Nincsenek feltöltve, de nincs is háborús helyzet...
A néphadsereg se volt feltöltve, 100 000-es békelétszáma mellett 200 000 tartalékossal rendelkezett.
Bizonyos egységek, 80-90 %-os feltöltött állapotban voltak békében is.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nincsenek feltöltve, de nincs is háborús helyzet...
A néphadsereg se volt feltöltve, 100 000-es békelétszáma mellett 200 000 tartalékossal rendelkezett.
Tudjátok, én sajnos, ebben az esetben pesszimista vagyok szokásommal ellentétben. A mai magyar fiatalok talán 20 százaléka alkalmas fizikai, de leginkább mentális alapon katonának. Egy generáció nőtt fel Star Warson, Marvelen, stb... Stressztűrő képesség nulla,hazaszereteten alapuló elszántság szinte nulla... Persze, lehet változtatni, de konfliktushelyzetben, ha mozgósítani kell, akkor erre nincs idő. Persze, ha túlélnek két-három bevetést, megváltoznak, de ezek túlélési esélyei szintén nulla... szerintem...
Arra a 20 százalékra, akik jobb-, illetve baloldali radikálisok, sem lehet számítani mozgósítás után azonnal.
Ebben az országban a fejekben kellene rendet tenni először..
15 lövészszázad van. Ennyi amit leírtunk. Se több se kevesebb. Nincs zárolva egy sem.
Ismered azt a szót, hogy irónia?Tisztelettel, de ez nem így van. Honnan veszitek ezt a "papiron" dolgot?
Milyen papíron?
Mi ez, papír hadsereg? Nincs ilyen, hogy papiron. A papírt állománytáblának hívják. Ilyet meg itt senki sem látott ezek szerint.
Teoretikus a vita, de én nem hanyagolnék senkit... nemre, vallásra, bőrszínre, végzettségre tekintet nélkül jön szépen mindenki, nincs igazolásos játék, hogy rossz a fogam, majd iszik pépet, meg glutén érzékeny, eszik löncshúst... ez az egyenlősdi másik oldala, ahol egész biztosak lehettek benne hogy akik megannyi elmebeteg vélt jogért pattognak, hogy na ők tünnének el legelsőként amikor kötelességek is lennének. De abból elég volt két vh alatt hogy a tökös magyar honvéd vére follyon, ezek lapítanak, aztán ha letisztul a kép előbújnak.. Magyar Honvéd Lives MatterHasználható emberanyag, ami katonának a legjobb, ahogy régen is, a szakmunkás és sima érettségizett fiatalokból kerülhet ki. Az értelmiséget hanyagolnám, legalábbis nagy részét. Abban igazat adok, hogy az idő tényező az, ami nagyon kevés, egy katonai szolgálatot még nem töltött embernél. Mert ott a nulláról kell kezdeni a kiképzést.
Ismered azt a szót, hogy irónia?
Akkor nem tudható, hogy hány lövészszázad ünnepli a mai napot?Arra próbáltam utalni, hogy nagy különbség lehet a szervezési elvek alapján szokásos (3 század/zászlóalj) és a valós állománytáblában szereplő szervezeti felépítés között. Szerintem ezen vitatkoztok. A valós szervezeti felépítést senki nem tudja, mert nem szeretik mutogatni az ilyet. Az, meg, hogy ki mit hisz a valós szervezetről irreleváns.
Magyarországon jobboldali radikálisnak azt hívják aki szereti a hazáját és ezt ki is meri mondani.
Remélem van ilyen politikus tényleg. Mert ha nekem kellene mondanom bajban lennék, mégha kitárom a szívem is.Jopar ismerosom van liberalis, sot, szoci korokben is - politikusok is, igen - , akik teljesen normalisan gondolkodnak
Ezzel teljesen egyetértek!!!. Meg egy gondolat es itt befejezem: ha tartos, fenntarthato fejlesztest es honvedelmet akarsz, akkor marpedig be kell vonni es meg kell gyozni a politikai tobbseget, hogy tamogasson egy kurzusokon ativelo programot.
Nektek tényleg ilyen nehéz a felfogásotok?Mit nem lehet azon érteni,hogy 5db lövészzászlóalj van egyenkén 3db lövészszázaddal ami összesen 15db századot jelent?
Valaki a múltkor tett be linket a mihu topikba hogy a brazilok eladnák a 12 db Mi-35 et. Vajon érdemes lenne lecsapni rájuk? Gondolom egy nagyobb felújítás után még bőven maradna bennük üzemidő.
Én is egyetértek, de ehhez nincs partner, mivel nincs nemzeti minimum. Amolyan károlyi féle "hazaszeretet" ehhez nem elég.Ezzel teljesen egyetértek!!!
Erthetoen nem fogok senkit megnevezni - ez a sajat dolguk -, de van beloluk.
A 'revansfilingetd meg jo reszben abbol jon, ahogy szembol szitjak a tuzet, amire utana ra lehet fogni a 'revansfiling' es hasonlo jelzoket. Meg egy gondolat es itt befejezem: ha tartos, fenntarthato fejlesztest es honvedelmet akarsz, akkor marpedig be kell vonni es meg kell gyozni a politikai tobbseget, hogy tamogasson egy kurzusokon ativelo programot.
Mert nem így van!Nektek tényleg ilyen nehéz a felfogásotok?Mit nem lehet azon érteni,hogy 5db lövészzászlóalj van egyenkén 3db lövészszázaddal ami összesen 15db századot jelent?
Ilyen alapon két loveszdandarunk van hat lövész zaszloaljjal. Azt mégsem.Nektek tényleg ilyen nehéz a felfogásotok?Mit nem lehet azon érteni,hogy 5db lövészzászlóalj van egyenkén 3db lövészszázaddal ami összesen 15db századot jelent?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..