Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Azért ez nem teljesen igaz. Ma már különösen nem. A vállalkozói éves bevétel, és a minimál tb befizetés közötti különbség tisztán látható; ott látszik, hogy valaki carpe diem életvitelt választott. Mert az alkalmazotti minimálbéren, vagy részidős munkaidőn bejelentve dolgozás nem mindíg önkéntes választás...
Attól még adó és járulékcsalás...
Legfeljebb enyhítö körülmény. Nem ítélkezve senki felett utólag.
Viszont akkor sem fizetett be a nyugdíj alapba...
azt már mondani sem merem, hogy ezalatt tb ès szja befizetès sem volt, míg más igenis fizetett.
Egyszerüen erkölcsi alapon nem tartom helyesnek. A nehéz helyzetbe jutottakat segélyezni kell szolidaritási elven...

Akkor is ha ök nem voltak a társadalommal azok...
Ez tényleg ne személyes dolognak érezd, csak elméleti eszmecsere.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 225
4 577
113
Attól még adó és járulékcsalás...
Legfeljebb enyhítö körülmény. Nem ítélkezve senki felett utólag.
Viszont akkor sem fizetett be a nyugdíj alapba...
azt már mondani sem merem, hogy ezalatt tb ès szja befizetès sem volt, míg más igenis fizetett.
Egyszerüen erkölcsi alapon nem tartom helyesnek. A nehéz helyzetbe jutottakat segélyezni kell szolidaritási elven...

Akkor is ha ök nem voltak a társadalommal azok...
Ez tényleg ne személyes dolognak érezd, csak elméleti eszmecsere.
Ugyanazt mondjuk szerintem. Aki a pillanatnyi jólétért NEM munkáltatói kényszerből, hanem tudatosan nem fizetett, az ne hangoskodhasson emelésért. De őket ki lehet szűrni. A többiek meg kapjanak akár rászorultsági járulékot, vagy nevezzük bárminek, csak értékmegtartó legyen a jövedelem szempontjából.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 379
24 794
113
Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy itt is mintavételeket vesznek belőlünk gondolatilag!
Kellene cáfolat!
?

:)
A Fb-ok ha nyomok Alt+3 kombinációt, akkor 1 piros szív röktön feljön!

Itt fekete a szív!

Gratulálok a szerkesztőknek. & ♥
[ nem ez a ♥ lényeg]
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 955
82 780
113
Okosak voltak szerintem, nagyon. A 10% legénységi vonalon lószar. Viszont most hozzávágnak mindenkihez egységesen egy tiszti fizut 13.-haviban, ami ugye kb. őrmi szinten olyan mint ha kapnának egy 13, meg egy 14. havi fizut is pluszban a decemberi mellé, és belengetik a 3 év múlva 6 havi bónuszt.

Nyilván rájuk kell szavazz ha akarod a nagy zsetont, és NYILVÁN addig is itt kell maradj. Szerintem nagyon ügyesen csinálták, mert úgy adnak valamit, hogy közben kapnak is, nem is keveset.

Megmondom őszintén, mikor 2 sec után átláttam hogy ebben az igazi lényeg az a 3 évente 6 havi zseton, ami mondom nálam több mint két misi lenne most, ördögi mosoly ült ki az arcomra, mert az EB ott van elásva.

Akárki akármit mond, Viktorék három szinttel rafináltabbak, dörzsöltebbek, magasabban kvalifikáltak mint az összes többi együttvéve. Ezek nagyon nem hülyék.

Láttátok a Momentum programját, ha ők nyernének?

