[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Görögországban anno így tüntettek ellene, amikor a germánok csuklóztatták őket az évtized elején.
Lehet, hogy a sztori valamilyen görög-dezinformációs bosszú része csak...
http://nol.hu/kulfold/athenban_ezrek_tuntettek_merkel_kancellar_ellen-1338087
..
Mindenesetre, ha igaz, akkor a "Bajszos" pörög mint a vízóra a sírjában
és elmondhatjuk, hogy az alma ezúttal igencsak messze esett a fájától!
:D:D
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Ebben neked abszolút igazad van csak azért ezt a feltételt nagyon nehezíteni fogja az a körülmény hogy a lakható területek sugarszennyezettek lesznek. A radioaktivitás meg ugye nem lesz lokális. Az szépen szétterjed az egész Földön

Egyénileg változik az ellenállóképesség, és a sugárzás szintje ma sem egyenletes, sose lesz az. Ha be is következik, simán lesznek elszigetelt túlélőcsoportok a bolygó egyes részein elszórva. Nagy ez a bolygó, és idővel több generáció múlva a sugárzásra is egyre immunisabbak lesznek, ugye a kiválasztódás. Persze lennének nagy területek ahova majd kell pár 1000 év mire visszatelepülhetnek, de jó ideig nem lenne túlnépesedési probléma.

Ma is toleráns az ember bizonyos mennyiségű sugárzásra. Volt kísérlet egereken, hogy teljesen sugármentes környezet milyen hatással van rájuk. Meglepő módon hosszú távon negatívan reagáltak rá. A szervezet mechanizmusaiba be van kódolva, hogy bizonyos mértékű sugárzás éri.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and gergo55

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Egy öreg filantróp bácsi is felszólalt Davosban.

https://mandiner.hu/cikk/20200123_soros_gyorgy_is_felszolalt_davosban

Jó hireket mondott. További 1mrd dollárból folytatódhat az egyetemeken az agymosás.

Mivel a nagy országokat diktátorok vagy diktatúrára törekvők irányítják, ezért a nagyvárosok vezetőinek kell összefogniuk a legfontosabb kérdések, a migráció és a klímaváltozás mentén.

Shalom!
Tudod azok magánegyetemek. Akik odajárnak a saját pénzükből teszik. Nincs benne állami apanázs. Gondolom ez számodra teljesen ismeretlen.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
es ha az oreg elpatkol ki lesz a kovetkezo bunbak a vilagon?
hisz a vilag politikusai 90% ha elkurnak valamit vagy eppen nagyot lopnak mindgya az oreg troggert szidjak.

o vot..nem en loptam, soros vot az..nem, nem el kurtam el az orszagom szuverenitasat, szoros vot..

amugy soha sem ertettem..a politikusok es a tobbi sz@rkeverok 100 evig elnek..de ha jo ember valaki akor csoda ha megeli az 50-et.

Mit nem értesz? Az öreg szabadkőművesek időnként kapnak egy kis "őssejtkezeléses tunningot".
Vakolók vigyáznak ám egymásra...
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 666
113
Tudod azok magánegyetemek. Akik odajárnak a saját pénzükből teszik. Nincs benne állami apanázs. Gondolom ez számodra teljesen ismeretlen.

Tudod, az állami egyetemek csak álmodhatnak olyan politikai hátszélről, amit például a CEU kap.
Úgyhogy jobb lenne, ha nem jönnél a demagóg hulyeségekkel. ;)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A koronavírus-járvány már nemcsak a részvény-, de az árupiacokat is kikezdte. A befektetői pánik mögött egy gyors felfutású gazdasági krízis látszódhat, ha pedig a kitörés kezelése nem várt akadályokba ütközik, sokk jöhet. Egyes szakértők jóval nyugodtabbak: az ipari fémek ára már irreálisan alacsony, hamar jöhet egy kisebb drágulás, ami a valós szintre lökheti az eszközöket.
A koronavírus járványa csak felszínre hoz egy gazdasági válságot
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 525
72 522
113
https%3A%2F%2Fapi.thedrive.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2Fmap-top.jpg%3Fquality%3D85


https://www.thedrive.com/the-war-zo...orrisome-russian-and-chinese-naval-operations
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 568
113
https://hvg.hu/360/202006__orosz_gaz__utak_es_betaplalok__visszarendezodes__ostromgyuruben

Az Északi Áramlat II. – amelynek megépítését az USA hivatalosan azért ellenzi, mert azzal szerinte Európa még inkább függésbe kerül az orosz gázszállításoktól – így legkorábban a nyár elejére készülhet el. Ha viszont az 1200 kilométer hosszú vezetéken megindul a szállítás, akkor az Északi Áramlat I. és II. vezetékein évente 110 milliárd köbméternyi gáz juthat Németországba, és onnan tovább a többi európai felhasználóhoz.

