Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Elérhető a Witcher sorozat magyar szinkronnal, 1 hónap úgyis ingyen van Netflix-en.
Most egyhuzamban (a nőket kipateroltuk a romantikus filmek elől) megnéztük a gyerekkel az első 3 epizódot, de angolul, angol felirattal (magyar is van, azt láttam). A szinkront nem figyeltem, de jó így.
 
  • Tetszik
Reactions: dudi

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Igen meglepődtem mikor a dzsinnes sztoriban felfedeztem a Tatai várat. Annyit piáltam ott anno, nem is tudtam hogy Yennefer ott lakott:)
Aztán utánaolvastam és kiderúlt hogy az egész witchert Magyarországon forgatták.
Magyar statisztákkal. A gyerek felröhögött, amikor az első csatajelenetben beleállítottottak az egyik harcos fejébe egy hasítófejszét, hogy az a haverja apja ott....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Persze, hogy jobb lett mint a 7 8, kb 3 jelenet volt amikor azt hittem, hogy na jó film lesz belőle.
"1: pont a kezdés amikor kylo megszerzi a gpst, akkor azt hittem, hogy szakít a nyafogó, vívódó kis senki énjével és egy céltudatos valami lesz, hát nem lett.
2: amikor felvillantják, hogy a csajnak ott a lehetősége átálni a sötét oldalra, hát nem lépett
3: a nagy csata amikor simán megszűnhetett volna egyszerre a terrorizmus/jedik és a sith rend/birodalom.
Az utolsó pont talán egyensúlyt hozott volna egy ideig, sőt ahogy hallottam megint készül egy új triológia aminek simán megágyazhatott volna a 2 szabályának eltörlésével azzal, hogy a második általam nagyra értékelt jelenetrész bekövetkezik és palpatinnak 2 tanítványa kylo meg a csaj lett volna.
"

A 3. elvileg nem starwarsys :) De a 7-8-9ben amit összehoztak, egy ZSkat baromság volt, főleg a 8. A 9nél pár dolog bejött, de még mindig a Zsivány és a Jedi szerintem a legszórakoztatóbb, a legösszerakottabb és legszomorúbb pedig a 3.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Hóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó...
Az SW soha nem volt sci-fi. Kalandfilm volt. Mindig. A tudományos fantasztikumhoz semmi köze nincs. Az egész kb. egy vadnyugat vs mágia világ fura mixe, ami a jövőben játszódik, mert lovakkal és szekerekkel egy bolygón kevésbé lenne érdekes.
A jövőben???!!! Dehogy!! Nagyon regen törtent egy kurva messzi galaxisban.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
M

molnibalage

Guest
Belém hasított egy gondolat.

Érdekes, hogy a buddy akciófilm zsáner kb. most lett 30 éves. Halálos Fegyver, Die Hard, Utolsó Cserkész stb.
Nézzük meg, hogy 30 évvel később milyen filmek készülnek ma és mennyire éles a kontraszt, hogy ezek előtt 30 évvel mi az 50-es évek végén.
Egyes mai filmeket mellé lehet tenni annak, ami 25-30 éve volt. De 25-30 éve ugyanezt a vizsgálatot elvégezve nagyon nem.

Érdekes.

OFF
Azon is mindig elszoktam mélázni, hogy amikor kb. tinézser voltam, akkor a Beatles és a '60-as évek zenei korszaka akkor közelebb volt, mint ma europop és a '90-es évek elejére beérő sztároké. Whoa....

ON
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 710
113
Most kezdtem el nézni a The Expanse 4. évadát. Eddig vegyes, de szerintem jó lesz, be fog indulni. A másik sorozat amit nézek, sajnos csak heti egy rész van az az Epidemia. Orosz sorozat a főszereplője Kirill Kjarö (észt,de Oroszországban él, és ott épít egy elég sikeres színészi karriert), aki Magyarországon a Specialista című orosz-ukrán koprodukciós sorozatból, és a Netflix által megvásárolt, és Magyarországon is bemutatott "Jobbak nálunk" című orosz,robotos sorozatból lehet ismerős. A sorozat Jana Vagner "Vongozero" című könyvéből készült. Ahogy a sorozat címe is mutatja, egy járványról szól ami megállíthatatlanul eléri Moszkvát is. A főszereplő az új barátnőjével és az Asperger szindrómás nevelt fiával,ex-feleségével, fiával továbbá pár szomszédjával és barátjával úgy dönt, hogy elmenekülnek Moszkvából, és a Karéliában levő ingatlanukban próbálják átvészelni a járványt. Persze az utazás nem egyszerű, mert közben az országban elszabadul a pokol, és a járványon kívül is nagyon sok más veszélyforrás akad.Eddig 7 rész ment le, a 7. valami elképesztően keményre sikeredett,de nem akarok spoilerezni.
 
