Nem gondolom, hogy nekem írtad, de egy NATO tagállam állampolgára, miért ne fogalmazhatna meg nyugati életmód kritikát, ha esetleg (ideiglenes) kint is él. Így talán még hitelesebb, oder? Durva, de a helyiek is megfogalmaznak elég erős önkritikát. Hogy miért nem tükröződik ez erősebben a nyugati napi politikában? Egyrészt a kinti média agymosása. Tudom fura hallani ezt itthon, de végletekig egyoldalú a kinti nyilvánosság. Olyan mintha visszamennénk a magyar 90es évekbe, amikor Mo-n 95%-os balliberális médiauralom volt.
Másrészt a nagyvárosokban (amikről van tapasztalatom Párizs, Brüsszel) emberek 50%-a Európán kívüli migráns. Lehet a statisztika mást mutat, de a szemem ezt látja. És most a jövőt (gyerekeknél a migránsarány) hagyjuk is. Ez az arány erősen tükröződik a helyi politikában is. Egyszerűen rájuk építenek a helyi ballib-zöld politikusok, az őslakosok szavazatai itt már nem kellenek, meg úgyis kiköltöznek. Kollégáktól kérdezem mi, hol van, mit hol találok. Nem tudják, mert a munkán kívűl be sem teszik a lábuk a fővárosba. Egy sem vazze!!!
Igen, nincs életveszély (most Molenbeeket és pár kis apró afrikai kerületet hagyjuk, arra este viccből sem), de bőven komfortzónán kívül van. Nem itt szeretnéd felnevelni a gyereked. Az asszonynak még most elmegy, de 10 év mulva, sztem már én sem mennék ki. Vagy csak kurvasok pénzért és rövid időre. Ez a játszma kint már eldőlt.
És nem minden arab migráns xar alak. Vannak jófejek is, sokan!! De munkán kívül a terepen ez már nem látszik!! Néha egészen elképesztő állapotok vannak. Reggel a mélygarázsig (mert utcán faszakocsit nem hagyunk!!! Fel vagy csak összetörik. ), egy nem lepukkant környéken gyakran a következőket kerülgetheted: hajléktalan, emberi xar, hányás, szemét. Délelőttre általában összetakarítják.
Nem fekete fehér a helyzet nagyon sok minden sokkal faszább, de a züllés egyértelmű, míg nálunk összeségében politikától függetlenül azért bármennyire sem szeretjük látni, de fejlődés volt az elmúlt 30 évben.
Engem végletekig bosszant, hogy kint ez történik!! Nem tudok neki tapsolni...
A ruszkikról majd máskor.