• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A kínai befolyás erősítésére elindított új selyemút projekt a jelek szerint mást is exportál világszerte a kínai árukon kívül. Ez pedig a kínai gazdaság koronavírus okozta problémái. A járvány után átalakulhat a nagy kínai projekt.
Az koronavírus járvány kitörése miatt számos kínai építkezést, beruházási terv szenved késedelmet külföldön is, s ez kockára teszi annak a több száz milliárd dollárnyi tőkének a sorsát, amelyet Kína erre a célra szánt. A karantén intézkedések miatt számos kínai munkás akadályozva van abban, hogy a külföldi építkezésekre eljusson, s emiatt ezek a projektek masszív munkaerőhiánnyal kell szembenézzenek. Ráadásul a fogadóországokban egyre nagyobb a félelem attól, hogy a kínai munkások akaratlanul is a vírus terjesztői lehetnek.
Nem várt dolgot exportált Kína a selyemúton
 
T

Törölt tag 008

Guest
Hubei és Jiangxi között összecsapások vannak.

Hubeiben feloldották a zárlatot és az emberek vissza akartak menni dolgozni Jiangxibe, de a helyi rendőrség nem engedte őket.
A Jiangxi rendőrök benyomultak hubei területre és a két rendőrség között összetűzés tört ki.

Rendőrök egymást tartóztatják le!!!

 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Hubei és Jiangxi között összecsapások vannak.

Hubeiben feloldották a zárlatot és az emberek vissza akartak menni dolgozni Jiangxibe, de a helyi rendőrség nem engedte őket.
A Jiangxi rendőrök benyomultak hubei területre és a két rendőrség között összetűzés tört ki.

Rendőrök egymást tartóztatják le!!!


Úgy nézem a PAP -ot be fogják ott vetni...!
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nem arról van szó, hogy tud-e a Poseidon alacsonyan repülni, mert nyilván tud. A kérdés inkább az, hogy - kilenc emberrel, katapult nélkül a fedélzeten - közel repül-e egy idegen hajóhoz? Indulhatnak ki abból ugyan, hogy miért ne, úgysem lőnek, bár szerintem nem illene játszadozni.

A Poseidont meg ugye eleve alapvetően nagyobb magasságú repülésre szánják - mégha képes is alacsonyan repülni -, bár talán ez még nincs teljesen megoldva.

Az ominózus incidens jóval közelebb volt az okinavai bázishoz (tehát Japánhoz) és a Fülöp-szigetekhez, mint a kínai partok, és relatíve közel az amerikai Guamhoz. Nincs semmi meglepő benne ha arra járőrözik egy Poseidon. Azt nem tudom, hogy direkt-e a kínai hajó miatt ment-e arra a gép, elsőre véletlen találkozást gondolnék.

A lézer persze lehetett a ciws távmérője is. De azt nem tudom annak mennyi a hatótávja, mennyire kell közel mennie egy repülőgépnek, hogy zavarhassák vele. Ha viszont ismeretlen eszköz volt, amivel zavartak, akkor annak nem kellett szükségszerűen rendszeresítve lennie, hogy használhassák.

Az USA amúgy okkal figyel a Csendes-óceánra, mert valódi veszély csak onnét érkezhet. Két fenyegető hatalom is van arrafelé. Az meg amúgy Magyarországnak nem érdeke, hogy Kína átvegye a Csendes-óceán feletti kontrollt az USA-tól. És még Ausztrália se örülne neki :)


1.) MINDEN lezer tavmera a hajokon a tuzvezeto es nem a felderito azonosito rendszer reszet kepezi. Ebbol kifolyolag annak hasznalata azzal egyenerteku mint amikor mondjuk a misszioban jarorozo magyar katonara valaki ratartja es csoretolti a kalasnyikovjat . Milyen reakciot varnank el a magyar katonatol ilyen helyzetben es vajon vadolhatnank e azzal hogy "hisztizik" ha rakiabalna arra aki a kalasnyikovjat csoretoltve fenyegeti???

2.) A nyugati haditengereszetekben a lezereket mar regen lecsereltek 3B kategoriaju lezerekre. Ezt tettek azert hogy elfogadhato mertekure csokkentsek a baleseteket. Ugyanis meg ezen uj 3Blezereknel is ha egy tavcsovel nezel bele a forrasba (mondjuk egy oceanjarorol vagy eppen a partrol kuksizod a hajot meg akkor is 300-1000 meteren belul maradando szemkarosodast szerzel. A regebbi lezereknel ez a tavolsag 20Km + !!!! Tehat havalaki tavcsovel azonpsitani akar teged akar 5-10-15-20 Km rol es te lezerrel megvilagitod akkor az illetonek jo eselye van hogy latasserult lesz! A kinai haditengereszet nem hogy torekedne a biztonsagosabb class 3B lezerek hasznalatara de kimondottan elenjarnak a dazzlerek a vaksagot latasserulest okozo lezerek fejleszteseben. Az OSSZES hadihajukon ezen a regebbi lezerek vannak es nagyon ugy nez ki hogy SEMILYEN torekves nincs reszukrol hogy ezeket lecsereljek. Lehet ezzel is dolgozni de ha igy van akkor mi a kurvanyjukert vilagitanak meg vele SZANDEKOSAN masokat akik nem csinalnak mast mint ok a nemzetkozi jognak teljesen megfeleloen?

