[BIZTPOL] Románia

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Az a kérdés, ki szervezi ezt a hisztériát, éket verni az EU-s költségvetés elfogadása előtt a Kelet-Európai Államok kozott. A cél sztem Szlovákiát belerángatni és a V4-et gyengíteni.
Szlovák részről még nem hallottam reakciót, de sikerült bevonniuk a horvátokat és a szlovéneket már.

Román Parlament: Orbán Viktor és Budapest támadást intézett a román állam szuverenitása ellen

https://hu.news-front.info/2020/05/...t-intezett-a-roman-allam-szuverenitasa-ellen/

Nem változott semmi 100 év alatt alatt a román politikusok gondolkodásában,erőből akarják megoldani a magyar kisebbség kérdését,bár sok mindennel nem értek egyet a Fidesz politikája kapcsán,de a határon túli magyarokkal kapcsolatban teljesen igazuk van,az anyaországnak minden eszközzel támogatni kell őket vállalva a konfrontálódást az adott ország vezetésével amennyiben hátrányos megkülönböztetés éri őket.Csak ez a politika garantálja a határontúli magyarság hosszú távú megmaradásának esélyét.

Szlovák részről még nem hallottam reakciót, de sikerült bevonniuk a horvátokat és a szlovéneket már.
Nekünk az a lényeg.
A szlovén az nem volt komoly, a miniszterelnök Orbán haverja, inkább őt támadták ezzel.
A horvátok meg az INA miatt régóta szívóznak, majd jól időzítve a nyakukra kell lépni. Nem csoda a szerb nyitas, még a boszniai szerbekkel is kiválóak a kapcsolataink. Igazából Szerbia trianonja után több a közös érdek.

• Tetszik
Nem változott semmi 100 év alatt alatt a román politikusok gondolkodásában,erőből akarják megoldani a magyar kisebbség kérdését,bár sok mindennel nem értek egyet a Fidesz politikája kapcsán,de a határon túli magyarokkal kapcsolatban teljesen igazuk van,az anyaországnak minden eszközzel támogatni kell őket vállalva a konfrontálódást az adott ország vezetésével amennyiben hátrányos megkülönböztetés éri őket.Csak ez a politika garantálja a határontúli magyarság hosszú távú megmaradásának esélyét.
Nekem az tetszik, hogy a Momentum is összerúgta a port a román testvérpártjával. :)

• Tetszik
perczelmti.jpg

Látom OV szó szerint komolyan veszi a geopolitikát :)

Fekete-Győr is aláírta a nemzeti régiós petíciót. Az is elég meglepő volt. (pozitív irányban)
Szerintem is számítás volt, miután aláírtad kaptál egy azonosító számot ami alapján akár azonnal visszamondhattad az aláírásod. Aláírta, parolázott vele, majd töröltette magát.

Csak mint latszik rossz terkeprol tajekozodik ezert sülhet el mindig balul a külpolitikája. Naprakesz tudassal tobbre menne.

Ha OV tudásából köbgyököt vonnánk még az is vagy 1000x-se lenne a tiédnek ! Lehetsz te bárki és bárki szócsöve Kb. 500 évente születik olyan kaliberű politikus mint Viktor ! Most jöhet a szokásos ballib agitprop !

Tudod hogy mit mondanék es tudod hogy igazam lenne. Ha bukik mint tavaly, ugy fog minden köddé valni mint a reggeli harmat. Na majd akkor ervelhetsz.