Társadalmi folyamatok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 742
56 082
113
Állitólag Erdogan beszünteti a migrânsok tengeren keresztüli átjutását Görögországba "biztonsági okokból". Várjuk meg, mi lesz a vège.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 796
25 387
113
Azért szép dolog ez az egész, akinek eddig nem volt világos annak már ezután sem lesz, hogy az unió nem a polgáraiért van hanem azok ellen inkább, de legalábbis pénzlopáson kívül semmire nem jó jelen formában. Az unióhoz mérten kicsi és gyenge Törökország zsarolja a több százmilliós uniót, az a Törökország ami jelenleg elszigetelt, és rendkívül sebezhető.
Még több pénz kéne nekik... igen, amit én tennék ha nálam lenen a kormányrúd, első körben 100% os vám minden olyan török termékre ami máshonnan is beszerezhető, ezután Törökországot utazásra nem ajánlott kategóriába sorolni a kialakult biztonsági helyzet miatt. Ezután pedig megküldeni nekik hogy kezdhetünk tárgyalni, ha ezek nem vezetnek 5 napon belül eredményre akkor a vámok tovább nőnek, beutazást nehezítő intézkedések, illetve a török vállalti és magán pénzmozgások fokozott vizsgálata a terrorritmus finanszírozásának gyanújával 90-180 napos befagyasztásokkal a vizsgálati időszakra.

Valószínűleg a török gazdaságnak reccs erdogánnak pedig lámpavas lenne az első csomagtól is, de sebaj, az unió felvásárolja a bajba jutott török cégeket, és ágazatokat, de lehet pár óra múlva amennyi ideje lenne mindent aláírna amit elé teszünk.

Természetesen a menekültek ellátására egy vasat se kapnak addig, és a tárgyalásra jön Szíria vezetése is, lévén ők a leginkább érintettek, a továbbiakban az újjáépítési
segélyek, bizonyos garanciák melleit utalását belengetni a visszatelepült és ott is maradt menekültek számának figyelembe vétele mellet.

De hát ez csak fantázia, így csak 3 hatalom tárgyalhat jelenleg, és abból 2 az ami képes gazdaságilag kicsinálni pillanatok alatt egy kisebb országot.

Terrorhullámot küldenének cserébe a Ruhr vidékre az a baj...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Miután a török elnök közölte, hogy nem vitázik az EU-val, országa megnyitotta a kapukat a menekültek előtt nyugat felé, Recep Tayyip Erdoğan a német kancellárral beszélt telefonon: a 2016-ban Ankara és az EU között kötött menekültügyi megállapodás felülvizsgálatát kérte - írta az MTI. A török elnöki hivatal közlése szerint Erdoğan azt tervezi, március 9-én egynapos látogatásra Brüsszelbe utazik a migránsválság megvitatására.
Erdoğan korábban is azt állította, hogy az EU nem teljesítette vállalásait, és jóval kevesebbet fizetett a menekültek törökországi fenntartására. A 80 milliós Törökországban a kormány adatai szerint 3,6 millió szíriai menekült él. (Igaz, 90 százalékuk sosem járt menekülttáborban, a munkaerő-piacon szerzett munkából tartotta fenn magát, a török állam ingyenes orvosi ellátást biztosított nekik.)
A török elnök korábban is felvetette már, hogy megindulhatnak a menekültek nyugat felé, mert túl nagy terhet jelentenek az ország számára. A megállapodás felrúgására azonban február végéig várni kellett, bár Ankara ezután is azt állította, hogy a menekültekkel kapcsolatos politikája nem változott. A hétvégén ez arra módosult, hogy aki akar mehet, de Törökország senkit sem kényszerít távozásra, amit a hét elején szintén felülírt Törökország azzal, hogy fegyveres rendőröket rendelt a görög határ közelébe, egyenesen azért, hogy a Görögországba sikertelenül átjutni próbáló visszatérőket ismét Görögország felé fordítsa, akik így két tűz közé – a könnygázt, gumilövedéket bevető görög és az erősítéssel felvonuló török erők közé – szorultak.
Erdogan leállítja az Égei-tengeren a menekülteket
 
 • Tetszik
Reactions: Loken

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 742
56 082
113
Megint el fog indulni, hogy " ezeket el kell osztani..."
Èrdekes fejlemény, hogy ( a Die Welt szerint) Merkel és Orbán (!) több pénzt akar adni Erdogannak, amit eddig Macron ès Kurz elleneztek. Nehezen èrtelmezhetö, hogy mi zajlik a kulisszâk mögött. Szerintem Orbán minden áron el akarja kerülni, hogy megint frontorszâg legyünk. Ebben igaza is van.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 532
18 243
113
Na kezdődik, 2015-ben sokan bírálták Viktort, hogy a Frontex segítségét nem fogadta el.
Most a görögök elfogadták. Hiba volt. Nem megvédeni, beengedni mennek.
ESb43a8XsAAb10A

ESb431NWkAAoJKZ
Már nem azért de ez nyílt parancs megtagadás amiért haditörvényszék jár
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 214
113
Már nem azért de ez nyílt parancs megtagadás amiért haditörvényszék jár
Nem tagadták meg a parancsot, beengedi mentek. Most kellene Orbánnak felajánlania a Nestin osztályú hajókat migrikergetésre a frontexes semmirekellők kiváltására, legalább valami hasznuk lenne végre!
 
 • Tetszik
Reactions: krokomach

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 164
67 360
113
Azert van egy nagy zurzavar Eu-s szinten hogy akkor most be vagy ki. :D Attol fugg hogy kinek ki a gazdaja, melyik oldali vezetes van odahaza. Hiaba no, ez az egyseges ojropai sokszinuseg. :D Ha nem is 30-ban ahogy Kover L josolja, de 40-ig szerintem is darabokra hullig ez az egesz.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 796
25 387
113
Mi ez, ha nem nyílt hadüzenet? Ezek után a finn millenális feminista kormány még be akarja a zozókat hozni.

Élvezzétek ki a Bretton Woods utolsó heteit, mert lassan indul a banzaj. Majd 10 év múlva ezek lesznek a Ferenc Ferdinánd és a rádióállomás mellett a törikönyvekben. :(

Hát kb. igen!
Hány EU tagállam fogja hétfő délelőtt berendelni a török nagykövetet?
..
(Illúziókat persze nem kergetek...)
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Mi ez, ha nem nyílt hadüzenet? Ezek után a finn millenális feminista kormány még be akarja a zozókat hozni.

Élvezzétek ki a Bretton Woods utolsó heteit, mert lassan indul a banzaj. Majd 10 év múlva ezek lesznek a Ferenc Ferdinánd és a rádióállomás mellett a törikönyvekben. :(


bretton woodsot szetkurta meg a nixon anno amikor eltoroltre azt hogy a dollar az aranyhoz volt rogzitve