[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 804
113
Nézd csak meg, más is beleszállt ugyanebbe a témába hasonló állásponttal, úgyhogy téged meg őket miért is ne nevezhetném ti-nek? Lekicsinylés részemről változatlanul nincsen, csak igazságos és reális mérce. Nem én torzítottam el az arányokat, én pont hogy egyenlő mércével mértem össze a kettőt.
Hasonló állásponttal? Jézusom te azt sem olvasod el rendesen, hogy kinek mit válaszolsz. Reménytelen veled vitázni....
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 035
113
De. Az etnikai arányok nem tényezők, mert a határkarókat a győztes hadsereg katonái verik le, mint már az ókori Róma idejében is, nemhogy a XVII. században!


A történelmi tényt se feledjük, hogy Ceaușescu erőszakkal betelepített pár millió románt Erdélybe!


Az etnkiai arányok bizonnyal ugyanazok Erdélyben, mint a két Németországban. (???) Egyébként, hogy te egyetértesz velem, vagy sem, engem abszolút nem érdekel. A túlzott nacionalista felhangokat nem szeretem, mert azt gondoljátok, hogy minden másképp lesz, ha nekimentek a romulánoknak. Igen, másképp lesz, de nem a jó oldal fog győzni.


A vastagbetűs részt én tettem be, jelzendő, hogy kis tájékozódás a Németo. és Erdély betelepítés előtti és utáni állapotnak nem kötelező, de lehet/illik utána nézned mielőtt kétségbe vonod. Anélkül is lehet, csak: :eek: o_O ...

Az egyet(/nem,)értésed vonatkozásában a kölcsönösség pártján állok: :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and Pogány
T

Törölt tag 1526

Guest
Hasonló állásponttal? Jézusom te azt sem olvasod el rendesen, hogy kinek mit válaszolsz. Reménytelen veled vitázni....
Elolvasom rendesen, de az ilyen apróságokat már nem tudom megkülönböztetni, hogy amikor te szarod le a rohingyákat vagy amikor mcs szarja le a rohingyákat, akkor elkülönítsem, hogy te kemény világosbarna szarral szarod le őket, ő meg híg sötétbarna szarral szarja le őket, ennyire nem akarok belemenni hogyan szarjátok le őket, csak tudomásul veszem, hogy ti leszarjátok.

Meg azt is tudomásul vettem, hogy szerinted lekicsinylés az, ha szerintem egy utcanévtábla lefújása kisebb probléma mint a népirtás.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Az a térkép nem a jövőt, hanem a 700 éves múltat ábrázolja. Nekem ne gyere azzal, hogy idiótának kell lennem ahhoz, hogy magyar legyek. Hogy irreális csodákat kell várnom és a fotelben ülve várni, hogy a nagyhatalmak nekünk adják a szomszédainkat. Hogy 20%-os meg 10%-os magyarságú területek elcsatolását kell akarnom, közben meg önrendelkezésről kell papolnom úgy, hogy a 80% meg a 90% önrendelkezésére magasról szarok. Hogy 10 millió románt, ukránt, szlovákot meg szerbet akarjak Magyarországhoz csatolni úgy hogy közben még gyűlölnöm is kell őket.

Én senki magyarságát nem vonom kétségbe aki magyarul beszél, de szerintem azok a legértékesebb magyarjaink akik a jövőbe tekintenek, innovatív ötletekkel és hasznos munkával viszik előre a hazánkat egy jobb jövő felé. Azok meg akik másra sem képesek csak a múltba révedve keseregni lóf@szt se tesznek hozzá ehhez az országhoz, de mégis akkora arcuk van, hogy szerintük rajtuk kívül senki se magyar.

