Majd meglátjuk. De a NATO meg mindenki "üzenget" hogy "ők a törökök mellett állnak". A törökök meg meg "a mérsékelt terroristák mellett" Nem is tudom hogy mit csináljak. Hangosan röhögnék, ha nem sokmillió ember (10 millió felett) életének tönretételéről lenne szó.
Innentől kezdve csak néhány hangos gondolat... (ugye az lejön mindenkinek, hogy ezeket nem aamen-nek írom "kontrázásnak", csak a hír miatt írtam neki amit hozott, én amúgy sem érek rá most nézni őket, úgy hogy örülök neki aki hozza a frisseket, aamen postjainak is
)
Szóval csak néhány kósza gondolatom engedem el - akkor most az elmúlt hétvége után azt mondja a nagyonzöldeknek Erdogan, hogy akkor most vissza kéne adni a manpadokat, mee most éppen úgy alakult ??? Vagy mi lesz ? Hányat adtak nekik ? Mert szó volt róla, hogy a határon túlról lőtt egy tötök F-16-os, de erről a törökök is hallgattak, meg közben egy videoval megdőlt ez a latolgatás, mert a nagyonzöld vadállatok lőttek, amit Erdogantól kaptak, azzal. Szeretnénk hallani a pontos manpad számokat, meg a visszavételi számokat is, hánnyal tudnak elszámolni ??? (videok kellenek az ellőttekről, mert különben nem hisszük el, akkor meg a nagyonzöldeket le kell vadászni, ha hiányzik pár darab, amivel nem tudnak elszámolni - nem akarjuk a lelőtt polgári gépeken számolni, mennyi van még náluk...
)
Putyin talán belengetett Erdogannak néhány egyszerű variációs lehetőséget a jövőről ? Például fejlett ATGM-ek, fejlett föld levegő rakéták, néhány fejlett légvédelmi egység első-vonalas fejlett rakétákkal, hogy a szimpla szír nehéztüzérség és a páncélosok nyugodtan mehessenek előre, ne zavarja őket semmilyen légierő ??? És már meg is van oldva a "probléma" a török bevonulásra ? Hullanak a tankok, F-16-ok, harci helik a törököknél, mint a legyek ? ÍÍÍGY NEM KELL + vadászgépeket vinni a szíreknek, SŐT LÉGIERŐ SEM KELLENE az előre haladáshoz Idlibben, nem is volna mit lelőni a tötököknek meg a sötétzöldeknek. Csak a veszteségeiket felmérni. Talán néhány jövőbeni lehetséges súlyos "következmény" is eszébe jutott Putyinnak, ha Erdogan nagyon makrancos ??? Mint Trumpnak az ősszel, aki valami "csodaszavakat" súgott Erdogan fülébe amikor privát beszéltek, hogy azóta olyan jó-kisfiú lett Erdogan ??
Nem eszik olyan forrón a kását, mint Erdogan szeretné. Az meg hogy felrúgják a nemzetközi jogot ? Durván ? Az elmúlt évszázadban is zsinórban ment az ilyen. Például nemlétező vegyi fegyverekre hivatkozva lerohanták Irakot is, de hát rengeteg ilyen hasonló sztori volt az elmúlt 100 éveben. Nem kaptak egyikben sem lelkiismeret furdalást, egyik banda sem. Akkor méé pont most lenne ilyen valamelyiknek ???? (amúgy az üres sivatag bombázása évekig az ISIS koalíciónak elég kínos volt, de nem égett le a bőr a képükről, a másik oldalon meg (törökország felől) suttyomban hordták be a fegyvereket a "nagyonzöldeknek", meg képezték ki őket tízezres nagyságrendben - azért mert soha nem beszélek róla, attól még tudom hogy mi volt, melyiknek hány virtuális csontváz van a háttérben a szekrényében)