Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Az az erdekes mindenki a virustol retteg, es nem csak a magyarok. De a prepperkedest meg mindenki kirohogi kozuluk, pedig az a rizs elall egy evig is. Azert csendesen remelem hogy pestet karantenba vagjak par het mulva, mit le rohognek, hatalmas attrakcio lenne.

Ha addigra megvan a remote work szerződésem, akkor leszarom :D
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/otvennegyezer-fegyencet-engednek-szabadon-7853432/
..
"Irán több mint 54. 000 (!) rabot enged szabadon a koronavírus-járvány börtönökben való elterjedésének meggátolására"
..
Miért, ha a társadalomban terjed el a járvány még jobban az talán nem gond?
Iskolákat, s így a tanulókat "bezárják", miközben a bűnözőket kiengedik!
Hol marad a logika és a hitelesség?
Vagy arról van inkább szó, hogy kevés és nem elég erőszakos a tömeg a görög partoknál?
Leadta a rendelést a hálózat és most megkapják a kritikus tömeget?
..
Az ajatollahok is hová vannak bekötve valójában, elgondolkodott ezen már valaki?
..
Amikor "stabilizálni kellett" a rendszert akkor ugye még a dicsőséges látványrakétázás is "engedélyezve lett" számukra 2020. január 8-án!
Következmények nélkül ráadásul! Jóllehet, mint utólag ott is kiderült, arcvesztéssel ért fel ez az Egyesült Államoknak számára, hiszen annyiba
hagyta a dolgot, annak ellenére is, hogy 100+ nagyságrendben szenvedtek súlyos agysérülést a saját katonái!
..
Na milyen barbatrükkök lesznek még a koronavírusra hivatkozással???
 
T

Törölt tag 008

Guest
Oszmán hadsereg:
ESa8XtOWoAIlh6I


Görög hadsereg:
ESaqwWmU8AEVDlH
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Na kezdődik, 2015-ben sokan bírálták Viktort, hogy a Frontex segítségét nem fogadta el.
Most a görögök elfogadták. Hiba volt. Nem megvédeni, beengedni mennek.
ESb43a8XsAAb10A

ESb431NWkAAoJKZ
Most ugy oszinten... Azt ugye nem kepzelhette senki komolyan hogy egy a vilag vegerol vadidegenbol odacseppent, hatarorizetet elesben lehet hogy sohasem folytatott, az adott orszag torvenyeit nem ismero uberokos szemelyek majd vall vallvetve allnak az elso sorban a gorog hoplitakkal. Na nee... Ezeknek a frontexeseknek java meg eles elfogast tuti nem csinalt sohasem.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and blogen

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Törökország 1000 speciálisan kiképzett katonát küld a görög határra, hogy megakadályozza az odaszállított bevándorlók esetleges visszatérését Törökországba.
Közel 140.000 illegális bevándorló tart az "első hullámban" az Európai Unió felé. Ezek egy része múlt héten pénteken megnyitott török táborokból érkezik.
Most Ankara nyíltan azt mondja, hogy életbe léptette azt a politikát, mely nem csak azt biztosítja, hogy a bevándorlók a határra juthassanak, de azt is garantálni akarja, hogy onnan már ne is térhessenek vissza Törökország területére. Még akkor sem, ha Görögország lezárta a határait....
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Azért szép dolog ez az egész, akinek eddig nem volt világos annak már ezután sem lesz, hogy az unió nem a polgáraiért van hanem azok ellen inkább, de legalábbis pénzlopáson kívül semmire nem jó jelen formában. Az unióhoz mérten kicsi és gyenge Törökország zsarolja a több százmilliós uniót, az a Törökország ami jelenleg elszigetelt, és rendkívül sebezhető.
Még több pénz kéne nekik... igen, amit én tennék ha nálam lenen a kormányrúd, első körben 100% os vám minden olyan török termékre ami máshonnan is beszerezhető, ezután Törökországot utazásra nem ajánlott kategóriába sorolni a kialakult biztonsági helyzet miatt. Ezután pedig megküldeni nekik hogy kezdhetünk tárgyalni, ha ezek nem vezetnek 5 napon belül eredményre akkor a vámok tovább nőnek, beutazást nehezítő intézkedések, illetve a török vállalti és magán pénzmozgások fokozott vizsgálata a terrorritmus finanszírozásának gyanújával 90-180 napos befagyasztásokkal a vizsgálati időszakra.

Valószínűleg a török gazdaságnak reccs erdogánnak pedig lámpavas lenne az első csomagtól is, de sebaj, az unió felvásárolja a bajba jutott török cégeket, és ágazatokat, de lehet pár óra múlva amennyi ideje lenne mindent aláírna amit elé teszünk.

Természetesen a menekültek ellátására egy vasat se kapnak addig, és a tárgyalásra jön Szíria vezetése is, lévén ők a leginkább érintettek, a továbbiakban az újjáépítési
segélyek, bizonyos garanciák melleit utalását belengetni a visszatelepült és ott is maradt menekültek számának figyelembe vétele mellet.

De hát ez csak fantázia, így csak 3 hatalom tárgyalhat jelenleg, és abból 2 az ami képes gazdaságilag kicsinálni pillanatok alatt egy kisebb országot.
 
Status
Not open for further replies.