Így igaz, nagyon nincs mit hozzátennem, viszont mint a legfontosabb ország fővárosát, Berlint meg kell említenem Párizs, Brüsszel felsorolásodhoz. Az is elment. Berlin sem jobb mint az előző kettő, amiből az egyik a legerősebb katonai hatalmunk fővárosa, a másik AZ EU főváros, a gazdasági motor német főváros is kukaNem gondolom, hogy nekem írtad, de egy NATO tagállam állampolgára, miért ne fogalmazhatna meg nyugati életmód kritikát, ha esetleg (ideiglenes) kint is él. Így talán még hitelesebb, oder? Durva, de a helyiek is megfogalmaznak elég erős önkritikát. Hogy miért nem tükröződik ez erősebben a nyugati napi politikában? Egyrészt a kinti média agymosása. Tudom fura hallani ezt itthon, de végletekig egyoldalú a kinti nyilvánosság. Olyan mintha visszamennénk a magyar 90es évekbe, amikor Mo-n 95%-os balliberális médiauralom volt.
Másrészt a nagyvárosokban (amikről van tapasztalatom Párizs, Brüsszel) emberek 50%-a Európán kívüli migráns. Lehet a statisztika mást mutat, de a szemem ezt látja. És most a jövőt (gyerekeknél a migránsarány) hagyjuk is. Ez az arány erősen tükröződik a helyi politikában is. Egyszerűen rájuk építenek a helyi ballib-zöld politikusok, az őslakosok szavazatai itt már nem kellenek, meg úgyis kiköltöznek. Kollégáktól kérdezem mi, hol van, mit hol találok. Nem tudják, mert a munkán kívűl be sem teszik a lábuk a fővárosba. Egy sem vazze!!!
Igen, nincs életveszély (most Molenbeeket és pár kis apró afrikai kerületet hagyjuk, arra este viccből sem), de bőven komfortzónán kívül van. Nem itt szeretnéd felnevelni a gyereked. Az asszonynak még most elmegy, de 10 év mulva, sztem már én sem mennék ki. Vagy csak kurvasok pénzért és rövid időre. Ez a játszma kint már eldőlt.
És nem minden arab migráns xar alak. Vannak jófejek is, sokan!! De munkán kívül a terepen ez már nem látszik!! Néha egészen elképesztő állapotok vannak. Reggel a mélygarázsig (mert utcán faszakocsit nem hagyunk!!! Fel vagy csak összetörik. ), egy nem lepukkant környéken gyakran a következőket kerülgetheted: hajléktalan, emberi xar, hányás, szemét. Délelőttre általában összetakarítják.
Nem fekete fehér a helyzet nagyon sok minden sokkal faszább, de a züllés egyértelmű, míg nálunk összeségében politikától függetlenül azért bármennyire sem szeretjük látni, de fejlődés volt az elmúlt 30 évben.
Engem végletekig bosszant, hogy kint ez történik!! Nem tudok neki tapsolni...
A ruszkikról majd máskor.![]()

Innen én ezért vannak ezek a jelenségek.