Szerettem volna napközben válaszolni erre de csak most tudok. Izrael. 2000 év sipákoló, múltsírató, romantikus mrengés volt, egy rakás fotelforradalmár, meg egy maroknyi vérszomjas vadállat kellett hozzá és megint van. Azzal a mentalitással, amit te képviselsz, soha nem hozták volna létre, mert akkor már rég úgy feldtak volna mindent, ahogy te ezt elvárod mindenkitől, aki nem nyelvileg magyar, hanem magyar. Számodra gondolom minden innovatív és előremutató ami ezt az önfeladást szorgalmazza és a problémamegoldásod arra összpontosulna, hogy a határon túli néprészeinket, a nemzetünket idegenként számontartva eközben baráti románokkl ölelkezz. Nem akarnál 10 meg 20%-os magyar lakosságú területeket, mert az bizony neked meg a bolsevik barátaidnak még mindig túl sok, ahogy nem akartatok korábban 50%-os, azelőtt meg 90%-os területeket sem. Megvárod majd amíg a román barátaid akikkel nagyon békésen akarsz egymás mellett élni folytatják ugyanebben a mértékben és amikor már csak 5% lesz amagyarság, széttárod a kezedet, esetleg ahogy ti bolsevikok szoktátok, még mellé elő is adod majd a nagy bölcseletet arról, hogy korábban kellett volna lépni, mikor még 10-20% volt. Szeretnéd ha a magyar genetikai anyag kint szépen beolvadna és mindenkiből Iancu meg hasonlók lennének, hogy itthon az elvtársaid a beteg illúziótoknak ellentmondó valóság nélkül értekezhessenek kicsi és gyenge ország vagyunk lózungokról, hogy színromán gyűlölet előtt hajlongjunk, csak mert te és a hozzád hasonlóak gyávák magyarnak lenni. Mert etnikai vonalon te a magyarokat rühelled, a románokkal meg lepacsiznál a történelem ismeretében is. És ennyiben letudod azt, hogy számontartjuk a kintieket a sajátunkként. Lehet, hogy több a faszfej köztük akár, mint az gondolnánk, de a mi faszfejeink, bár ezt soha nem fogod megérteni.

Abban gondolkodsz, hogy jelenleg katonailag erősebbek, abban reménykedsz, hogy még mindig egyedül vagyunk, hogy elérjék végre kritikus szintet népírtásban meg beolvasztásban és ne is kelljen ezzel foglalkoznod. Így Magyarország végre olyan kicvsi és tehetetlen szintre szorulna vissza amilyennek szeretnétek, hogy állandó lehessen a káosz és halászhassatok benne. Arra nem gondolsz, hogy pont mi, a kesergő fotelforradalmárok tartjuk észben azt a történelmet és adjuk tovább, ami elég arra, hogy a jövő generáció is számon tartsa és amikor esélye lesz, fellépjen ellene. Bőven igyekeztek elkapni genderrel meg a hasonló szarokkal az agyakat, mert nektek kell ez a terület, de itt vagyunk, bármennyire is fáj és egyre többen vagyunk.

Nem fogunk meghajolni sem előtted, sem a román és amerikai és bármelyik másik válsztott gazdád előtt.
 
B

b4l4g3

Guest
Szerettem volna napközben válaszolni erre de csak most tudok. Izrael. 2000 év sipákoló, múltsírató, romantikus mrengés volt, egy rakás fotelforradalmár, meg egy maroknyi vérszomjas vadállat kellett hozzá és megint van. Azzal a mentalitással, amit te képviselsz, soha nem hozták volna létre, mert akkor már rég úgy feldtak volna mindent, ahogy te ezt elvárod mindenkitől, aki nem nyelvileg magyar, hanem magyar. Számodra gondolom minden innovatív és előremutató ami ezt az önfeladást szorgalmazza és a problémamegoldásod arra összpontosulna, hogy a határon túli néprészeinket, a nemzetünket idegenként számontartva eközben baráti románokkl ölelkezz. Nem akarnál 10 meg 20%-os magyar lakosságú területeket, mert az bizony neked meg a bolsevik barátaidnak még mindig túl sok, ahogy nem akartatok korábban 50%-os, azelőtt meg 90%-os területeket sem. Megvárod majd amíg a román barátaid akikkel nagyon békésen akarsz egymás mellett élni folytatják ugyanebben a mértékben és amikor már csak 5% lesz amagyarság, széttárod a kezedet, esetleg ahogy ti bolsevikok szoktátok, még mellé elő is adod majd a nagy bölcseletet arról, hogy korábban kellett volna lépni, mikor még 10-20% volt. Szeretnéd ha a magyar genetikai anyag kint szépen beolvadna és mindenkiből Iancu meg hasonlók lennének, hogy itthon az elvtársaid a beteg illúziótoknak ellentmondó valóság nélkül értekezhessenek kicsi és gyenge ország vagyunk lózungokról, hogy színromán gyűlölet előtt hajlongjunk, csak mert te és a hozzád hasonlóak gyávák magyarnak lenni. Mert etnikai vonalon te a magyarokat rühelled, a románokkal meg lepacsiznál a történelem ismeretében is. És ennyiben letudod azt, hogy számontartjuk a kintieket a sajátunkként. Lehet, hogy több a faszfej köztük akár, mint az gondolnánk, de a mi faszfejeink, bár ezt soha nem fogod megérteni.

