[BIZTPOL] Magyarország

3d6152b4eaaa99aab27b1496e2ab4e65.jpg
[/url][/IMG]

Pontosan. Dolgozni kellett volna hivatalosan, teljes munkaidoben, rendes munkahelyen. Kollegam nyaron ment nyugdijba, egyszeru targoncaskent, tobb muszakban dolgozva 28 evet, kb 50 ev munkaviszonnyal. Erre kap nyugdijat havi 250000-et.
Az en magannyugdij penzemet meg pont a Bajnai - Gyurcsany paros alatt loptak el, kozel a negyedet egy ev alatt a befizetettbol mert xar volt a tozsde azon az even vagy mi. Na igy bizza ra ilyen koklerekre az ember a nyugdijas eveinek jovedelmet. Mi lenne ha addigra az egeszet eldorbezoltak volna a maganbiztositok?
A bajnai-gyurcsany paros hogyan lopata el a magannyugdij penzedet? Erről meg nem hallottam es tényleg erdekelne.

A bajnai-gyurcsany paros hogyan lopata el a magannyugdij penzedet? Erről meg nem hallottam es tényleg erdekelne.
Pl úgy hogy 10 év működés után akkora tőke halmozódhatott fel, hogy a befizetések nem pótolhatták a veszteségeket.
Kor alapon automatikusan tettek bele alapokba (pl részvény alapok) és ott teljesen kiszolgáltatott voltál...
A lopás, valójában tőke veszteség, ahol a nyereségből korlátozottan részesedhetsz, a veszteségből 100%ban.
Amúgy az a 2000Mrd vagyon 3000Mrd hiányt generált az államháztartásnak.
Ráadásul kötelező volt. Nem választhatták mást! :oops:

2008-as vagy 2009-es evben mar nem emlekszem pontosan, kezdtem az evet kb 1300000 ft befizetessel, befizettem ev kozben kb 150-200000-et, aztan zartam az evet 1150000 ft korul. Az indok meg kb annyi volt hogy igy jartam. Az igazgatonak azert biztos futotta kurvazni akkor is a penzembol. Mi a garancia arra hogy nem baxxak elaz egeszwt mire nyugdijas leszek? Igy legalabb kaptam vissza 2011 korul 150000-et a tobbit meg betereltek az allami kasszaba. Ettol a svindlis maszek modszertol meg az is jobb. Az en olvasatomban igy Orban visszaszerezte a penzem.

2008-as vagy 2009-es evben mar nem emlekszem pontosan, kezdtem az evet kb 1300000 ft befizetessel, befizettem ev kozben kb 150-200000-et, aztan zartam az evet 1150000 ft korul. Az indok meg kb annyi volt hogy igy jartam. Az igazgatonak azert biztos futotta kurvazni akkor is a penzembol. Mi a garancia arra hogy nem baxxak elaz egeszwt mire nyugdijas leszek? Igy legalabb kaptam vissza 2011 korul 150000-et a tobbit meg betereltek az allami kasszaba. Ettol a svindlis maszek modszertol meg az is jobb. Az en olvasatomban igy Orban visszaszerezte a penzem.

Az igen, neked aztán remek biztosítód volt. Szépen eltőzsdézte a pénzed.
1500000 forintból egy év alatt csinált 1150000-ret.
Persze ok, akkor volt a válság, na de magánnyugdíjakat nem szokás ekkora mértékben részvényekben tartani.
Állítólag nagyrészt államkötvényekben tartják, amik még válság alatt is növekednek és csak kis része van részvényekben.
Épp ez az egyik problémám a magánnyugdíjakkal.
Mi van, ha pont nyugdíj előtt jön a válság? Akkor nemcsak a kamat úszik el, hanem még a befizetéseim egy része is?
A másik meg a politikai helyzet bizonytalanságai. Mi van ha berakom a pénzem egy amerikai biztosítóba, 30 év múlva meg az USA épp Európát szankciózgatja, rákötelezve az amerikai bankokat, hogy befagyasszák a pénzeinket is?

Egy nagyhatalmi konfliktus kellős közepén találta magát az Orbán-kormány 2019-ben. Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúban tavaly új front nyílt, amikor Washington elkezdte a kínai államnak való kémkedéssel, illetve ipari kémkedéssel vádolni a kínai távközlési vállalatot, a Huaweit. A kínai cég az egyik legfontosabb szereplője az úgynevezett 5G hálózatok fejlesztésének. Ezek nem csak gyorsabbak, mint a most működő 4G-sek, de jóval több eszköz összekötésére alkalmasak, így a következő években jelentősen át fogják alakítani az internethasználatot és mindennapjainkat.

