében, hogy az emberiség közös jövőjét biztosító közösséget alakíthassunk ki" – hangsúlyozta.

A kínai Népi Felszabadító Hadsereg elkötelezett az ország szuverenitásának, biztonságának, a fejlődéséhez kapcsolódó érdekeinek védelme, valamint a világ békéjének fenntartása mellett - fogalmazott Hszi. Szót ejtett Hongkongról is, ahol hónapok óta tömegtüntetések zajlanak: „az előttünk álló úton ragaszkodnunk kell a békés újraegyesülés, valamint az »egy ország, két rendszer«, elveihez, és fenn kell tartanunk Hongkong és Makaó hosszú távú virágzását és stabilitását.”

Minden fegyveres szervezet felvonult

Ezután a kínai haderő különböző csapatai vonultak fel. A sort a hadsereg legidősebb és legnagyobb létszámú ágának számító, 1927-ben megalakított szárazföldi erő katonái indították, de elmasíroztak a Mennyei Béke Kapuja előtt egyebek mellett a most bemutatkozó, a stratégiai támogatás biztosítására életre hívott szakasz katonái, akárcsak a félkatonai, fegyveres rendőrség, a kínai ENSZ-békefenntartók, valamint a hadsereg különböző osztagaiban szolgáló katonanők és a női milícia is.

Kina_70_2.jpg
Fotó: The Guardian/Youtube

A parádén 160 katonai repülőgépet és 580 hadi felszerelést vonultattak fel. Számos fegyvert első alkalommal mutattak be: a légierők legújabb, Z-20-as típusú helikoptere, a H-6N típusú, hazai gyártású stratégiai bombázó repülőgép, valamint a H-6K típusú, szintén kínai fejlesztésű közepes és hosszú hatótávolságú bombázó is kedden debütált. A legnagyobb szenzációt azonban a Dongfeng 41-típusú, interkontinentális ballisztikus rakéta jelentette, amely egyes szakértői vélemények szerint szinte az Egyesült Államok bármely pontját képes elérni.

A katonai bemutató után mintegy százezer ember, köztük diákok, élmunkások, az 56 nemzetiség képviselői, valamint Kínában élő külföldiek vonultak fel.

(MTI)
https://mandiner.hu/cikk/20191001_kina_70_monstre_parade_a_tienanmen_teren
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ez a kínai ohotnyik tud repülni? Es mik az óriási légycsapók egy perccel ezelőtt? EW rendszerek?