"A magyargyűlölő Momentum visszahozná a megszorítások politikáját" cikk a vadhajtásokon ezt semmisség tenné.
25%os adókulcs br. 500 felett, 15k lenne a gyermekek után járó csak, plusz, internetadó, segélyezés vissza munka helyett, stb- Lásd a cikket. Tehát, tök mindegy mit is akar a kormány ezzel a manival, max. 2022ig biztos, utána vége az állománynak, és már a kerítést se kell lebontani ...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 955
82 780
113
Így igaz. Aki anno jól menő vállalkozóként "okosba" fizette maga után a nyugdíjat minimálbérre bejelentve, mert fiatalon úgy tekintett rá mint elcsalandó adóra, az most NE sírjon hogy sokkal szarabb az életszínvonal nyugdíjasként a minimál nyugdíjából!

Akkor kellett volna gondolkodni!

Néha az a gáz, hogy kimondottan a multi dönt úgy, hogy már most ha kéred, akkor tiéd a meló, de minimálbérért, majd kézbe adja a többit. Aki felfogja mi történik, odébbáll, de a többség nem.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 955
82 780
113
Én csak az édesanyámat látom a kisnyugdíjával, tisztességesen, alkalmazottként ledolgozott élet után éppen hogy elég nyugdíjával. Nem trükközött, nem élt nagy lábon kis járulék fizetése mellett. Sok ilyet ismerek rajta kívül is. A trükközőket szűrje ki a rendszer. De a tisztességben megöregedetteknek jusson annyi, hogy tisztességgel éljenek.

1947-1989 plusz az a tucat nem múlt el nyomtalanul.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 441
46 341
113
Érted te mit jelent az a fogalom, hogy erkölcsi vetület?
A nyugati típusú társadalmak erkölcsi fejlődése mára oda jutott, hogy a közbeszéd és a politika megfelelő mederben tartása mellett az emberek elfogadják, hogy felül kell emelkedni a szemet szemért, fogat fogért elven.
De ha jól értem szerinted, ha a Szovjetunió kizsákmányolt valakit, akkor mindenkinek kötelessége kizsákmányolni a Szovjetuniót alkoltó népek mostani országait (hiszen együtt voltak "a" Szovjetunió)? Vagy csak az oroszokat? És miért pont csak őket?

Taposhatsz te páros csizmatalppal is a BRAVO gombon, attól még láthatóan nem érted, hogy mi a baj azzal amit mondasz.
Igazán érdekes ez a hozzáállás a HTKA.hu bármelyik Biztpol topicjában.
Hagy kérdezzem már meg, mennyire emelkedik itt felül az értő közönség a "szemet szemért, fogat fogért elven" mondjuk a románokkal, vagy a migránsokkal kapcsolatban?
Nézz már körül ezen a szemétdombon!
Egyes emberek a BIZTPOL topicokban élik az életüket. Érdemes a rendszeres hozzászólók korábbi posztjait visszalistázni. Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol.
A Biztpol topicokba betévedni olyan, mint mondjuk egy zalai kocsmába fizetésnapon, úgy este 6 után. Van ott szidva cigány, román, migráns, NATO. De bezzeg a Putyin!
Ez bizonyos szintig szórakoztató, de aztán már fájdalmas. Nézel magad elé, és azon gondolkodol, hogy hogyan lehetne ettől elhatárolódni.
Az értelmesebbje nem véletlenül nem jár oda. Vagy ha igen, akkor érintőlegesen.
És pontosan emiatt vált belterjessé a dolog. Normális embertől annyi energiát igényel 1-1 ott elhangzott marhaság cáfolata, hogy azt 100 hasznosabb témába fektetheti.
Ezért írtam, hogy a Biztpolban más sem folyik, mint a NATO/román/ukrán/migráns/nyugat-európai ember fikázás, és egymás "avatar-genitáliájának" dörzsölgetése.
Ez különösen akkor vicces, ha olyan emberektől jön, akik NATO tagállam állampolgáraként, migránsként,

