Negan
Hangulatos filmek , de nálam nincsenek a toppon. Saját korszakukban kiemelkedőek voltak!
E mellet például a 7 mesterlövész az a japán 7 szamuráj című filmnek a rimékje. Ettől még jó kis film, csak gondoltam megemlítem.
Készült akkor is pár nagyszabású film, pl: Ben Hur (1959), Kleopátra (1963), Keresztapa (1972), Taxi Sofőr (1976), de azért mai szemmel nézve ezek a filmek nem túl acélosak. (szerintem)
Az amit ma filmművészetnek tekintünk az a 80's évektől napjainkig tart. Ha megnézel ebből a korszakból egy nagyobb költségvetésű filmet, egyáltalán nem tűnik avitnak, pedig 20-30 éves filmekről beszélünk. Alig van kontraszt, max a CGI sokkal több manapság, mert olcsóbb, mint rendes helyszíneken forgatni.
De mondjuk ha megnézel egy tipikus 50's évek béli filmet meg egy 80's évek béli filmet, annyira ordító a különbség, hogy az már fáj.
Molni is ezen elmélkedett ahogy a szavaiból kivettem.
Az elektronikus zenében hasonló a helyzet. Egy 90's évek béli elektronikus zenét meg egy mait egy mostani fiatal nem nagyon tud megkülönböztetni. Én is csak azért , mert már akkoriban is hallottam őket.
Amikor unokahúgoméknak a moziból kifelé jövet mondtam, hogy az Alien 2 1988-as, azt hitték szívatom őket
Rá kerestek a neten és nem hitték el....
Ha beülnénk a Ben Hurra vagy a 7 mesterlövészre azonnal tudnák, hogy amit látnak az nagyon régi.
Ezzel szemben egy T2-ben maximum annyi tűnik fel, hogy nincs mobil telefon, meg olyan régiesek az autók.
A Mátrixban már volt az is
Azon is csak nyomokban érződik, hogy 1999-s.
És ezek után azért ne csodálkozzunk azon, hogy a mai filmek nem igazán kötik le a mai nézőket. Akik látták ezeket a "régi" filmeket azoknak nehéz már újat mutatni.