Így gyakorlatilag teljesen kiválthatóvá válnak az Ukrajnán keresztüli orosz tranzitszállítások. Az évi 120 milliárd köbméteres ukrán tranzit leépítése pedig már régi célja Moszkvának, hiszen 2014 eleje óta – az Ukrajnához tartozó Krím annektálása és a kelet-ukrajnai szakadároknak nyújtott orosz támogatás miatt – mélyponton van a viszonya Kijevvel.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

Hát minek tették a kábeljeiket a tengeralattjárók útjába? :D Kevésbé viccesen: nyilván a tengeralattjárók számára is ugyanaz az út a legoptimálisabb, mint a kábelek számára: a legrövidebb út :) akkor lennék meglepődve, ha az orosz és kínai tengók mondjuk spirálisan haladnának Európa és Amerika között, nem pedig egyenesen... o_O meg milyen fura, a kínai tengók Kína környékén, az orosz tengók Oroszo. környékén fordulnak elő leggyakrabban. Ha meg távolabbra mennek, inkább az egyenes utat választják...:rolleyes: nagyon gyanús :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and laiki

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113
Hát minek tették a kábeljeiket a tengeralattjárók útjába? :D Kevésbé viccesen: nyilván a tengeralattjárók számára is ugyanaz az út a legoptimálisabb, mint a kábelek számára: a legrövidebb út :) akkor lennék meglepődve, ha az orosz és kínai tengók mondjuk spirálisan haladnának Európa és Amerika között, nem pedig egyenesen... o_O meg milyen fura, a kínai tengók Kína környékén, az orosz tengók Oroszo. környékén fordulnak elő leggyakrabban. Ha meg távolabbra mennek, inkább az egyenes utat választják...:rolleyes: nagyon gyanús :rolleyes:



Mindenki gyanús, aki nem gyanús.... :D:D
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Na nem mint ha az amerikai, orosz, koreai, európai, stb, cuccokban nem lenne hátsó kiskapu...!

Az amerikai titkosszolgálatok tavaly év végén osztották meg a tudomásukra jutott információkat a brit és a német társszervekkel arról, hogy a Huawei az egész világon hozzáfér az általa kiépített mobilkommunikációs infrastruktúrán keresztül folyó adatokhoz. Természetesen ehhez normális körülmények között nem lenne joga. Az értesülések szerint (amelyeket először a Wall Street Journal hozott nyilvánosságra) a Huawei a bűnüldöző szervek számára kialakított hátsó ajtót (backdoort) használja erre a célra - jogtalanul.
A Huawei az egész világon hozzáfér a mobilhálózatok adataihoz
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A Huawei az egész világon hozzáfér a mobilhálózatok adataihoz, feltételezi a CIA.

A CIA 50 éven át, a legolcsóbb trükkel verte át saját szövetségeseit

Az amerikai hírszerzés 1970-től közel fél évszázadon át gond nélkül hallgatta le a világot annak köszönhetően, hogy a második világháború után titokban megvette a világ legfontosabb és legnagyobb kódolóeszköz-gyártóját. Dél-Amerikától kezdve az arab országokon át Japánig mindenkiről tudták, mikor és mit csinálnak, tétlenül nézték a rémtetteket, és közben dollármilliárdokat kerestek rajtuk, de az NSZK is benne volt a buliban. Kína és a Szovjetunió viszont sosem dőlt be nekik.
forrás
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
A Huawei az egész világon hozzáfér a mobilhálózatok adataihoz, feltételezi a CIA.

Mindegyik lehallgat amit csak tud. Az átlagpolgárt viszont leszarják. Az érdekesek a nagyobb cégek és az államapparátus magasabban beosztott tagjai és a vezetőik. Tehát, hacsak nem vagy ilyen pozícióban, akkor félnivalód nincs, mert nem törődnek kis halakkal.
 
Status
Not open for further replies.