  • Tetszik
Reactions: boki

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
molnibalage

Ma is ment a terminátor 2 a TV-ben. Még mai szemmel nézve is hihetetlenül jó film. És ebbe vastagon bele értem a trükköket is! 1991-s filmről beszélünk!
De mondhatnám az Alien 2-őt amit vagy már 200-szor láttam. Talán két éve vetítették újra a Corvin moziban, elmentem megnézni olyanokkal akik eddig még nem látták :D
(unoka húgom+barátnője) Szabályosan leesett az álluk a filmtől! :eek: Mikor vége lett a filmnek, felállva tapsolt a közönség! Ilyenben se volt se addig se azóta se részem, moziban. Jah, 1988-as a film :D:D:D
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
molnibalage

Ma is ment a terminátor 2 a TV-ben. Még mai szemmel nézve is hihetetlenül jó film. És ebbe vastagon bele értem a trükköket is! 1991-s filmről beszélünk!
De mondhatnám az Alien 2-őt amit vagy már 200-szor láttam. Talán két éve vetítették újra a Corvin moziban, elmentem megnézni olyanokkal akik eddig még nem látták :D
(unoka húgom+barátnője) Szabályosan leesett az álluk a filmtől! :eek: Mikor vége lett a filmnek, felállva tapsolt a közönség! Ilyenben se volt se addig se azóta se részem, moziban. Jah, 1988-as a film :D:D:D
Leone western filmjei a 60as években készültek,és máig legendák.
 
  • Tetszik
Reactions: Masztiff

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Negan

Hangulatos filmek , de nálam nincsenek a toppon. Saját korszakukban kiemelkedőek voltak!
E mellet például a 7 mesterlövész az a japán 7 szamuráj című filmnek a rimékje. Ettől még jó kis film, csak gondoltam megemlítem.
Készült akkor is pár nagyszabású film, pl: Ben Hur (1959), Kleopátra (1963), Keresztapa (1972), Taxi Sofőr (1976), de azért mai szemmel nézve ezek a filmek nem túl acélosak. (szerintem)
Az amit ma filmművészetnek tekintünk az a 80's évektől napjainkig tart. Ha megnézel ebből a korszakból egy nagyobb költségvetésű filmet, egyáltalán nem tűnik avitnak, pedig 20-30 éves filmekről beszélünk. Alig van kontraszt, max a CGI sokkal több manapság, mert olcsóbb, mint rendes helyszíneken forgatni.
De mondjuk ha megnézel egy tipikus 50's évek béli filmet meg egy 80's évek béli filmet, annyira ordító a különbség, hogy az már fáj.
Molni is ezen elmélkedett ahogy a szavaiból kivettem.
Az elektronikus zenében hasonló a helyzet. Egy 90's évek béli elektronikus zenét meg egy mait egy mostani fiatal nem nagyon tud megkülönböztetni. Én is csak azért , mert már akkoriban is hallottam őket. :D
Amikor unokahúgoméknak a moziból kifelé jövet mondtam, hogy az Alien 2 1988-as, azt hitték szívatom őket:D Rá kerestek a neten és nem hitték el.... :oops:
Ha beülnénk a Ben Hurra vagy a 7 mesterlövészre azonnal tudnák, hogy amit látnak az nagyon régi.
Ezzel szemben egy T2-ben maximum annyi tűnik fel, hogy nincs mobil telefon, meg olyan régiesek az autók.
A Mátrixban már volt az is :D Azon is csak nyomokban érződik, hogy 1999-s.

