Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
2x voltam Lengyelországban, ha ez számít. Kinek milyen tapasztalat jutott.

Mi elég sokat járunk Lengyelországban (nagyjából minden évben), általánosságban elmondható, hogy nem nagyon hajlandóak megszólalni külföldiül, főleg németül (illetve gondolom oroszul, de úgy nem nagyon próbálkoztunk), de amikor megtudják, hogy magyar vagy, hirtelen egész jól megtanulnak beszélni. De legalábbis akkor már igyekeznek :)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Jól beszél!

Mottó: egy kiút van: befelé


Ez az ember hülyeségeket beszél. Miért nincs akkora nyugalom, mint 2009-ben? Nem, nem a lelkek belső békétlensége miatt. Hanem talán amiatt, hogy 2009-ben nem voltunk a III. világháború küszöbén. Az emberek nem a vírustól félnek elsősorban, hanem attól, hogy a vírus csak egy ESZKÖZ a világháborúban. Van 3 nagyhatalom, az USA, Oroszo és Kína, és ezek háborúznak egymással, amelyben a vírus csak egy kihasználható körülmény a hatalmi játszmáikban. Ettől félünk, ettől van pánik a lakosság körében.
Nem a belső lelki békétlenségünk miatt.
Nem vagyunk hülyék, tudjuk mi a különbség a világpolitikában, geostratégiailag 2009 és 2020 között.
Az, hogy az amerikaiak tankokat küldtek Európába, az orosz hadsereg bennt van Olaszországban, az amerikai is bennt van, és a kínaiak is jönnek.
Ez a 3 nagyhatalom birkózik egymással a mi területünkön.
Ettől van pánik.
Szóval menjen a fenébe a videókészítő a lelki meditációs hülyeségeivel, nem miattam, miattunk van világháborús helyzet.
 
  • Tetszik
Reactions: Irsai Olivér

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ja, és még a globalisták is kihasználják a vírust eszközként, például a készpénzhasználat betiltására, az emberek még szorosabb nyomkövetésére (hiszen most már minden ember potenciális vírushordozó - netán bűnöző??, meg kell figyelni, nyomkövetni, bezárni, semlegesíteni).
Hirtelen a drónok is milyen hasznosak lettek, kezünkbe adták játszadozni őket, vegyél drónt, játsszál vele, aztán ha már megbarátkoztál velük, akkor majd talán elfogadod, hogy az lebeg a fejed fölött és figyeli, hogy kimész-e az utcára.

Aztán ez majd a vírus után is így marad.
Hiszen ki tudja? Jöhet még egy vírus... újabb hullám, újabb mutáció, satöbbi.
Na ez az, ami félelmetes, nem maga a járvány.

És emiatt van pánik, nem amiatt, hogy nem meditálunk a lelki békétlenségünk fölött.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 915
113
ET9OI5KXQAgiMMV
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 118
113
21 millió halottat a hivatalosan lekommunikált kevesebb mint 4000 halott helyett NEM lehet elhallgatni.

Figyeljünk már azért az arányokra, könyörgöm!

Ha azt állítja valaki, hogy 3281 hivatalos halott helyett mondjuk van 30.000, azon elkezdek gondolkozni!

Ha azt hogy van 21 millió, azt keresztül hugyozom röhögve!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Gyorsuló ütemben nő a betegek száma. :confused:

Magyarország:
226 fertőzött (+39)
195 aktív eset (+37)
21 gyógyult (-)
10 (+2) elhunyt
6817 mintavétel (+704)
85 kórházi karanténban (-7)
3945 házi karanténban ez nem friss adat

Regisztrált fertőzött: 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.
Majd 500-al több napi minta, mint tegnap reggel, de 4-el kevesebb napi beteg. Növekszünk, de eddig kontrolláltan.

Magyarország:
261 fertőzött (+35)
223 aktív eset (+28)
28 gyógyult (+7)
10 (-) elhunyt
8005 mintavétel (+1188)
100 kórházi karanténban (+15)
3945 házi karanténban ez nem friss adat

Regisztrált fertőzött: 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 247 magyar állampolgár.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Le vagy maradva, az oroszok 3-4 éve éhenhaltak. Tudod, a szigorú nyugati gazdasági szankciók meg miegymás. Az egész egy nagy patyomkin ország, ezért se terjedt el nagyon a vírus. Szóval az olajár alakulása se nem oszt se nem szoroz.

Azért azon el lehetne gondolkodni, hogy egy kínával szomszédos országban, ahova igen sok kínai megy/él -ugye Szibériába- kevésbé terjed és kevésbé súlyos a vírus, mint a fejlett nyugaton. Oké, mondjuk kozmetikáznak, na de hol vannak a haldokló tömegek a korházfolyosókról? Oké, le vannak maradva Kínához, de még a nyugathoz képest is a vírus terjedésében, nagyon bevált mantra, de erre csak azt kérdezném, hogy mi lenne az oka? Semmi. Tudom-tudom; mindenre a válasz, hogy diktatúra van; de mi van ezen túl?
Ha mindenre van valaszod, akkor ram nincs is szukseg. Levezetted te is az okokat.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
21 millió halottat a hivatalosan lekommunikált kevesebb mint 4000 halott helyett NEM lehet elhallgatni.

Figyeljünk már azért az arányokra, könyörgöm!

Ha azt állítja valaki, hogy 3281 hivatalos halott helyett mondjuk van 30.000, azon elkezdek gondolkozni!

Ha azt hogy van 21 millió, azt keresztül hugyozom röhögve!
21 millio elofizetes eltunese a regota huzodo gazdasagi recesszio miatt is lehet, kevesebb az emberek jovedelme fennartani az elofizetesuket. A legszegenyebbeket eri el eloszor a valsag.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
4 ezer ágyas kórház készül Londonban.
...
Irán: 2 ezer ágyas kórház.

Nálunk is alakul valami hasonló a hungexpónál, ahogy az korábban linkelve volt.
Nem tudom mik ezek, de nem kórházak. Oké, hogy Kínában is készültek ilyenekkel, de ez akkor sem jó ötlet. Még csak egy elsősegélynyújtó hely szintjét sem ütik meg. Pihenőnek sem jók, mert a vizes blokkok és zuhanyzók száma (0?) miatt itt egy esténél tovább már nem maradhat ennyi ember. Talán valamilyen előszűrő váróteremnek elmegy, amíg megjönnek a teszteredmények, addig kibírja a páciens, de komolyabb munkát itt nem tudok elképzelni.

Ennél sokkal jobb ellátást lehetne biztosítani a szállodákban. Van most üresen egy rakás - tipikusan 3 csillagos - szálloda, ahol minden kis szobához jár WC és zuhanyzó, plusz van konyha is az épületben. Azokban legalább egyenként izolálva lehetnének a lábadozó betegek, ha már az eü-ben ez a luxus nem jár nekik... (Khmm...!)