[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
azt még mindig nem hallani a nemzetközi nyilatkozatokból, hogy a törököket bárki is elítélné amiatt, hogy nyíltan katonailag kéz a kézben harcolnak terroristákkal..a natoban is kussolnak erről, nyilvánvaló az ok.

de mondjuk Kína, India vagy Brazilia megszólalhatna végre az oroszokon kívül..
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 534
5 001
113
Ezekbe akerekekben biztos hogy levegő van? Én úgy tudom hogy habbal vannak feltöltve nem is szerelhetők. Ha a gumi elkopik úgy kell levágni.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
bátor emberek ezek a kurdok, azért egy darab ak-val lőni ezekre mindenféle elképzelés nélkül meglepő gondolkodás vall..ha ennyire frusztráltak már a helyiek legközelebb alá fogják aknázni valamelyik ilyen járőr útvonalát..
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ezekbe akerekekben biztos hogy levegő van? Én úgy tudom hogy habbal vannak feltöltve nem is szerelhetők. Ha a gumi elkopik úgy kell levágni.
Ezt nem tudom mivel vannak töltve, de valóban, öntömítő rendszernek KELL lennie. Viszont kettő járműn is látható kevés de még használható nyomású kerék, amiket nem húznak, és egy vonórúddal húzottnak pedig teljesen lepukkant az első kereke. Nem ment a motorja gondolom, és nincs kompresszor pótolni a nyomást. Viszont láttak "köldökzsinórokat" is vonórúdon húzott autón, azon elvileg kaphat levegőt, talán hidraulikát is, kormányzáshoz, egyebekhez, na meg egy köldökzsinóron áramot.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 119
11 952
113
Sima hétköznapi terep abroncsok lehetnek azok.
A gumin belülre a felnire felszerelhető műanyag(danamit ) betéttel látják el a kereket ez két félkörből a
áll a gumi ballonossága csökken cserébe nem peremezheted meg és kiszakadt gumival is még egy csökkent sebességgel tudsz haladni.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozata a Qamishli közelében történt eseményekről. Állításuk szerint ők, az oroszok állították le a helybeli kurdok támadását, és a segítségükkel tudtak távozni az amerikaiak. Mondjuk én több videon is ezt láttam, hogy a három nemzet katonái jól megvoltak egymással, és nem is kezdték el egymást lőni, ami simán előfordulhatott volna. Az egyik video postjában is írtam erről (vagy lehet hogy két postban is, lényegtelen)

Moszva, kb. 21:00

"Russia's Defense Ministry on today's incident near Qamishli: "Only thanks to the efforts of the Russian troops who arrived at the scene of the incident, it was possible to prevent a further escalation of the conflict with local residents and to ensure the exit of the US Armed Forces""
https://syria.liveuamap.com/en/2020/12-february-russias-defense-ministry-on-todays-incident-near

Oroszország Védelmi Minisztériuma a mai Qamishli közelében bekövetkezett eseményről: "Csak az esemény helyszínére érkező orosz csapatok erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült megakadályozni a helyi lakosokkal folytatott konfliktus további eszkalálódását és biztosítani az USA fegyveres erőinek távozását"
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Erre gondoltam , ezt is ilyen járművekről szedték le.
Ez gumihab. Ez tényleg kibírhat mindent, mert a zárt-cellás felfújt hab amikor nyomáson beleköt az abroncsba, akkor azt hiába lövik át több helyen is, az a terepjáró vígan megy tovább. De szerintem ezeknek szíriában nem ilyen gumijaik voltak. A kerékagyakon ha jól láttam volt keréknyomás utántöltő rendszer. Ha rendesen működik, és van öntömítő anyag is az abroncsban, elvileg ilyen átlövöldözéseket az is kibír.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Hogy kicsit tisztuljon, vagy épp árnyalódjon az a bizonyos kép:


https://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/12022020

"An American military convoy came under attack from civilians and militias loyal to President Bashar Assad's regime in northeast Syria on Wednesday morning, according to Kurdish and Syrian sources.