És hogy érintőleg visszatérjek a kérdésedre. (mert a Biztpolba felesleges visszamenni) Miért csak az oroszokkal van probléma?
Egyrészt ők hivatalosan is a jogutódja a SZU-nak. Másrészt az Orosz nép volt az elsődleges haszonélvezője a szovjet rendszernek.
Nem tudnék arról, hogy bármelyik másik utódállam is nosztalgiázna a szovjet érára, és egyikük sem kapálózik ezerrel, hogy visszaállítsák a korábbi állapotokat. (Putyin meg ugye ki is jelentette)
De - ezt már a Biztpol topicban is leírtam - vesszük Grísat az egyszeri orosz munkást. Vagy Lénát a feleségét. Mind a ketten valószínűleg tök szimpatikus emberek. Ugyanakkor valahogy folyton despotista/önkényuralmi rendszert sikerül összehozniuk maguk körül. Legyen a vezér egy cár, Sztálin, vagy Putyin.
És ez - ha nem baj - nekem nem szimpatikus. Pláne, ha azt nézem, hogy ebből általában nem jön ki jól Magyarország. Kicsit sem! (de ezt is leírtam az ottani topicban)
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 870
9 822
113
A Biztpol topicokba betévedni olyan, mint mondjuk egy zalai kocsmába fizetésnapon, úgy este 6 után. Van ott szidva cigány, román, migráns, NATO. De bezzeg a Putyin!

Ezért írtam, hogy a Biztpolban más sem folyik, mint a NATO/román/ukrán/migráns/nyugat-európai ember fikázás, és egymás "avatar-genitáliájának" dörzsölgetése.
Ez különösen akkor vicces, ha olyan emberektől jön, akik NATO tagállam állampolgáraként, migránsként,

Lehet, hogy egy kievi vagy rigai kocsmában sokkal többet szídják Putyint. Tudod, hogy miért? Mert nekik esetlegesen Putyin jelenti, jelentheti a napi aktuális történéseket.
Itthon (az itthon Mo-t jelenti nekem, de abban nem vagyok biztos, hogy te is itt élsz) képzeld a migránsok, a románok, a cigányok, és az ukránok jelentik a napi témát.
Így bármennyire is fura ez neked, de erről beszélnek az emberek, mert erről van testközeli információ. Ez tán csak nem baj.

Egyes emberek a BIZTPOL topicokban élik az életüket. Érdemes a rendszeres hozzászólók korábbi posztjait visszalistázni. Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol.

Woooow. Most akkor szabályoznád, hogy ki hova írogathat? Ez valami új demokrácia export, amit a HTKA-ra hoznál el kis barátaiddal (Dinamo, Angelsoul és Ladagrant).
Készítettél már listát is arról, hogy ki hova és mennyit írt? :rolleyes:

Az értelmesebbje nem véletlenül nem jár oda. Vagy ha igen, akkor érintőlegesen.

Szóval a hülyeség záloga, ha a biztpol topikba ír valaki, és a NATO-t nem a világ védelmezőjének tartja. És persze vannak azért értelmesek is a biztpol topik látogatói közt.Ők azok, akik Putyint, de leginkább az egész orosz társadalmat fikázzák. Akik Grisán és Lénán keresztül bemutatva a komplett orosz népet minősítik. És valóban, notaricon teljesen jól fogalmazott. Az ilyen hozzászólásaid után miért is csodálkozol, ha le náciznak?
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Igazán érdekes ez a hozzáállás a HTKA.hu bármelyik Biztpol topicjában.
Hagy kérdezzem már meg, mennyire emelkedik itt felül az értő közönség a "szemet szemért, fogat fogért elven" mondjuk a románokkal, vagy a migránsokkal kapcsolatban?
Nézz már körül ezen a szemétdombon!
Egyes emberek a BIZTPOL topicokban élik az életüket. Érdemes a rendszeres hozzászólók korábbi posztjait visszalistázni. Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol.
A Biztpol topicokba betévedni olyan, mint mondjuk egy zalai kocsmába fizetésnapon, úgy este 6 után. Van ott szidva cigány, román, migráns, NATO. De bezzeg a Putyin!
Ez bizonyos szintig szórakoztató, de aztán már fájdalmas. Nézel magad elé, és azon gondolkodol, hogy hogyan lehetne ettől elhatárolódni.
Az értelmesebbje nem véletlenül nem jár oda. Vagy ha igen, akkor érintőlegesen.
És pontosan emiatt vált belterjessé a dolog. Normális embertől annyi energiát igényel 1-1 ott elhangzott marhaság cáfolata, hogy azt 100 hasznosabb témába fektetheti.
Ezért írtam, hogy a Biztpolban más sem folyik, mint a NATO/román/ukrán/migráns/nyugat-európai ember fikázás, és egymás "avatar-genitáliájának" dörzsölgetése.
Ez különösen akkor vicces, ha olyan emberektől jön, akik NATO tagállam állampolgáraként, migránsként,

