"Egy éhezéstől elcsigázott, legyengült ember nem tud randalírozni, törni-zúzni."
Most komolyan azt várod, hogy az emberek legyenek annyira önfeladóak, hogy előbb várják meg míg az éhségtől a vércukorszintjük úgy lezuhan, hogy hullaként terüljenek el az utcán... és addig ne is tiltakozzanak? Komolyan??
Nem, csak a cinizmust nem szeretem egy ponton túl. Ez a felfordulás nem erről szól!
Értem én, hogy vadkapitalizmus, meg igazságtalanság, meg stb., de
embernek megmaradni minden rendszerben meglehet.
Nem akarom idehozni sem Jézust, sem a védikus filozófiát, vagy a jógát, vagy akármit, de aki pl. tönkreteszi teszem azt a kisboltját, annak aki megpróbált valamit elérni egy élet munkájával, azok közé én semmi szín alatt nem állnék be. Sőt, az ilyet be kell börtönözni évekre!
..
Semmilyen rendszer nem fog megváltozni ettől, nem lesz világforradalom, meg utána mézeskalácsból a kerítés.
Amit el fognak érni, az a FEMA tábor és a kínai típusú digitalizált rendőrállam legfeljebb. Vagy az, amit fentebb fejtegettünk, hogy az Egyesült Államok a szétesés útjára lép... Vagy szépen mindenki lehiggad idővel, aztán megy a verkli tovább, ahogy eddig...
..
"Az igazságosabb rendszer", meg az ilyen nagy szavak meg semmire sem jók, mert nincs ilyen... Nem tűnik fel, hogy sosem volt még ilyen a történelemben?
Valaki, vagy valakik mindig lesznek, akik igazságtalannak érzik a "rendszert", akár köztársaság választásokkal, akár királyság, akár anarchia, akár diktatúra, vagy akármi. Sose lesz olyan, mert ilyen az emberi természet.
..
Csodálkoznék, ha lenne november 3-án idén elnökválasztás!