[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
És erre még jön ez is. Ahogy tanácstalanul mentek előre, és azt hitték Orbán ott tesz majd keresztbe, ahol tud. Már meg volt előre a forgatókönyv, még a ballib megmondóemberek pár napja el is regélték, hogy mi fog történni. Erre:

https://444.hu/2019/10/22/orban-fel...karacsony-kozvetlenul-a-budapestiekhez-fordul

A kommentek kötelezők! Nem igazán értik mi történik. Orbán úgy tűnik direkt vesztett a fővárosban, vagy a nincs kampány és Tarlós eldugása erről szólt, és mivel tudta az EPn, hogy ha összeállnak, panelozni fognak. Erre olyat lép, amire senki sem számított. Ismét. Most ezek a kommentelők olyannak tűnnek, mint a Jobbik szavazói a néppártosodást követően. :)
Ha a direkt vesztett részt hanyagoljuk, mert az sztem hülyeség, akkor a kommentek nagyon viccesek.
Olyan tanácstalanok, mint Karácsony.
Abban szinte konszenzus van, hogy a Hadházy féle "Lónak faszát" tábla ide kevés lesz. Lehet valós döntéseket kell hozniuk és ettől bexartak. Legyen inkább népszavazás!! Akkor nem lesz semmiben felelősségük! :rolleyes:
Most választottak meg titeket barmok, nektek kell döntést hozni!! :eek:

Sztem a Doktor Miniszterelnök Úr most arra játszik, hogy szétugrassza őket. Ha Karácsony vevő lesz a kormány ajánlatára, akkor szembetalálja magát az orbánfób keménymaggal, Fleto és Fegyőr forradalmi gárdájával. Ha nem működik együtt, akkor a pártpolitika oltárán feláldozza Budapest fejlődését.
Feladta a leckét, ki akarja ugrasztani Karacsonyt a bokorból. Bármit állíttat le az új főpolgi, egyből érdekeket sért, konfrontálódni fog. Nem a kormánnyal, hanem azokkal a civilekkek, sportszövetség, művészeti kör, akiknek a múzeumát, stadionját elkaszálja. Sőt még nemzetközi xart is kavarhat pl. az atlétikai vb megfúrása. Bármit meghagy azzal hiteltekeníti a kampányát. Minél többet, annál jobban.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
Tömör és vaskos érvelés volt...
Ilyen intellektuális mélységekbe nem volt szándékom merülni, közben rájöttem hogy óriási hibát vétettem azzal hogy reagáltam az irásra... kb olyan ez mintha egy istenfélőt kéne arról meggyőznöm hogy isten márpedig nem létezik... veregessétek egymás vállát, libsizzetek, komcsizattok én inkább iszom egy pohár sauvignont....
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ilyen intellektuális mélységekbe nem volt szándékom merülni, közben rájöttem hogy óriási hibát vétettem azzal hogy reagáltam az irásra... kb olyan ez mintha egy istenfélőt kéne arról meggyőznöm hogy isten márpedig nem létezik... veregessétek egymás vállát, libsizzetek, komcsizattok én inkább iszom egy pohár sauvignont....

EGÉSZ-ségedre!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Leisztinger régi jó komcsi elvtárs. Nem a NER része. Leadózott, Hunguest, és életben hagyták.

Persze, kutyából nem lesz..., tudom!
De stadiont is kapott a Diósgyőr, és lekötelezett is egyúttal...
Vegyesebb a kép! Kiderül mit lépnek az atlétikai vb-re.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Végül is csak a területünk 2/3-át vesztettük el. Tisza szerintem jól látta, hogy Magyarország csak a Monarchián belül maradhat meg olyannak mint volt.
Ez, hogy jön ide?
Trianonnak semmi köze ahhoz, hogy Magyarország mennyire lett volna életképes a Monarchia nélkül.
Sőt! Ha utána nézel, kb a huszas évek közepére helyreállt a magyarországi és ausztriai gdp aránya a legjobb monarchiás év 1913 szintjére. Trianon ellenére!
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 901
113
https://hvg.hu/itthon/20191022_New_...nagykovet_mar_inkabb_Orban_embere_mint_Trumpe

Ezek komolyan elhiszik amit leírnak? 29 év után végre nem egy minden jobboldalival harcoló bozótharcos japán katona a nagykövet, tehát, csakis Orbán embere lehet! :D

"A lap idéz egy esetet, amikor áprilisban kongresszusi delegáltak érkeztek Magyarországra, akik a korrupcióról és a demokrácia erodálásáról is tájékozódni akartak a Transparency International képviselőjétől, de Cornstein bejelentés nélkül betoppant a találkozóra, majd leszögezte, hogy nem lát bizonyítékot korrupcióra."

Transparency International->Open Society Foundations-> Soros igen, tőlük akartak tájékozódni. :)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ha 2021 ben a magyar szerb határt is elérné a török áramlat az már nagyon kedvező lenne. Évi 4-6 milliárd köb méter gáz tudnánk ezáltal biztosítanni. Plusz a Katari Lng. Már meg is lenne a hazai felhasználás 70-80% a. A maradékot ha szükséges a piacról bárhonnét be lehetne szerezni. Szerintem ahogy elnézem mi a Romiktol nem igen fogunk vásárolni gázt. Ha még is az nem igen lesz jelentős. Még az évi 1-2 milliárd köb méter usa lng re is nagyobb esélyt látok.
A maradékot meg kitermeljük magunk: "A hazai gáztermelés az ezredforduló után nagyjából az igények 25%-át fedezte. A belföldi kitermelés az elmúlt években stabil, évi 2,5-2,6 milliárd köbméter. A jelenlegi számítások szerint az ország biztosan kitermelhető gázvagyona 38 évre elegendő." -magyarfoldgazkereskedo.hu
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Persze hogy jó - azoknak akik alapból fejlettebbek nálunk, előttünk járnak, így minél több munkaerőt elcsábíthatnak tőlünk, ergo még gyorsabban hagyhatnak bennünket a szarban. Így gondolod, Hódító Robur?!!
Miért jelenleg nem ez a helyzet? Ennek mi köze a több sebességhez?