[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

20191118v00rybqo5.jpg

Zugló felett is repkedtek, de sok részlet nem látszik :)

• Tetszik
Reactions: arcas
Majd ha valaki közel kerül a géphez pls. csináljon egy lehetőleg nagyobb felvontású képet hátulról a teher ajtó alatti területről...
Mintha lenne ott valami, vagy inkább csak valaminek a jövőbeli helye, a két MAWS érzékelő között amit eddig nem láttam a német gépeken.

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus
Majd ha valaki közel kerül a géphez pls. csináljon egy lehetőleg nagyobb felvontású képet hátulról a teher ajtó alatti területről...
Mintha lenne ott valami, vagy inkább csak valaminek a jövőbeli helye, a két MAWS érzékelő között amit eddig nem láttam a német gépeken.
Az első érzékelők (orr rész) sem olyanok, mint a korábbi megszokott (német) képeken. A kör alakú szenzor alatt mint ha egy hosszúkás téglalap forma is lenne...

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus
Telefonról nem tudom belinkelni a képet, de az LHSN oldalán szépen közeli első kép van róla...

Azért nekem furcsa, hogy a légierő címere szines az első ajtón, minden más jelölés meg szürke. Inkább az ék lett volna szines. Remélem csak ideiglenes ez így, az átadásra lettek a légierős címerrel kidíszítve.

Az első érzékelők (orr rész) sem olyanok, mint a korábbi megszokott (német) képeken. A kör alakú szenzor alatt mint ha egy hosszúkás téglalap forma is lenne...
Hát, én nem látok különbséget a Német gépekhez képest
aa.jpg

Esetleg erre a bekarikázott részre gondolsz?
aa.jpg

Van rajtuk ezek szerint MAWS és zavarótöltet kazetták is. Remélem minden gépen lesz előbb utóbb.

• Tetszik
Reactions: blogen
Azért nekem furcsa, hogy a légierő címere szines az első ajtón, minden más jelölés meg szürke. Inkább az ék lett volna szines. Remélem csak ideiglenes ez így, az átadásra lettek a légierős címerrel kidíszítve.
Apró helyreigazítás: Az a MH címere
Érdekes, hogy a tolóajtón van egy másik címer is, ami már az első kitolásnál is rajta volt, csak lefestve. Így közelről már az is látszik, hogy az MH 86. címere lesz az.

• Tetszik
Reactions: Terminator

Valószínűleg estére tele lesz az internet képekkel...

Úgy látszik a színes MH címer menni fog az új technikákra.
Remélem az ékjelzés és az alakulat embléma színezésében lesz végre valami konszenzus.:)

Emlékeztető:
"A budaörsi rendezvényre érkezett Ejder Yalcin 4x4-es többfunkciós páncélozott járművön láthattuk először a eljövendő magyar szárazföldi rejtőszíneket." (legiero blog)
190516_bors_honvnap_495s.jpg

Újabb képek.
Csúcstechnika a levegőben
"November 18-án megérkezett Magyarországra a Magyar Honvédség első két Airbus H145M típusú helikoptere. A gépeket az újságírók a Budaörsi Repülőtéren vehették szemügyre a délutáni órákban."