[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Na szoval, mivel igertem hogy ma bmutatom milyen hulyesegek mennek a valasztasokon itt.

Vranje, egy varos lent szerbiaba, nem nagyon mesze a koszovoi hatartol..https://en.wikipedia.org/wiki/Vranje

es a pasztorek (magyarok) a 3. helyen lettek a szavazason. 1265 szavazattal.

EbTLXi_XgAYo5jv


Alitolag ott az egesz tersegbe el 6 magyar (hogy a fenebe kerultek oda?).

Hat akor hogy lett ennyi szavazat a magyarokra?

Voltak parlamenti es lokalis valasztasok egyben, es egy helyi nagyszerb lefizette a ciganyokat es a szegenyeket hogy szavazonak ra.
2 szavazocedula volt, a lokalis szavazason a nagyszerb partja volt a 4. helyen, a parlamenti valasztason meg a pasztorek.
A ciganyok meg mindenfele bejeloltek a 4. szamot...

Volt meg hogy egy tiszta szerblakta falu 100% szavazot a magyar partra :D

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szerbia-vajdasag-valasztas-vranje.708793.html
https://szabadmagyarszo.com/2020/06...kozsegben-egy-egesz-falu-a-vmsz-re-szavazott/
1

Nekem ez tetszik! :D
..
- te dikkmá', há' mit mondott a nágyszerb?
- 4-est húzzad Gázsi, netörőggyé mással!
:rolleyes:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 952
113
Na most lassatok miert nem eri meg szavazni?

Csak lopas men, csalas es hulyeseg.
Mindenhol igy van, errol szol a politika. Nem mondom hogy mindenkeppen magyar partra kell mindig szavazni, lehet attol hogy magyar meg xar egy kepviselet. Meg van amikor ugysem lehet ellenszelben vagy mas okok miatt mit tenni nekik. Az is kerdes hogy mi jobb, adott esetben az orszag erdeken keresztul a sajat vagy kesebbsegi elobbrejutas remenye. Pl addig jobb ott magyarkent mig nalunk OV joban van az oroszokkal es miattuk ugye Vucsiccsal ki tudtak alakitani egy uj lapra helyezett kapcsolatot ami eddig mindenkepp sokkal jobb mint ami eddig volt talan ez elso vh ota a szerbekkel. Lehet ott etalon magyar part vagy kepviselet ha ott nem mukodik egyutt a nyertes oldallal, vagy epp az a nyertes oldal egy pocsek kormanyzas, vagy ha itthon pont lexarjak a kint ragadtakat.
 
K

kamm

Guest
Vegul is szarazfoldi: https://www.armadninoviny.cz/polske-servisni-centrum-pro-namorni-rakety-nsm.html

Lassan kesz a lengyel Naval Missile Center, ahol a licensz alapjan gyartjak a Kongsberg NMS raketait (185km hatotav), amivel vedik majd balti partvonalat. Az erdekessege, hogy ebbol fejlesztette a JSM-et a norveg ceg, ami az egyetlen flat flight path missile, ami bemegy a leendo lengyel F-35-osok belsejebe. :)

A tobbi a szokasos elszallt cseh okorseg, meg a legvedelmuket is ugy kepzelik beszerezni, hogy maguknak kellene legyartaniuk es hasonlok. :D

Eskuszom, a cseheknel jobban eltajolt szomszedot keresve sem lehetne talalni...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Nem került ki, akárhogy is olvasom egy szót sem szól arról, hogy a nyelvünk nem uráli. Kaptak egy maflást az akadémián fölöslegesen ücsörgő nyelvészeink, mert úgy ötven éve nem produkáltak semmit az alaptalan nagyképűségen kívül és ennyi. A Magyar Tudományos Akadémia nagyobbik fele egy ingyenélő, léhűtő banda, ami megérdemli, hogy félretolják az őstörténetkutatásból éppúgy, mint mindenhonnan. Gyakorlatilag az a baj az akadémiával, hogy nyíltan megszállni és elkergetni onnan ezeket az ingyenélőket nem lehet, mert akkor jön a végtelen visítás a tudomány szabadságáról, függetlenől attól, hogy ezek a paraziták nem produkálnak semmi tudományost, így csak annyit lehet tenni, hogy minden létező tudományterületen félreállítják az akadémiát, hogy az legyen, ami: szenilis semmirekellők öregekotthona és új kutatóintézetek, egyetemek, intézményekhez kerül minden létező kutatás és fejlesztés, amihez eddig köze volt ennek a sóhivatalnak. Ez egy kis ideológiai harccal is jár, de végül elcsitul a csatazaj és lesz valódi tudományunk a szenilis akadémiától függetlenül.

