W
Wilson
Guest
És mégis mi az a kőkemény kiállás? Kinyomni egy kőkemény kommentet, ez a mi wunderwaffénk? Kitenni egy képet a facebookra, kommentekkel elárasztani a fórumokat? Szerintem ez egy nagy nulla, se értelme, se eredménye. Nagyon nagyra vannak magukkal a kommenthuszárok, hősnek képzelik magukat, de az égvilágon semmit sem érnek el. Kétségbevonják a magyarságát annak aki nem vergődik úgy mint ők, pedig semmivel sem tesznek többet, a vergődés az semmi, az eredménye zéró, a semmire verik magukat, hát annyit én is teszek mint ők csak nekem vergődnöm se kell ehhez.
A kőkemény kiállás azt jelenti,hogy a magyarság egységesen kiáll az Erdélyi magyarok mellett,minden egyes őket ért atrocitás esetén legyen az bármilyen természetű,ennek a kiállásnak eszkőze a mindenkori magyar kormány amely nem fél konfrontálódni a román vezetéssel,a magyar kisebbség érdekében,az európai politikában folyamatosan napirenden tartja a határon túli azon belül az Erdélyi magyarok ügyét.Tudatosítja a környező országok politikai elitjével,hogy nem engedi el az országukban élő magyar kisebbség kezét,és minden esetben határozottan fellép amennyiben bármilyen támadás éri őket magyarságukban,támogatja a magyar kisebbségek autonómia törekvéseit és végül (mindenkori lehetőségeihez mérten)minden téren (anyagi,kulturális,oktatás,stb)támogatja a határon túli magyarokat.Ez a támogatás azt fogja jelezni a határontúli magyarok számára,hogy nincsenek magukra hagyva,hogy számíthatnak az anyaországra és így meg tudják őrizni magyarságukat a szülőföldjükön.Visszatérve az általad fotelhuszároknak nevezett honfitársainkra az ő hangos határontúli magyarok iránti elkötelezettségukre ugyanakora szukség van mint a náluk csendesebb honfitársaink támogatására,ugyanis ezek jelentik az egyik alapját annak a politikai legitimációnak, amely felhatalmazza a magyar kormányt,a határontúli magyar kisebbségek határozott és eredményes képviseletére.Végül megosztok veled egy személyes tapasztalatot,a szégyenteljes 2004-s magyarországi szavazás után nyolc hónappal Székelyföldön túráztam,a székelyek duhösek,mélységesen csalódottak,reményt vesztettek voltak,úgy érezték,hogy az anyaország cserbenhagyta őket és megkérdőjelezte magyarságukat.Mindez egy hazug politikai kampány következménye volt,az akkor hatalmon lévő magyar kormány rövidtávú politikai haszonszerzésért megtagadta és elárulta a határontúli magyarokat.Ez a nem törődöm a közönyön és a gyávaságon alapuló politika jelenti az igazi veszélyt a határontúli magyarok számára.