Abban gondolkodsz, hogy jelenleg katonailag erősebbek, abban reménykedsz, hogy még mindig egyedül vagyunk, hogy elérjék végre kritikus szintet népírtásban meg beolvasztásban és ne is kelljen ezzel foglalkoznod. Így Magyarország végre olyan kicvsi és tehetetlen szintre szorulna vissza amilyennek szeretnétek, hogy állandó lehessen a káosz és halászhassatok benne. Arra nem gondolsz, hogy pont mi, a kesergő fotelforradalmárok tartjuk észben azt a történelmet és adjuk tovább, ami elég arra, hogy a jövő generáció is számon tartsa és amikor esélye lesz, fellépjen ellene. Bőven igyekeztek elkapni genderrel meg a hasonló szarokkal az agyakat, mert nektek kell ez a terület, de itt vagyunk, bármennyire is fáj és egyre többen vagyunk.

Nem fogunk meghajolni sem előtted, sem a román és amerikai és bármelyik másik válsztott gazdád előtt.
10/10
K.O.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
És hogy tovább üssem a vasat, neked pont nem fáj, hogy úgy került oda 103000 km2 tőlünk, hogy meg sem kérdezték róla az ott élőket, de fordítva rendkívül érzékeny vagy erre. A terület, a nyersanyag meg rontaná a kis és gyenge ország imázsát, a népesség számarányosan növekvő nemzeti maggal meg aztán maga lenne a pokol. Abban nincs előremutató gondolat, hogy legyünk erősek, komolyan veendőek, egységesek, ez mind csupa gyengeség, megmutatta a történelem. :D Az innováció a megosztott társadalom, a külföld előrébbsorolása és kiszolgálása, meg a meghunyászkodás. Számontartani a gyökereinket az csak hátráltató kesergés, de nézzük csak meg milyen szépen számontartják mások a gyökereiket, le vagyunk maradva ebben is ötven évvel a csodálatos külföld tökéletességétől. Ilyen a logikád, amit képviselsz.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Szerettem volna napközben válaszolni erre de csak most tudok. Izrael. 2000 év sipákoló, múltsírató, romantikus mrengés volt, egy rakás fotelforradalmár, meg egy maroknyi vérszomjas vadállat kellett hozzá és megint van. Azzal a mentalitással, amit te képviselsz, soha nem hozták volna létre, mert akkor már rég úgy feldtak volna mindent, ahogy te ezt elvárod mindenkitől, aki nem nyelvileg magyar, hanem magyar. Számodra gondolom minden innovatív és előremutató ami ezt az önfeladást szorgalmazza és a problémamegoldásod arra összpontosulna, hogy a határon túli néprészeinket, a nemzetünket idegenként számontartva eközben baráti románokkl ölelkezz. Nem akarnál 10 meg 20%-os magyar lakosságú területeket, mert az bizony neked meg a bolsevik barátaidnak még mindig túl sok, ahogy nem akartatok korábban 50%-os, azelőtt meg 90%-os területeket sem. Megvárod majd amíg a román barátaid akikkel nagyon békésen akarsz egymás mellett élni folytatják ugyanebben a mértékben és amikor már csak 5% lesz amagyarság, széttárod a kezedet, esetleg ahogy ti bolsevikok szoktátok, még mellé elő is adod majd a nagy bölcseletet arról, hogy korábban kellett volna lépni, mikor még 10-20% volt. Szeretnéd ha a magyar genetikai anyag kint szépen beolvadna és mindenkiből Iancu meg hasonlók lennének, hogy itthon az elvtársaid a beteg illúziótoknak ellentmondó valóság nélkül értekezhessenek kicsi és gyenge ország vagyunk lózungokról, hogy színromán gyűlölet előtt hajlongjunk, csak mert te és a hozzád hasonlóak gyávák magyarnak lenni. Mert etnikai vonalon te a magyarokat rühelled, a románokkal meg lepacsiznál a történelem ismeretében is. És ennyiben letudod azt, hogy számontartjuk a kintieket a sajátunkként. Lehet, hogy több a faszfej köztük akár, mint az gondolnánk, de a mi faszfejeink, bár ezt soha nem fogod megérteni.