És ezek után azért ne csodálkozzunk azon, hogy a mai filmek nem igazán kötik le a mai nézőket. Akik látták ezeket a "régi" filmeket azoknak nehéz már újat mutatni.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Negan

Hangulatos filmek , de nálam nincsenek a toppon. Saját korszakukban kiemelkedőek voltak!
E mellet például a 7 mesterlövész az a japán 7 szamuráj című filmnek a rimékje. Ettől még jó kis film, csak gondoltam megemlítem.
Készült akkor is pár nagyszabású film, pl: Ben Hur (1959), Kleopátra (1963), Keresztapa (1972), Taxi Sofőr (1976), de azért mai szemmel nézve ezek a filmek nem túl acélosak. (szerintem)
Az amit ma filmművészetnek tekintünk az a 80's évektől napjainkig tart. Ha megnézel ebből a korszakból egy nagyobb költségvetésű filmet, egyáltalán nem tűnik avitnak, pedig 20-30 éves filmekről beszélünk. Alig van kontraszt, max a CGI sokkal több manapság, mert olcsóbb, mint rendes helyszíneken forgatni.
De mondjuk ha megnézel egy tipikus 50's évek béli filmet meg egy 80's évek béli filmet, annyira ordító a különbség, hogy az már fáj.
Molni is ezen elmélkedett ahogy a szavaiból kivettem.
Az elektronikus zenében hasonló a helyzet. Egy 90's évek béli elektronikus zenét meg egy mait egy mostani fiatal nem nagyon tud megkülönböztetni. Én is csak azért , mert már akkoriban is hallottam őket. :D
Amikor unokahúgoméknak a moziból kifelé jövet mondtam, hogy az Alien 2 1988-as, azt hitték szívatom őket:D Rá kerestek a neten és nem hitték el.... :oops:
Ha beülnénk a Ben Hurra vagy a 7 mesterlövészre azonnal tudnák, hogy amit látnak az nagyon régi.
Ezzel szemben egy T2-ben maximum annyi tűnik fel, hogy nincs mobil telefon, meg olyan régiesek az autók.
A Mátrixban már volt az is :D Azon is csak nyomokban érződik, hogy 1999-s.

És ezek után azért ne csodálkozzunk azon, hogy a mai filmek nem igazán kötik le a mai nézőket. Akik látták ezeket a "régi" filmeket azoknak nehéz már újat mutatni.
A 2001 Űrodüsszea 1968as. A 16 évvel később későbbi második része már nem olyan jó. Pl a tárgyak abban már nem jó irányba esnek.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Negan

Hangulatos filmek , de nálam nincsenek a toppon. Saját korszakukban kiemelkedőek voltak!
E mellet például a 7 mesterlövész az a japán 7 szamuráj című filmnek a rimékje. Ettől még jó kis film, csak gondoltam megemlítem.
Készült akkor is pár nagyszabású film, pl: Ben Hur (1959), Kleopátra (1963), Keresztapa (1972), Taxi Sofőr (1976), de azért mai szemmel nézve ezek a filmek nem túl acélosak. (szerintem)
Az amit ma filmművészetnek tekintünk az a 80's évektől napjainkig tart. Ha megnézel ebből a korszakból egy nagyobb költségvetésű filmet, egyáltalán nem tűnik avitnak, pedig 20-30 éves filmekről beszélünk. Alig van kontraszt, max a CGI sokkal több manapság, mert olcsóbb, mint rendes helyszíneken forgatni.
De mondjuk ha megnézel egy tipikus 50's évek béli filmet meg egy 80's évek béli filmet, annyira ordító a különbség, hogy az már fáj.
Molni is ezen elmélkedett ahogy a szavaiból kivettem.
Az elektronikus zenében hasonló a helyzet. Egy 90's évek béli elektronikus zenét meg egy mait egy mostani fiatal nem nagyon tud megkülönböztetni. Én is csak azért , mert már akkoriban is hallottam őket. :D
Amikor unokahúgoméknak a moziból kifelé jövet mondtam, hogy az Alien 2 1988-as, azt hitték szívatom őket:D Rá kerestek a neten és nem hitték el.... :oops:
Ha beülnénk a Ben Hurra vagy a 7 mesterlövészre azonnal tudnák, hogy amit látnak az nagyon régi.
Ezzel szemben egy T2-ben maximum annyi tűnik fel, hogy nincs mobil telefon, meg olyan régiesek az autók.
A Mátrixban már volt az is :D Azon is csak nyomokban érződik, hogy 1999-s.

És ezek után azért ne csodálkozzunk azon, hogy a mai filmek nem igazán kötik le a mai nézőket. Akik látták ezeket a "régi" filmeket azoknak nehéz már újat mutatni.
Ez szerintem nem a filmkészités kora,hanem a rendező határozza meg.Hány év telt el a Das Boot és a Trója között?Mindkettő mégis hamisitatlan Petersen film.Vagy az 50es években készült A 12 dühös ember,A félelem bére,vagy a hazai Valahol Európában,ami 46os.
Az utóbbi filmek azt is mutatják számomra,hogy nem költséges filmtrükkök tesznek emlékezetessé egy filmet.
És nem csoda,hogy nem köt le sokakat ha ugyan azt a filmet már 3/4/5. változatban felöntve látja az évek folyamán.
 