És hogy érintőleg visszatérjek a kérdésedre. (mert a Biztpolba felesleges visszamenni) Miért csak az oroszokkal van probléma?
Egyrészt ők hivatalosan is a jogutódja a SZU-nak. Másrészt az Orosz nép volt az elsődleges haszonélvezője a szovjet rendszernek.
Nem tudnék arról, hogy bármelyik másik utódállam is nosztalgiázna a szovjet érára, és egyikük sem kapálózik ezerrel, hogy visszaállítsák a korábbi állapotokat. (Putyin meg ugye ki is jelentette)
De - ezt már a Biztpol topicban is leírtam - vesszük Grísat az egyszeri orosz munkást. Vagy Lénát a feleségét. Mind a ketten valószínűleg tök szimpatikus emberek. Ugyanakkor valahogy folyton despotista/önkényuralmi rendszert sikerül összehozniuk maguk körül. Legyen a vezér egy cár, Sztálin, vagy Putyin.
És ez - ha nem baj - nekem nem szimpatikus. Pláne, ha azt nézem, hogy ebből általában nem jön ki jól Magyarország. Kicsit sem! (de ezt is leírtam az ottani topicban)
Legyen mar az az ujevi fogadalmad, hogy többé nem írogaszt ide.
Igazán érdekes ez a hozzáállás a HTKA.hu bármelyik Biztpol topicjában.
Hagy kérdezzem már meg, mennyire emelkedik itt felül az értő közönség a "szemet szemért, fogat fogért elven" mondjuk a románokkal, vagy a migránsokkal kapcsolatban?
Nézz már körül ezen a szemétdombon!
Egyes emberek a BIZTPOL topicokban élik az életüket. Érdemes a rendszeres hozzászólók korábbi posztjait visszalistázni. Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol, Biztpol.
A Biztpol topicokba betévedni olyan, mint mondjuk egy zalai kocsmába fizetésnapon, úgy este 6 után. Van ott szidva cigány, román, migráns, NATO. De bezzeg a Putyin!
Ez bizonyos szintig szórakoztató, de aztán már fájdalmas. Nézel magad elé, és azon gondolkodol, hogy hogyan lehetne ettől elhatárolódni.
Az értelmesebbje nem véletlenül nem jár oda. Vagy ha igen, akkor érintőlegesen.
És pontosan emiatt vált belterjessé a dolog. Normális embertől annyi energiát igényel 1-1 ott elhangzott marhaság cáfolata, hogy azt 100 hasznosabb témába fektetheti.
Ezért írtam, hogy a Biztpolban más sem folyik, mint a NATO/román/ukrán/migráns/nyugat-európai ember fikázás, és egymás "avatar-genitáliájának" dörzsölgetése.
Ez különösen akkor vicces, ha olyan emberektől jön, akik NATO tagállam állampolgáraként, migránsként,