Abban gondolkodsz, hogy jelenleg katonailag erősebbek, abban reménykedsz, hogy még mindig egyedül vagyunk, hogy elérjék végre kritikus szintet népírtásban meg beolvasztásban és ne is kelljen ezzel foglalkoznod. Így Magyarország végre olyan kicvsi és tehetetlen szintre szorulna vissza amilyennek szeretnétek, hogy állandó lehessen a káosz és halászhassatok benne. Arra nem gondolsz, hogy pont mi, a kesergő fotelforradalmárok tartjuk észben azt a történelmet és adjuk tovább, ami elég arra, hogy a jövő generáció is számon tartsa és amikor esélye lesz, fellépjen ellene. Bőven igyekeztek elkapni genderrel meg a hasonló szarokkal az agyakat, mert nektek kell ez a terület, de itt vagyunk, bármennyire is fáj és egyre többen vagyunk.

Nem fogunk meghajolni sem előtted, sem a román és amerikai és bármelyik másik válsztott gazdád előtt.
Tenni úgysem fogtok semmit, mert csak a szátok jár, és elmondtátok már ezt ezerszer de semmit se tettetek, úgyhogy látszik hogy tőletek csak kommentek telnek, de kommentekből még egy millió sem lesz elég semmire. Egy másik topikban az előbb jeleztem, merthogy máshol is ugyanezt toljátok, hogy csinálhatnátok magatoknak egy revízió topikot és ott tervezhetnétek a revízió mikéntjét.

Mindenki jól járna. Ti is mert jártathatnátok a szátokat a revízióról és azok is jól járnának akik a biztpol topikokban aktuális biztonságpolitikai témákról szeretnének olvasni, merthogy eredetileg erről szólt ez a fórum. Oké, hogy nektek a revízió a mindenetek, de tekintettel lehetnétek a többi olvasóra is, mert nem mindenki azért jár ide, hogy a szájtépő kommenthuszárok állandó visszafoglalós ömlengését hallgassa.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Tenni úgysem fogtok semmit, mert csak a szátok jár, és elmondtátok már ezt ezerszer de semmit se tettetek, úgyhogy látszik hogy tőletek csak kommentek telnek, de kommentekből még egy millió sem lesz elég semmire. Egy másik topikban az előbb jeleztem, merthogy máshol is ugyanezt toljátok, hogy csinálhatnátok magatoknak egy revízió topikot és ott tervezhetnétek a revízió mikéntjét.

Mindenki jól járna. Ti is mert jártathatnátok a szátokat a revízióról és azok is jól járnának akik a biztpol topikokban aktuális biztonságpolitikai témákról szeretnének olvasni, merthogy eredetileg erről szólt ez a fórum. Oké, hogy nektek a revízió a mindenetek, de tekintettel lehetnétek a többi olvasóra is, mert nem mindenki azért jár ide, hogy a szájtépő kommenthuszárok állandó visszafoglalós ömlengését hallgassa.


Ulippo, te raktál ki egy képet Orbántól, hogy mindenki érezhesse a felsőbséges hiányát a nemzettudatodnak. :D Mi a f@szról hablatyolsz itt? Te csak békésen olvasgatnál, de ezek a szemét fotelnácik még ezt sem hagyják. :D :D :D :D
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and b4l4g3
T

Törölt tag 1526

Guest
Ulippo, te raktál ki egy képet Orbántól, hogy mindenki érezhesse a felsőbséges hiányát a nemzettudatodnak. :D Mi a f@szról hablatyolsz itt? Te csak békésen olvasgatnál, de ezek a szemét fotelnácik még ezt sem hagyják. :D :D :D :D
Én csak szívesebben olvasnék értelmes biztpol témákról, mint a fotelnácik szánalmas haditerveiről és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Szerintem a revízió topik olyan ötlet volt ami tényleg jó lenne minden fórumozónak.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Én csak szívesebben olvasnék értelmes biztpol témákról, mint a fotelnácik szánalmas haditerveiről és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Szerintem a revízió topik olyan ötlet volt ami tényleg jó lenne minden fórumozónak.