Az amerikaiak nagyon idegesek a Huawei térnyerése miatt, az Európai Uniónak viszont nincs egységes álláspontja. Több, a céghez kötődő embert vádoltak kémkedéssel az elmúlt években és európai titkosszolgálatok többször adtak ki figyelmeztetéseket arról, hogy a cég eszközei kockázatosak. Ennek ellenére az 5G hálózatokat számos NATO tagországban is a Huawei technológiailag piacvezető, ugyanakkor olcsó eszközeivel építik ki. A Huawei a kémvádakat visszautasította, a cég szerint azok alátámasztására semmilyen konkrétumot nem tudtak felhozni sem az amerikaiak, sem mások. A Huawei azt is mindig hangsúlyozza, hogy ők - például a ZTE-vel szemben - egy kínai magánvállalat, nem pedig állami cég.

Bár Magyarország jelentősége mérete miatt a NATO és az EU döntéshozásában is viszonylag kicsi, a Huaweiről szóló európai vitában mégis fontos szerepet tölt be. A magyar kormány rendszeresen vétóz meg olyan európai döntéseket, amelyek kényelmetlenek lennének a kínai politikai vezetésnek, a Huawei egyik legfontosabb európai központja pedig épp Magyarországon van. A cég több állami telekommunikációs fejlesztésben is részt vett az elmúlt években, eszközei pedig a magyar biztonsági szerveknél is felbukkantak.

A magyar kormány szerint képmutatás őket és a Huaweit támadni, miközben a nagy nyugat-európai távközlési vállalatok éveken át működtek együtt a céggel. A magyar Kína-politika bírálói szerint azonban épp azt a hibát követi el a magyar kormány, amellyel az elmúlt évtizedekben a nyugati telekommunikációs cégek megkerülhetetlenné tették a Huaweit: a rövidtávú gazdasági előnyökre hajt és nem foglalkozik a hosszútávú kockázatokkal.
Csendben csinálja, de már nyakig benne van a magyar kormány a Huawei-háborúban

Ez nagy siker!!
A románok és a szlovákok is kiállnak a kárpátaljai magyarok jogai mellett! :D:D

https://m.kuruc.info/r/2/204394/

"A NATO-tagállamok és Ukrajna az utolsó utáni pillanatban, a hivatalos határidő lejárta után elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna közös nyilatkozattal kapcsolatban.
Végül mégis figyelembe vették a javaslatainkat, így a közös nyilatkozat határozottan kiáll a jogfosztott magyar közösség mellett, és felszólítja Ukrajnát a nemzetközi szabályok, valamint a nemzetközi szervezetek előírásainak betartására. Ez újra világossá teszi, hogy Ukrajnának a nemzeti közösségek elvett jogait az oktatás és az élet egyéb területein vissza kell adnia” – írta közleményében Szijjártó Péter."

Ez nagy siker!!

"A NATO-tagállamok és Ukrajna az utolsó utáni pillanatban, a hivatalos határidő lejárta után elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna közös nyilatkozattal kapcsolatban.
Végül mégis figyelembe vették a javaslatainkat, így a közös nyilatkozat határozottan kiáll a jogfosztott magyar közösség mellett, és felszólítja Ukrajnát a nemzetközi szabályok, valamint a nemzetközi szervezetek előírásainak betartására. Ez újra világossá teszi, hogy Ukrajnának a nemzeti közösségek elvett jogait az oktatás és az élet egyéb területein vissza kell adnia” – írta közleményében Szijjártó Péter."
A NATO főtitkára is felszólalt a kárpátaljai magyarok jogaiért!! Ez sztem nagyon fontos lépés volt.
MŰKÖDÖTT A MAGYAR VÉTÓ: A NATO-FŐTITKÁR A KÁRPÁTALJAI MAGYAROK JOGAIÉRT EMELT SZÓT KIJEVBEN
https://azonnali.hu/cikk/20191031_m...ataljai-magyarok-jogaiert-emelt-szot-kijevben

1

168 Óra.:confused: Felesleges a vita,amikor a másik fél,minden kormányzati megoldást félremagyaráz. Így nehéz.
Mellárt olvasd, ne azt nézd hol jelent meg. Miért nem az origo vagy a 888 készít vele interjút? De tudom, neked felesleges egyáltalán a vita mint fogalom, ha az kritikus a kormányra nézve, micsoda dolog ellentmondani az "aranykorszaknak"..