És hogy érintőleg visszatérjek a kérdésedre. (mert a Biztpolba felesleges visszamenni) Miért csak az oroszokkal van probléma?
Egyrészt ők hivatalosan is a jogutódja a SZU-nak. Másrészt az Orosz nép volt az elsődleges haszonélvezője a szovjet rendszernek.
Nem tudnék arról, hogy bármelyik másik utódállam is nosztalgiázna a szovjet érára, és egyikük sem kapálózik ezerrel, hogy visszaállítsák a korábbi állapotokat. (Putyin meg ugye ki is jelentette)
De - ezt már a Biztpol topicban is leírtam - vesszük Grísat az egyszeri orosz munkást. Vagy Lénát a feleségét. Mind a ketten valószínűleg tök szimpatikus emberek. Ugyanakkor valahogy folyton despotista/önkényuralmi rendszert sikerül összehozniuk maguk körül. Legyen a vezér egy cár, Sztálin, vagy Putyin.
És ez - ha nem baj - nekem nem szimpatikus. Pláne, ha azt nézem, hogy ebből általában nem jön ki jól Magyarország. Kicsit sem! (de ezt is leírtam az ottani topicban)
Miert vagy meg itt?
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 441
46 341
113
Woooow. Most akkor szabályoznád, hogy ki hova írogathat? Ez valami új demokrácia export, amit a HTKA-ra hoznál el kis barátaiddal (Dinamo, Angelsoul és Ladagrant).
Készítettél már listát is arról, hogy ki hova és mennyit írt?
Óó, dehogy! Csak egyszerűbb eldönteni, hogy kire érdemes időt fordítani. ;)
Te hogy állsz ezzel?

Szóval a hülyeség záloga, ha a biztpol topikba ír valaki, és a NATO-t nem a világ védelmezőjének tartja. És persze vannak azért értelmesek is a biztpol topik látogatói közt.Ők azok, akik Putyint, de leginkább az egész orosz társadalmat fikázzák. Akik Grisán és Lénán keresztül bemutatva a komplett orosz népet minősítik. És valóban, notaricon teljesen jól fogalmazott. Az ilyen hozzászólásaid után miért is csodálkozol, ha le náciznak?
Az a gond, hogy nálad komplett jelentéstartalmak nem mennek át. Erről én nem tehetek. Ezzel neked kell megküzdeni.:(
A Biztpol topicban is meg kértelek rá, hogy emelj ki, idézz tőlem olyat, hogy a komplett orosz társadalmat fikáztam. Azóta sem sikerült.
Érteném, ha lenáciznak, de úgy hogyan kötöd hozzám ezt az ideológiát, ha nem szidom a NATO-t/román-t/ukrán-t/migráns-t/nyugat-európai ember egyikét sem. Hja és zsidózni sem szoktam. (bocs a libsizést kifelejtettem)
Tudom! Ez a nácik egy speciális ága....
Érzek itt némi ideológiai problémát!:rolleyes:
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 870
9 822
113
Óó, dehogy! Csak egyszerűbb eldönteni, hogy kire érdemes időt fordítani. ;)
Te hogy állsz ezzel?

Nem tudom, én mindenkinek kíváncsi vagyok az álláspontjára, épp ezért például senkit sem ignorálok. Érdekel, hogy adott témáról mit gondolnak az emberek. Viszont zavar, ha valaki ilyen kollektív beskatujázást alkalmaz országokkal és vagy népekkel kapcsolatban. Furcsa mód ilyesmit nem nagyon tapasztaltam az általad russzofil(ez is milyen hülye szó már, a russzofóbbal együtt) fórumozók felől.
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak: Fejben megvan többnyire, hogy ki, milyen témákban számít számomra ajánlott olvasmánynak, és van olyan fórumozó, akinek a hozzászólását mindig elolvasom, legyen az bármilyen technikai vagy biztpol témában közzétéve. Nem nevezem meg az illetőt, de annyit azért elárulok, hogy nem szokott sem oroszozni sem pedig usázni. Talán pont ezért érdemes figyelni rá.