Romániával szemben minden létező biztonságpolitikai vetület keresztezi a fotelnácizmusunk minden létező vetületét. Románia maga egy biztonságpolitikai fenyegetés magyar szemszögből. Ez azért van így, mert népként bebizonyították, hogy az árulásnak, a sovinizmusnak és kisstílű, de vérszomjas öldöklésnek mindig van még egy szintje még lejjebb. És ezt a legnagyobb százalékban a mi országunk, a mi népünk, a mi gazdaságunk, a mi integritásunk, a mi biztonságunk ellen követték el. Romániával szemben nem létezik elfogulatlanság, nem érdekel itthon senkit aki ilyen fura magyarkodós magyar, mint mi,világot figyelő fotelnácik, táncokat, költészetet, kutlúrát, őstörténetet, régészetet, nemzetet ismerő magyarokat, hogy hány normális román van. Nyílvánvalóan nem ők határozzák meg az országukat, hanem pont azok hozzák létre a biztonságpolitikai vetületeket, akik hordozzák az irántunk való gyűlöletük minden örökségét. Soha nem lesz fórum, ahol magyarok Románia viszonylatában nem így fognak végigmenni akármilyen témán, legyen az biztpol, vagy konyhaművészet.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Romániával szemben minden létező biztonságpolitikai vetület keresztezi a fotelnácizmusunk minden létező vetületét. Románia maga egy biztonságpolitikai fenyegetés magyar szemszögből. Ez azért van így, mert népként bebizonyították, hogy az árulásnak, a sovinizmusnak és kisstílű, de vérszomjas öldöklésnek mindig van még egy szintje még lejjebb. És ezt a legnagyobb százalékban a mi országunk, a mi népünk, a mi gazdaságunk, a mi integritásunk, a mi biztonságunk ellen követték el. Romániával szemben nem létezik elfogulatlanság, nem érdekel itthon senkit aki ilyen fura magyarkodós magyar, mint mi,világot figyelő fotelnácik, táncokat, költészetet, kutlúrát, őstörténetet, régészetet, nemzetet ismerő magyarokat, hogy hány normális román van. Nyílvánvalóan nem ők határozzák meg az országukat, hanem pont azok hozzák létre a biztonságpolitikai vetületeket, akik hordozzák az irántunk való gyűlöletük minden örökségét. Soha nem lesz fórum, ahol magyarok Románia viszonylatában nem így fognak végigmenni akármilyen témán, legyen az biztpol, vagy konyhaművészet.
Az nem igaz, hogy Romániát a gyűlölködő románok határozzák meg, mint ahogy az sem igaz, hogy Magyarországot ti határozzátok meg. Az ilyenek csak az országaink rosszabbik arcát határozzák meg, de van az országainknak jobbik arca is. Én továbbra is optimista vagyok és hiszek benne, hogy a jobbik arcunk válik meghatározóvá mert azzal többre visszük.
 
B

b4l4g3

Guest
Az nem igaz, hogy Romániát a gyűlölködő románok határozzák meg, mint ahogy az sem igaz, hogy Magyarországot ti határozzátok meg. Az ilyenek csak az országaink rosszabbik arcát határozzák meg, de van az országainknak jobbik arca is. Én továbbra is optimista vagyok és hiszek benne, hogy a jobbik arcunk válik meghatározóvá mert azzal többre visszük.
Kérdem én naívan, ha romániát nem a gyűlölködő románok határozzák meg, akkor ki a rosseb!? Akkor miért állunk úgy velük ahogy? A politikusaik keresik az együttműködést a problémás témákban? Nagyvonalú engedményeket tesznek? Csak mi nácik nem hagyjuk?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Az nem igaz, hogy Romániát a gyűlölködő románok határozzák meg, mint ahogy az sem igaz, hogy Magyarországot ti határozzátok meg. Az ilyenek csak az országaink rosszabbik arcát határozzák meg, de van az országainknak jobbik arca is. Én továbbra is optimista vagyok és hiszek benne, hogy a jobbik arcunk válik meghatározóvá mert azzal többre visszük.


