[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 893
84 597
113
"A másik hangáron az imént említett munkálatokat szintén elvégzik, továbbá teljes belső fűtésrendszer kiépítésére, valamint a csarnokon belüli aljzat javítására, a csarnok előtti térburkolatok cseréjére is szerződtek, ez utóbbi munkálatokra viszont csak szeptember elején, így az elvégzendő felújítás volumenét tekintve igen kérdéses, hogy befejeződnek-e az új helikopterek érkezéséig."

Sok volt a kérdés, de ütős a valasz! :hadonaszos:
20191118_Szolnok_H145M_TZ-9-1080x720.jpg

20191118_Szolnok_H145M_TZ-11-1080x720.jpg

Szép lett a hangár.

• Tetszik
Reactions: Luthero
T

Törölt tag

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
- Szépek benne az ülések, de egy páncélozott pilóta ülésnek úgylehet nagyobb hasznát vettük volna.
https://forum.htka.hu/threads/hun-airbus-helicopters-h145m-hforce.1518/#post-465914

- a Mi-24-ek ki lettek telepítve B.őrsre? (van a videón az apron mellett két 24-es)
Mondtak már mindent a Honvédségnél... ha jól emlékszem legutóbb még azt mondták, hogy a tankelhárítás nem a H145M feladata lesz, hanem a H225M-é, ezért nem is kell rá ilyen fegyver.
Remélem nem mondtak ekkor hülyeséget...
A H225M egy közepes szállító.
Ha tankra vadászik, akkor minek neki hátul teher kabin, ha meg katonát szállít a teher kabinban akkor nem vadászik tankra.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 893
84 597
113
Keine Panik Kollegen.

"A gépek a bemutató után folytatták útjukat állomáshelyükre, Szolnokra, ahol a bázison a felújított hangárokba kerülnek."

Tudom a rossz tapasztalat. :)

... legalább 30 nap mire a hivatal engedélyezi a magyar lajstrom használatát, azaz a gépeket csak magyar jelzésekkel repülni valószínűleg már csak a következő év elején láthatjuk. :(

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 893
84 597
113
Bár nem terveztem kimenni, de végül csak Budaörsön találtam magam délután:
49086585642_7221f2cc78_h.jpg
4
49086585812_cf70c9cded_h.jpg
49086586017_c2643f4731_h.jpg

A belsejéről, főleg a két ülés közötti részről vannak fotóid?

Illetve erről:

Majd ha valaki közel kerül a géphez pls. csináljon egy lehetőleg nagyobb felvontású képet hátulról a teher ajtó alatti területről...
Mintha lenne ott valami, vagy inkább csak valaminek a jövőbeli helye, a két MAWS érzékelő között amit eddig nem láttam a német gépeken.

T

Törölt tag

Guest
Nem tudom ki találta ki ezt. A németek SAR helikoptereit valamiért nem sorolják a H145M-ek közé, pedig azzal együtt a németek már 20-nál több gépet rendeltek. A magyar megrendelés bejelentése óta (2018 június) eltelt másfél, de azóta csak a luxemburgiak rendeltek 2 gépet. (De hogy az meg miért H145M-ek lettek, azt se értem...)
Ha lazán vesszük, akkor az amerikaiaknak van a legtöbb mert ugye ott a Lakota.
Szerintem a konkrétan a "H145M" típusról beszélnek itt. (még ha nem is tudják, hogy miről is beszélnek ;))
A német SAR gépek nem M-ek. Szigorúan vett H145M-ből meg csak 15 van nekik.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 893
84 597
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 893
84 597
113
"Szolnok Televízió: Megérkezett az a két helikopter Szolnokra, melyek ma szálltak fel a németországi Donauwörth-ben az Airbus üzeméből. Magyarország 20 darab H145M típusú, többcélú katonai helikoptert vásárolt, idén négy ilyen gép érkezik majd Magyarországra."

T

Törölt tag

Guest
Szépek benne az ülések, de egy páncélozott pilóta ülésnek úgylehet nagyobb hasznát vettük volna.
https://forum.htka.hu/threads/hun-airbus-helicopters-h145m-hforce.1518/#post-465914
Ezek a feltétek konkrétan 20 perc alatt felszerelhetők. De ezek kb. pontosan ugyan olyan kategória, mint a rács a harcjárművön. Békeidőben nem nagyon teszik fel. Pedig ezeknek az ülésvédelmeknek a felrakása kicsit gyorsabb. :rolleyes:
Nem tudjuk, hogy rendeltek-e ilyet, vagy hogy mennyit. Viszont ami fontosabb, hogy tudtommal az egész padló páncélozott lehet, és mi a konfigurációkat ismerve, vagy az összeset, vagy a nagyobb részét azzal rendelhettük. (a SAR konfig talán nem ilyen)

- a Mi-24-ek ki lettek telepítve B.őrsre? (van a videón az apron mellett két 24-es)
Az előzetes beharangozása szerint a 2db 24-es az országhatártól kísérte őket.

Ha tankra vadászik, akkor minek neki hátul teher kabin, ha meg katonát szállít a teher kabinban akkor nem vadászik tankra.
No PARA. Semmit sem tudunk a "költő" szándékáról...

• Tetszik
Reactions: zsolti

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 893
84 597
113
- Szépek benne az ülések, de egy páncélozott pilóta ülésnek úgylehet nagyobb hasznát vettük volna.

Pedig májusban Budaörsön még ezt mondták...

Székek: nekem is eszembe jutott, ezért kezdtem el egy hete fotókat keresni az ülésekről.
Szerintem ha ennyire be van székezve a gép, akkor nem is lehet betenni a kevlár védőt.

20191118_H145_%C3%A9rkez%C3%A9s_DV-13.jpg

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 893
84 597
113
Ha lazán vesszük, akkor az amerikaiaknak van a legtöbb mert ugye ott a Lakota.
Szerintem a konkrétan a "H145M" típusról beszélnek itt. (még ha nem is tudják, hogy miről is beszélnek ;))
A német SAR gépek nem M-ek. Szigorúan vett H145M-ből meg csak 15 van nekik.

Nem teljesen értem hogy a Bundeswehr SAR gépe miért nem lett H145M, a szerb belügyi/rendőrségi gépek meg mitől igen.
A Lakota az más változat. Ha az amerikai kiképző helikopter tenderen nyernek, az lesz H145M. Illetve ha az ausztráloknak el tudják adni.