Az a gond, hogy nálad komplett jelentéstartalmak nem mennek át. Erről én nem tehetek. Ezzel neked kell megküzdeni.:(
A Biztpol topicban is meg kértelek rá, hogy emelj ki, idézz tőlem olyat, hogy a komplett orosz társadalmat fikáztam. Azóta sem sikerült.
Érteném, ha lenáciznak, de úgy hogyan kötöd hozzám ezt az ideológiát, ha nem szidom a NATO-t/román-t/ukrán-t/migráns-t/nyugat-európai ember egyikét sem. Hja és zsidózni sem szoktam. (bocs a libsizést kifelejtettem)
Tudom! Ez a nácik egy speciális ága....
Érzek itt némi ideológiai problémát!:rolleyes:

Oksi. Írhattam volna simán russzofóbot, de mivel a náci jelző került szóba notaricon hozzászólásában(is) ezért, gondoltam nem változtatok rajta, mert bár sejtem, hogy ezen kifogsz akadni, de számomra a russzofób, vagy hungarofób, vagy bármilyenemzetfób, nem különb a nácinál. Ettől még te russzofób vagy.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 871
91 392
113
Ezért írtam, hogy a Biztpolban más sem folyik, mint a NATO/román/ukrán/migráns/nyugat-európai ember fikázás, és egymás "avatar-genitáliájának" dörzsölgetése.
Ez különösen akkor vicces, ha olyan emberektől jön, akik NATO tagállam állampolgáraként, migránsként,
Nem gondolom, hogy nekem írtad, de egy NATO tagállam állampolgára, miért ne fogalmazhatna meg nyugati életmód kritikát, ha esetleg (ideiglenes) kint is él. Így talán még hitelesebb, oder? Durva, de a helyiek is megfogalmaznak elég erős önkritikát. Hogy miért nem tükröződik ez erősebben a nyugati napi politikában? Egyrészt a kinti média agymosása. Tudom fura hallani ezt itthon, de végletekig egyoldalú a kinti nyilvánosság. Olyan mintha visszamennénk a magyar 90es évekbe, amikor Mo-n 95%-os balliberális médiauralom volt.
Másrészt a nagyvárosokban (amikről van tapasztalatom Párizs, Brüsszel) emberek 50%-a Európán kívüli migráns. Lehet a statisztika mást mutat, de a szemem ezt látja. És most a jövőt (gyerekeknél a migránsarány) hagyjuk is. Ez az arány erősen tükröződik a helyi politikában is. Egyszerűen rájuk építenek a helyi ballib-zöld politikusok, az őslakosok szavazatai itt már nem kellenek, meg úgyis kiköltöznek. Kollégáktól kérdezem mi, hol van, mit hol találok. Nem tudják, mert a munkán kívűl be sem teszik a lábuk a fővárosba. Egy sem vazze!!!
Igen, nincs életveszély (most Molenbeeket és pár kis apró afrikai kerületet hagyjuk, arra este viccből sem), de bőven komfortzónán kívül van. Nem itt szeretnéd felnevelni a gyereked. Az asszonynak még most elmegy, de 10 év mulva, sztem már én sem mennék ki. Vagy csak kurvasok pénzért és rövid időre. Ez a játszma kint már eldőlt.
És nem minden arab migráns xar alak. Vannak jófejek is, sokan!! De munkán kívül a terepen ez már nem látszik!! Néha egészen elképesztő állapotok vannak. Reggel a mélygarázsig (mert utcán faszakocsit nem hagyunk!!! Fel vagy csak összetörik. ), egy nem lepukkant környéken gyakran a következőket kerülgetheted: hajléktalan, emberi xar, hányás, szemét. Délelőttre általában összetakarítják.
Nem fekete fehér a helyzet nagyon sok minden sokkal faszább, de a züllés egyértelmű, míg nálunk összeségében politikától függetlenül azért bármennyire sem szeretjük látni, de fejlődés volt az elmúlt 30 évben.
Engem végletekig bosszant, hogy kint ez történik!! Nem tudok neki tapsolni...

A ruszkikról majd máskor. :)
 
Status
Not open for further replies.