• Tetszik
Reactions: BiancoGasto
Ez nagy siker!!

Jol van Peti, ugyes voltal. :) A pezsgot az elobb megittam de keresek erre egy sort. :)

Ez nagy siker!!

Nézzük a kronológiát:
1.: Készül a NATO csúcs után egy nyilatkozat hogy elküldjék a búsba az egyik diktatórikus államot a diktatórikus vezetőjével együtt de mi megvétózzuk.
2.: Másnap a meg nem nevezett diktatórikus állam fődiktátora kedélyesen parolázik a mieinkkel.
3.: Harmadnap elfogadjuk mi is a nyilatkozatot hogy elküldjük a búsba a diktatórikus államot a diktatórikus vezetőjével együtt.

Reálpolitika mi? Pragmatizmus mi? Tessék, lehet újra írni hogy bolond vagyok mert mással ellentétben én nem értem most ez így hogy?

• Tetszik
Reactions: haubagoi
Nézzük a kronológiát:
1.: Készül a NATO csúcs után egy nyilatkozat hogy elküldjék a búsba az egyik diktatórikus államot a diktatórikus vezetőjével együtt de mi megvétózzuk.
2.: Másnap a meg nem nevezett diktatórikus állam fődiktátora kedélyesen parolázik a mieinkkel.
3.: Harmadnap elfogadjuk mi is a nyilatkozatot hogy elküldjük a búsba a diktatórikus államot a diktatórikus vezetőjével együtt.

Reálpolitika mi? Pragmatizmus mi? Tessék, lehet újra írni hogy bolond vagyok mert mással ellentétben én nem értem most ez így hogy?
Az érted, hogy a 2 nyiilatkozat között mi volt az apró különbség?
Az egyikben benne volt a magyar érdek, a másikban nem.

Az érted, hogy a 2 nyiilatkozat között mi volt az apró különbség?
Az egyikben benne volt a magyar érdek, a másikban nem.
Ez kristálytiszta számomra.
De mit gondolhat rólunk a legutóbbi vendégünk? Amit nyilatkoztunk róla annak a mondanivalója ugyanúgy nyomatékosan ellenséges célú azzal együtt is hogy odebiggyesszük a mondat mögé hogy a magyarokat meg kell védeni.

• Tetszik
Ez kristálytiszta számomra.
De mit gondolhat rólunk a legutóbbi vendégünk? Amit nyilatkoztunk róla annak a mondanivalója ugyanúgy nyomatékosan ellenséges célú azzal együtt is hogy odebiggyesszük a mondat mögé hogy a magyarokat meg kell védeni.

Azon te ne aggódj, hogy ő mit gondol rólunk. Feltehetően ő tovább lát az orránál.

Azon te ne aggódj, hogy ő mit gondol rólunk. Feltehetően ő tovább lát az orránál.
Ez nem így működik. Nem lopott kacsintások alapján köttetnek barátságok meg szerződések.
Ez a jómadár hazament alig hűlt ki a széke a Budai Várban és a kissé radioaktív népe azt látja hogy a vendéglátói utánaköpködnek már másnap.
Azután fapofával kell lenyilatkoznia hogy újabb barátság köttetett Vengrijában.

• Tetszik
Ez nem így működik. Nem lopott kacsintások alapján köttetnek barátságok meg szerződések.
Ez a jómadár hazament alig hűlt ki a széke a Budai Várban és a kissé radioaktív népe azt látja hogy a vendéglátói utánaköpködnek már másnap.
Még szerencse, hogy te tudod, hogy "hogy működik". Én már csak reménykedni tudok, hogy a felsőbb vezetésből is olvassák a hozzászólásaidat s jegyzetelnek, hogy legközelebb már ők is megértsék, hogy hogyan működnek a dolgok... hja s a kárpátaljai magyarok meg amúgy is külhoniak nem? gondoskodjon róluk az ukrán állam, ha már Ukrajnában élnek...

Figyelj, eddig én úgy tudtam, hogy üzleti-kereskedelmi szerződéseket írtak alá, nagy barátunkhoz az USA-hoz hasonlóan, akik (többek között!!) még az űrhajózási hordozórakétákat is az oroszoktól veszik - minden barátságtalanság és egymásra köpködés ellenére! Szóval én úgy tünik végzetesen tájékozatlan vagyok, így arra kérlek, írj már ide egy linket a napokban aláírt friss orosz-magyar barátsági szerződésről amit szerinted "Vengrijában" írtak alá.