Akkor legyél szíves linkelni a székely autonómiáért tüntető jó románjaid tömegét. Vagy elég, ha csak ezekről a jó egyénekről szívecskés, kiállunk az autonmóiáért táblákat feltartó ballib román önellenségekről mutatsz fel valamit. De nem igazán lesz ilyen, mert ők is románok. Romániát bizony pont ez a gyűlölet és gazemberség határozza meg, főleg az ide való biztonságpolitikai témákban, de nem tartok történelemórát neked, úgyis egy másikban hiszel amiben a vasgárdisták csak önvédelemből jöttek létre az elnyomó gazdasszonyok ellen és alig élték túl, amikor azok a békés vasgárdista falvaikban megrohanták őket. Akármilyen arcot mutatunk nekik, csak fennhéjázó arroganciát kapunk, úgyhogy alapból már csak ezért is vágyok rá és még sokan mások, hogy akkor inkább lövegeket mutassunk nekik. Abból mindig értettek. De persze a mi revansvágyunk rossz, ötven évvel le van maradva a csodálatos külföld revansvágyaitól.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 321
8 084
113
Mi a frászt akartok ezekből a nacionalista megnyilvánulásokból kihozni? Erdély és a többi elszakított rész belátható időn belül nem lesz Magyarország része. Legfeljebb stratégiai játékokban edződhettek erre. Szerintem ez a fórum nem agyament játéktér, mert a hozzászólók jelentős része ért a témához, aki pedig nem az irredenta beszólásaival rombolja a topikot. Senkinek nem kell velem egyetértenie, ez az én véleményem volt.
Akkor bizony azt is el kell fogadnod, hogy másoknak meg más a véleménye...
 
B

b4l4g3

Guest
Újra a magyargyűlölet lett a nemzetstratégia Romániában
A Csomortányi István és Mezei János társelnökök által jegyzett dokumentum szerint a trianoni békeszerződés dátumát, június 4-ét romániai ünnepnappá nyilvánító törvény a magyarság intézményesített megalázása. A társelnökök megállapították: a jogszabály sajnálatos módon illeszkedik az elmúlt hetek magyarellenes kirohanásainak sorába. Megütközésüknek adtak hangot amiatt, hogy újra az állampolitika szintjére emelt magyargyűlölet lett a nemzetstratégia Romániában.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Akkor legyél szíves linkelni a székely autonómiáért tüntető jó románjaid tömegét. Vagy elég, ha csak ezekről a jó egyénekről szívecskés, kiállunk az autonmóiáért táblákat feltartó ballib román önellenségekről mutatsz fel valamit. De nem igazán lesz ilyen, mert ők is románok. Romániát bizony pont ez a gyűlölet és gazemberség határozza meg, főleg az ide való biztonságpolitikai témákban, de nem tartok történelemórát neked, úgyis egy másikban hiszel amiben a vasgárdisták csak önvédelemből jöttek létre az elnyomó gazdasszonyok ellen és alig élték túl, amikor azok a békés vasgárdista falvaikban megrohanták őket. Akármilyen arcot mutatunk nekik, csak fennhéjázó arroganciát kapunk, úgyhogy alapból már csak ezért is vágyok rá és még sokan mások, hogy akkor inkább lövegeket mutassunk nekik. Abból mindig értettek. De persze a mi revansvágyunk rossz, ötven évvel le van maradva a csodálatos külföld revansvágyaitól.
Ne etessétek már a trollt! Ebből él!
Elnyomja a hülyeségét, hébe hóba kap egy like-ot ladagranttól és kész, szunnyad mind a zombik ha nem csapsz zajt!

Erre itt ricsajoztok! Most tényleg Kun Bélának tanítjuk a hiszek egyet?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Újra a magyargyűlölet lett a nemzetstratégia Romániában
A Csomortányi István és Mezei János társelnökök által jegyzett dokumentum szerint a trianoni békeszerződés dátumát, június 4-ét romániai ünnepnappá nyilvánító törvény a magyarság intézményesített megalázása. A társelnökök megállapították: a jogszabály sajnálatos módon illeszkedik az elmúlt hetek magyarellenes kirohanásainak sorába. Megütközésüknek adtak hangot amiatt, hogy újra az állampolitika szintjére emelt magyargyűlölet lett a nemzetstratégia Romániában.