  • Tetszik
Reactions: Masztiff and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Negan

Én úgy gondolom, hogy a jó film alapja az erős forgatókönyv. Jó forgatókönyv esetén minimalistán is lehet jó filmet csinálni.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Negan

A forgatókönyv az kicsit több, mint maga a sztori. Ebben vannak a helyszín leírások, párbeszédek , dramaturgia stb....
Persze ez alapján a rendezőnek van egy víziója , hogy ő ebből a sztoriból milyen filmet akar forgatni, de aztán van egy vágó is aki a több 10 órás filmanyagból csinál 90-150 percet. Ez 3 kulcs momentum. De a helyzet az, hogy szar forgató könyvből nem lehet jó filmet csinálni. Fordítva meg sajnos lehetséges....
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat and Negan
M

molnibalage

Guest
molnibalage

Ma is ment a terminátor 2 a TV-ben. Még mai szemmel nézve is hihetetlenül jó film. És ebbe vastagon bele értem a trükköket is! 1991-s filmről beszélünk!
De mondhatnám az Alien 2-őt amit vagy már 200-szor láttam. Talán két éve vetítették újra a Corvin moziban, elmentem megnézni olyanokkal akik eddig még nem látták :D
(unoka húgom+barátnője) Szabályosan leesett az álluk a filmtől! :eek: Mikor vége lett a filmnek, felállva tapsolt a közönség! Ilyenben se volt se addig se azóta se részem, moziban. Jah, 1988-as a film :D:D:D
Az Alien 2 1986-os.
Nem túl rég, úgy egy hónapja linkeltem a 2 órás T2 behind the scenes-t. A jól sikerült 90-es évek eleji praktikus effektek nagyon jól öregedtek. Én konkrétan pislogtam, mert egyes jeleneteknél azt gondoltam, hogy azt 1:1-ben csinálták meg. Itt meg látom, hogy csak megfelelő méretű modellel dolgoztak és ügyesen ment az high framerate és visszalassítás.

Ezzel szemben a gagyi CGI ma már leesik a vászonról és ma is vannak papíron olyan AAA filmek, ahol a CGI sokkal művíbb. A T2-nek kb. a T1000-es CGI részét kéne csak felhúzni és ma simán bemehetne a moziba. Erőlködés nélkül.
Negan

Hangulatos filmek , de nálam nincsenek a toppon. Saját korszakukban kiemelkedőek voltak!
E mellet például a 7 mesterlövész az a japán 7 szamuráj című filmnek a rimékje. Ettől még jó kis film, csak gondoltam megemlítem.
Készült akkor is pár nagyszabású film, pl: Ben Hur (1959), Kleopátra (1963), Keresztapa (1972), Taxi Sofőr (1976), de azért mai szemmel nézve ezek a filmek nem túl acélosak. (szerintem)
Az amit ma filmművészetnek tekintünk az a 80's évektől napjainkig tart. Ha megnézel ebből a korszakból egy nagyobb költségvetésű filmet, egyáltalán nem tűnik avitnak, pedig 20-30 éves filmekről beszélünk. Alig van kontraszt, max a CGI sokkal több manapság, mert olcsóbb, mint rendes helyszíneken forgatni.
De mondjuk ha megnézel egy tipikus 50's évek béli filmet meg egy 80's évek béli filmet, annyira ordító a különbség, hogy az már fáj.
Molni is ezen elmélkedett ahogy a szavaiból kivettem.
Az elektronikus zenében hasonló a helyzet. Egy 90's évek béli elektronikus zenét meg egy mait egy mostani fiatal nem nagyon tud megkülönböztetni. Én is csak azért , mert már akkoriban is hallottam őket. :D
Amikor unokahúgoméknak a moziból kifelé jövet mondtam, hogy az Alien 2 1988-as, azt hitték szívatom őket:D Rá kerestek a neten és nem hitték el.... :oops:
Ha beülnénk a Ben Hurra vagy a 7 mesterlövészre azonnal tudnák, hogy amit látnak az nagyon régi.
Ezzel szemben egy T2-ben maximum annyi tűnik fel, hogy nincs mobil telefon, meg olyan régiesek az autók.
A Mátrixban már volt az is :D Azon is csak nyomokban érződik, hogy 1999-s.