The attack happened in the Arab village of Khirbet Amo, southeast of the city of Qamishli near the Turkish border when the elements affiliated with the Syrian government fired at the convoy.

The village is home to a Syrian Government National Defense Force outpost. Its residents are known to be pro-Assad."
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas
T

Törölt tag 2361

Guest
bátor emberek ezek a kurdok, azért egy darab ak-val lőni ezekre mindenféle elképzelés nélkül meglepő gondolkodás vall..ha ennyire frusztráltak már a helyiek legközelebb alá fogják aknázni valamelyik ilyen járőr útvonalát..


nem batrak ezek hanem hulyek... amugy meg arrafele ilyen a gondolkodas...aztan meg men a nyavajogas hogy meghalt vmi gyerek mint most is...


Sima hétköznapi terep abroncsok lehetnek azok.

nem az abroncsal van itt a gond sem a amcsi mrap egy rakas sz@r hanem ez a cikk szerint a katonaknak tilos javitani a technikajukat, hala a pentagonak es a penzehes politikusoknak/gyartoknak a szerzodesek szerint csak a gyarto javithaja a kocsikat...katonak meg egyek a sz@rt meg lonnek rajuk, max el birjak vontatni amit most is csinaltak..

https://www.popularmechanics.com/military/weapons/a30859791/us-military-right-to-repair/

amugy meg ez a ket civil halot a kreten trumpli lelken szarad aki egyik nap kivonja a katonakat sziriabol mert telefonal neki erdogan es beiger vmit, es aztan meg par nap mulva megondolja magat, de a sz@r mar be van keverve..

igy hogy a kurdokat cserben hagytak, es ellenseget csinaltak beloluk semmi ertelme hogy ott maradjonak.

ez tiszta jatek az emberek eletivel amit az amcsi vezetes es pentagon muvel.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Bővebb cikk:

https://www.kurdistan24.net/en/news/04a07568-bfae-4355-bc76-9bf0618ed893

A kurdoknak meg kb semmi közük az egészhez. Egy arab törzs és annak Asszad-párti milíciája volt az események résztvevője.
Azért legalább a végére kiderül minden. Részben az amerikaiak is okozták a problémát (a katonai vezetésük), ugyan is az orosz járőrök feltartóztatgatása vezetett annak a helyzetnek a kialakulásához, hogy őket is feltartóztatták, ez okozta a tényleges helyzetet, hogy a civileknek egyáltalán alkalmuk nyílt a támadásra ellenük. Szóval sok tanulsága van a történetnek. Az hogy visszalőttek az nem csoda, az már kényszerhelyzet volt, nekem ez az álláspontom.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and Loken

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Ezt nem tudom mivel vannak töltve, de valóban, öntömítő rendszernek KELL lennie. Viszont kettő járműn is látható kevés de még használható nyomású kerék, amiket nem húznak, és egy vonórúddal húzottnak pedig teljesen lepukkant az első kereke. Nem ment a motorja gondolom, és nincs kompresszor pótolni a nyomást. Viszont láttak "köldökzsinórokat" is vonórúdon húzott autón, azon elvileg kaphat levegőt, talán hidraulikát is, kormányzáshoz, egyebekhez, na meg egy köldökzsinóron áramot.

Két légvezeték megy hátra, a töltő és a fékező vezeték. Egy úgynevezett "A frame" vonórúddal húzzák és így nem kell sofőr a vontatott járműbe, szépen megy a vontató után és a fékrendszer is úgy működik mint egy teherautó utánfutóján.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and tonyo

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 552
113
https://kitekinto.hu/2020/02/12/eur...-tamogatja-erdogan-sziriai-fellepeset/178826/
"Szerdán Ankarában tárgyal James Jeffrey, az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja. Jeffrey előző este érkezett a török fővárosba, és úgy nyilatkozott a sajtó munkatársainak, hogy Törökország, amely a NATO-ban az Egyesült Államok szövetségese, Idlíbben az Aszad-rezsim és Oroszország “nagy fenyegetésével áll szembe”. Jelezte: Washington, “amennyire lehetséges, támogatást akar nyújtani” Ankarának."
 
T

Törölt tag 008

Guest