Ha pedig Bedének nem tetszik, hogy finnugor nyelven írja a blogját, akkor nyugodtan folytathatja románul! :D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Itt van egy interjú Türk Attilával a legjelentősebb élő őstörténetkutatónkkal, hogy tulajdonképpen miről is van szó. Először is, szó sincs róla, hogy ne finnugor nyelven beszélnénk, ez megcáfolhatatlan tény, ahányszor csak megszólal egy magyar ember bizonyítja. Kifejezetten arról van csak szó, hogy a nagypofájú, anekdotázó szenilis vén hülyék elfekvőjeként funkcionáló Akadémia szart se ér és helyette új intézeket vették át a tudományos munka szervezését és finanszírozását. Ennyi és nem több és ennek következtében az Akadémia hülyéi által nem is ismert orosz, ukrán és moldáv tudományos eredmények az elmúlt ötven évből végre eljutnak Magyarországra, a mi kutatóink pedig ezen országok intézeteibe és már önmagában ez átírta a teljes magyar vándorlás történetét!

Az interjú szövegét azóta megvágták, kivették belőle a nagy tudósból az őstörténeti forradalom miatt lényegében szemünk láttára idült hülyévé avanzsált Róna-Tasra súlyosan inkrimináló idézetet, ami így hangzott:

"A turkológusok például ignorálják a teljes Kelet-Európa régészeti eredményeit.
Nem foglalkoznak vele, csak a saját koncepciójukból indulnak ki. Mára mindez nem tartható, főleg nemzetközi szinten. Az volt a baj a magyar őstörténet-kutatásban, hogy magyarul írtunk, ezért nem kaptunk rá kritikát. Az angol nyelven közölt minimális magyar őstörténetet le is csapták, például az oroszok. Róna-Tas Andrásnak az 1999-es angol monográfiájára micsoda orosz recenzió született... érdemes elolvasni, szenzációs. Az oroszban az van, hogy magas stilisztikát használnak, dosztojevszkiji nyelvezetet, ha el akarnak küldeni melegebb égtájra. „Elképesztő léptékű munka, nem is tudom, hogy lehetett ezt a csodát létrehozni – a komplett Kelet-Európa kora középkori régészeti anyagának mindennemű ismerete nélkül.”
forrás: az internet nem felejt

Kár volt kivenni, még a végén úgy fogjuk eltemetni, hogy nagy tudósunk volt, nagy kókler helyett!
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 706
113
Nem került ki, akárhogy is olvasom egy szót sem szól arról, hogy a nyelvünk nem uráli. Kaptak egy maflást az akadémián fölöslegesen ücsörgő nyelvészeink, mert úgy ötven éve nem produkáltak semmit az alaptalan nagyképűségen kívül és ennyi. A Magyar Tudományos Akadémia nagyobbik fele egy ingyenélő, léhűtő banda, ami megérdemli, hogy félretolják az őstörténetkutatásból éppúgy, mint mindenhonnan. Gyakorlatilag az a baj az akadémiával, hogy nyíltan megszállni és elkergetni onnan ezeket az ingyenélőket nem lehet, mert akkor jön a végtelen visítás a tudomány szabadságáról, függetlenől attól, hogy ezek a paraziták nem produkálnak semmi tudományost, így csak annyit lehet tenni, hogy minden létező tudományterületen félreállítják az akadémiát, hogy az legyen, ami: szenilis semmirekellők öregekotthona és új kutatóintézetek, egyetemek, intézményekhez kerül minden létező kutatás és fejlesztés, amihez eddig köze volt ennek a sóhivatalnak. Ez egy kis ideológiai harccal is jár, de végül elcsitul a csatazaj és lesz valódi tudományunk a szenilis akadémiától függetlenül.

Ha pedig Bedének nem tetszik, hogy finnugor nyelven írja a blogját, akkor nyugodtan folytathatja románul! :D

"Ezek a paraziták nem produkáltak semmi tudományost..."
Ebbe a sorozatba akár bele is olvashatnál:
https://moly.hu/polcok/magyar-ostortenet-sorozat