És ezek után azért ne csodálkozzunk azon, hogy a mai filmek nem igazán kötik le a mai nézőket. Akik látták ezeket a "régi" filmeket azoknak nehéz már újat mutatni.
Igen, nagyjából ez. Kivéve az, hogy az 1999-es Mátrix CGI nagyon leesik ma már a vászonról és a képen is. De még ott is használtak praktikus effekteket.
A másik, amit írsz. A '80-as évektől vannak azok a filmek, ahol a színészek viselkedése, mozgása, a kamerakezelés, stb. eléri azt a szintet, hogy aki ma nézi meg először, azt mondja, hogy ezt ma is moziba lehetne küldeni.

De egy 50+ éves filmnél ez nagyon nem igaz. Olyan érzésed van sokszor, mintha színházba kameráznának, de semmi több. Hiányzik a természetesség belőle. Ennek részben technikai korlátja volt, de részben talán a filmek témája is.
A Keresztapa egyes részei mai szemmel is jók, de egyes részei nem. Bár csak szinkronosan láttam és az akkoriban nagyon felfelé húzta még azért a szintet. Ma már lefelé. Nagyon kevés kap olyan szinkront, ami egy átlag 80-as vay 90-es évekhez mérhető szinten van. Akkor egy B filmes alkotás (pl. Menekülés Absolonból) is minőségi szinkront kapott. Ma a AAA filmek szinkronja is szar már sokszor.

Én a Lord of the Rings összes részét angolul láttam moziban. Azt amikor HBO-n vagy máshol meghallottam a magyar, OMG. Sikítottam. Pedig az az állapot mai szemmel még idilli volt.
Ezért van az, hogy a 20+ éves filmek egy részét még szinkronnal nézem, ha nagyon jó a vélemény róla, de ami újabb, szigorúan eredeti nyelven már.
Ez egy elég jó beszélgetés ami kapcsolódik az előbbi témához is: (Mitől jó film egy film?)
Épp linkelni akartam.

Ez szerintem nem a filmkészités kora,hanem a rendező határozza meg.Hány év telt el a Das Boot és a Trója között?Mindkettő mégis hamisitatlan Petersen film.Vagy az 50es években készült A 12 dühös ember,A félelem bére,vagy a hazai Valahol Európában,ami 46os.
Az utóbbi filmek azt is mutatják számomra,hogy nem költséges filmtrükkök tesznek emlékezetessé egy filmet.
És nem csoda,hogy nem köt le sokakat ha ugyan azt a filmet már 3/4/5. változatban felöntve látja az évek folyamán.
A Das Boot film pocsék. Mert filmnek túl hosszú, de túl sok érdekes dolgot vágtak ki. Én konkrétan azt hittem, hogy a sorozat az eredeti és a filmet vágták meg. Közben pont fordítva. Ja, és szigorúan az eredeti magyar szinkron, az ős. Üt. Mai napig.

A 12 dühös embert nem tudtam végignézni. Pont azért, mert művinek tűnik az egész. Mai szemmel egyszerűen nem élvezhetőek már a filmek az erős mondanivaló ellenére. Ez pont az a film, hogy mai valódi AAA megfelelő korú színészekkel sokkal inkább odabaszna. Szerintem.

Jut eszembe: Clint Eastwood május 31-én lesz 90 éves.
Sean Connery is 90 lesz.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
molnibalage

Igen, a 80's évek előtt készült filmek nagyon "műnek" hatnak. Ennek nagyrészt pont az az oka, hogy a színészkedés itt még a színházból jött. Ott meg nagyon máshogy kell játszani, (messze van a közönség), mint mondjuk egy filmen. A magyar filmeknek is ez a fő problémájuk, mi még mindig a színházi előadást akarjuk lefilmezni....

A másik rész a már általad is említett speciális efektek. Tök jó példa erre a Penge sorozat. A Penge 2-ben nagyon kevés CGI van, mindent maszkokkal próbáltak megoldani. A mai napig élvezhető. A Penge 3 CGI-je meg leesik a vászonról.
A Mátrixban használt trükkök kiemelkedőek voltak annak idején. Nekem még eredeti VHS-en volt meg, ahol a film után volt egy "hogyan készült" rész is. Forradalmi volt a film a CGI terén, de mai szemmel nézve persze kicsit koros már. Meg ma már ezek a trükkök mindennaposak, de akkoriban ez koránt sem volt így.
 
  • Tetszik
Reactions: Luthero