A fentiek figyelembevetelevel lathato hogy nem csak durva de szandekosan serulest okozo volt a kinaiak lezerhasznalata es ezert ugatott a NAVY hangosan. Aki meg azt mondja hogy mindez semmi annak azt kivanom hogy szemelyesen tapasztalja meg milyen egy kinai lezerbe nezni akarcsak 20 Km rol. Meg innen is a hatas olyan mint amikor a napba nezel par masodpercig majd utanna hosszu ideig alig latsz valamint egy a nap mint egy folt belegeve megmarad a latasodban percekig. No ugyanez lenne meg 20Km rol is csak eppen nem percekig lenne ez a hatas hanem ELETED VEGEIG!!! Es ez a leggyengebb lehetoseg. 15-10-5 km vAGY ESETLEG 1 KM ROL MEG A VAKSAG KULONBOZO FAZISAI a vegeredmeny.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
laiki


Akkor is hisztinek mondanad az esetet ha egy USN hadihajorol vilagitanank meg egy orosz pilotat szandekosan ilyen serulest okozo lezerrel es az megvakulna? Vagy esetleg az mar felhaboritana?
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 552
113

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 552
113
https://m.origo.hu/gazdasag/20200401-kina-gazdasaga-eledezik.html
"Ismét billegnek a rakpartok rakodódarui Ázsia nagyobb kikötőiben, mivel befutottak az első új szállítmányok a koronavírus miatt hetekre leállított, de a napokban ismét beindított kínai gyárakból. Ahogy Kína gazdasága lassan felébred a kijárási tilalom okozta tetszhalálból, láthatóan kezd visszatérni az élet az ázsiai gyárak, kikötők és logisztikai központok kiterjedt hálózatába is."
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 552
113
https://m.origo.hu/gazdasag/2020041...nduletbe-jonni-a-kinai-gepipari-termeles.html
"Kezd lendületbe jönni a kínai gépipari termelés, bár a szállítási korlátozások még komoly akadályokat támasztanak a helyzet normalizálódása elé – közölte a német gépipari és gyárépítő ágazat szakmai képviseleti szervezete (VDMA) a Kínában tevékenykedő német vállalatok körében végzett felmérése alapján hétfőn."
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and therob
T

Törölt tag 008

Guest
A kínaiak megpróbálják kedves baráti módon rábeszélni a fekete afrikaiakat, hogy hagyják el az országot mert csak a betegségeket és a bűnözést növelik.


Mielőtt bárki szólna az amnestyhelsinkitasznak, hogy utazzon oda és intézkedjen, nos nem engednek be külföldieket, ha meg ezek panaszkodnak a rendőr még jól meg is veri őket...mégegyszer.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113
Megjött az afrikaiak válasza a négerverésekre.


Innentől lehet találgatni mi lesz:
a, A kínaiak emlékeztetik a helyi diktárotokat/hadurakat, hogy mit kaptak cserébe és a saját katonáik/rendőreik verik rommá őket
b, bevonul a PLA természetesen PMC-nek álcázva megvédeni a "kínai vendégmunkások életét"



Mindkettő,bevonul a PLA,hogy rommá verje a helyi hadurakat,ha azok nem verik rommá a Kínaiakat rommá verő helyieket.
US navy mit csinál?
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Megjött az afrikaiak válasza a négerverésekre.


Innentől lehet találgatni mi lesz:
a, A kínaiak emlékeztetik a helyi diktárotokat/hadurakat, hogy mit kaptak cserébe és a saját katonáik/rendőreik verik rommá őket
b, bevonul a PLA természetesen PMC-nek álcázva megvédeni a "kínai vendégmunkások életét"

Igen agresszívan reagálnak arra, amikor meglátnak egy munkahelyet.

De milyen szép már, hogy a Nyugat mindent a kínaiakkal csináltat meg, mert ők olcsón dolgoznak, a kínai meg Afrikába megy, mert náluk meg az afrikai dolgozik olcsóbban.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy Afrika hozzánk közelebb van, mint Kínához és mégis nekik jut eszükbe ott gyárakat nyitni.