Erre illene választ adni itthonról a románoknak. Állami szinten, nyomatékosan.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3
W

Wilson

Guest
Szeretünk mi aggódni a székelyekért és ez rendben is van, hisz a testvéreink, de bármennyire szeretjük is őket, azért a tényleges helyzetüket nem kell eltúlozni. Vannak gondjaik és persze mindig lehetne jobb, de ha az ő helyzetüket összehasonlítjuk néhány másik kisebbséggel, akkor azért látszik, hogy nem ők az igazán elnyomottak. Akkor amikor az ujgurokat táborokba zárják és ki sem engedik amíg nem beszélnek kínaiul vagy amikor a rohingyákat a hadsereg üldözi el és perzseli fel a falvaikat, akkor még a székelyek is láthatják, hogy mi az igazi elnyomás.

Amikor a román és székely atyafiak gombháborút rendeznek egy kihalt falu temetőjében, az inkább tragikomikus az igazi tragédiákhoz képest. Amikor utcanévtáblákat fújnak le garázdák, azt is csak gyerekcsínynek nevezhetjük egy igazi népirtás mellett. Inkább becsüljék meg, hogy ilyen gondjaik vannak, mert bőven vannak akik még így is cserélnének velük és szeretnék ha ez lenne a legnagyobb gondjuk.

Az kétségtelen tény,hogy vannak a világban a székelynél sokkal rosszabb sorsú kisebbségek,de ez nem azt jelenti,hogy akkor egy legyintéssel elintézhetjuk ha " a román és székely atyafiak gombháborút "rendeznek mivel ez az esemény is azt jelzi,hogy a román politika Románia területi egységére nézve veszélyesnek tartja a magyar kisebbséget.Ez a tény pedig komoly veszélyt jelent az Erdélyi magyarok számára, talán nem annyira közismert,de a román hatóságok egyre komolyabb erőfeszítéseket tesznek annak érdekében,hogy a magyar nyelvet teljesen kiszorítsák az oktatás és a kultúra területéről,és ez még csak a kezdet.Remélem nem kell részleteznem,hogy ez bizony a magyar kisebbség létét veszélyezteti hosszú távon.Ezt csak egy módon lehet megakadályozni ha az anyaország kőkeményen kiáll az Erdélyi magyarok jogaiért,egyértelmű,hogy ha csak legyintunk ha becsukjuk a szemünket ha nem tulajdonítunk jelentőséget a székely-román gombháborúnak akkor gyakorlatilag aszisztálunk a román politika azon szándékához,hogy teljesen beolvasszák az Erdélyi magyarokat a román társadalomba,és ez ugyanolyan tragikus lenne a magyarság számára mint a rohingyáknak a népírtás.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Szeretünk mi aggódni a székelyekért és ez rendben is van, hisz a testvéreink, de bármennyire szeretjük is őket, azért a tényleges helyzetüket nem kell eltúlozni. Vannak gondjaik és persze mindig lehetne jobb, de ha az ő helyzetüket összehasonlítjuk néhány másik kisebbséggel, akkor azért látszik, hogy nem ők az igazán elnyomottak. Akkor amikor az ujgurokat táborokba zárják és ki sem engedik amíg nem beszélnek kínaiul vagy amikor a rohingyákat a hadsereg üldözi el és perzseli fel a falvaikat, akkor még a székelyek is láthatják, hogy mi az igazi elnyomás.

Amikor a román és székely atyafiak gombháborút rendeznek egy kihalt falu temetőjében, az inkább tragikomikus az igazi tragédiákhoz képest. Amikor utcanévtáblákat fújnak le garázdák, azt is csak gyerekcsínynek nevezhetjük egy igazi népirtás mellett. Inkább becsüljék meg, hogy ilyen gondjaik vannak, mert bőven vannak akik még így is cserélnének velük és szeretnék ha ez lenne a legnagyobb gondjuk.
Neked nincsenek székely testvereid. A te testvereid az ukranok, romanok. Ugyhogy elmehetsz te a k.... ......a! Bocsánat mindenkitől!