Érdekességek a világ országaiból

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 712
113

Egy ODKB tagállamban,hogy a bánatban építhettek/nyithattak az amcsik katonai biolabort?! Itt Kazahsztánra gondolok, mert az nem lep meg, hogy Grúzia és Ukrajna fel a meleg sz*rig nyal az amcsiknak, akik azt csinálnak azokban az országokban amit csak akarnak. Viszont Kazahsztán ODKB tag, szövetségese Oroszországnak. Ez nekem olyan, mintha egy NATO tagállamban nyitna ilyen laborokat Kína vagy Oroszország. Abból óriási botrány lenne, nagy eséllyel hetekig avval lenne tele a "fősodratú média"majd az amcsik, vagy rajtuk keresztül a helyi kormány, azonnali laborbezárásra és záros határidőn belül,az ország területéről történő elkotródásra utasítaná a labort megnyitó konkurens nagyhatalmat. Itt meg meghalt pár nap alatt Grúziában a kísérletek során 30 ember, amiről bizonyítékokkal alátámasztva beszámol egy grúz exminiszter, aztán kész. Semmi nem lesz belőle, kb akkora médiaérdeklődés övezi a FÁK államokon kívül, mintha egy falusi körzeti megbízott éves beszámolóját hallgatnák meg egy olyan településről, ahol évek óta nem történt bűncselekmény.
 
  • Tetszik
Reactions: bejczi and fishbed

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113
Az első pillanattól kezdve az volt a véleményem, hogy az olajbulira mindenki rá fog fázni. Első helyen meg nem az oroszok lesznek. A koronavírus meg tovább színesíti a képet.
Nyilvánvaló, hogy az oroszok nem erős felindulásból intettek be a szaúdiaknak. Az OPEC+ korlátozások teret nyitottak az amcsi palaolajnak, így a világpiaci részesedésük egyre nőtt. Ezt valahogy meg kell állítani (az ő szempontjukból), nem lehet egyszerűen nézni. Próbálkozni kell, még ha nincs is garancia arra, hogy bejön.
A végeredmény akár az is lehet, hogy az amcsik is beszállnak a termeléskorlátozásba, akár nyíltan, akár a színfalak mögött.

A szaúdi-orosz olajháború az amerikaiakat vérezteti ki
https://www.portfolio.hu/uzlet/2020...lajhaboru-az-amerikaiakat-verezteti-ki-418803

Kansasban 2 dollár alá esett az olaj ára
https://index.hu/gazdasag/2020/03/27/kansasban_2_dollar_ala_esett_az_olaj_ara/

9,4 ezer milliárd forintos megszorítócsomag jön a nagy olajcégeknél
https://index.hu/gazdasag/2020/04/0...tos_megszoritocsomag_jon_a_nagy_olajcegeknel/
(ez egyébként nem egy falrengető összeg ebben a mezőnyben)

Állami segélyt kaphatnak az olajcégek, Trump vámot vetne ki a szaúdi olajra
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...k-trump-vamot-vetne-ki-a-szaudi-olajra-423624

Nagyon meglepő lenne, hogy ez egy orosz-szaúdi egyeztetett művelet az amcsik ellen?
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 360
113

Akkora cégek felsültek a Formula-1-ben, mint a Toyota.
Mondjuk, azt is olvastam, hogy a titok egyik nyitja az istállók szervezeti felépítése; a nagy multik hierarchiája itt pont nem működik. Helyette a viszonylag kis létszámú csapatok - multi háttérrel a nyerő.
A Ford Jaguar néven (nem) működő csapatáról olvastam, hogy a fejlesztőmérnökök kereskedelmi gépeken utaztak, de ami még fontosabb utaztatták a szélcsatornamodelleket is az USA-ba oda-vissza...
Az eredménytelenségük magáért beszél.
Mindezt azért írom le, mert a CAGI hátterével, meg a hadiipari komplexumok intézményi hátterével akár még eredményes is lehetne, ha hagynának egy kis csapatot szabadon dolgozni Lada név alatt.
...kötve hiszem...
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 712
113
Mintha pár éve már lett volna orosz csapat, szép nagy bukás volt.
A Virgin csapatát vették meg, Marussia néven. Egy orosz GT versenyző megalapította az első orosz sportautógyárat, a Marussiát. A B2-es modelljük szerintem gyönyörű volt, a B1 az meg olyan átlagos. A Virgin megvásárlásával léptek be a Formula-1-be. Aztán a Marussia anyacég sajnos csődbe ment. Utána az F1-es csapat is. A Formula-1-ben annak idején a Toyota,ami akkoriban a legmagasabb költségvetésű F1-es csapat volt a 400 millió dollár/ év ráfordításukkal sem tudtak bennmaradni,komolyat alkotni.
Sok sikert a Ladának.de ahhoz,hogy sikeresek legyenek, kellenek a világ legjobb aerodinamikai szakemberei, ez a CAGI segítségével megoldható. Amennyiben hagyják a CAGI-nak,hogy az egyéb projectek mellett ebben részt vegyenek. Ez már állami szándék kérdése. Plusz kell rengeteg pénz. Ez már csak részben állami támogatás kérdése.Viszont az biztos,hogy nagyon nehéz dolguk lesz.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
images
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1