[BIZTPOL] Tajvan-Kína konfliktus (1949 - ...)

A Nimitz és a Reagan Csapásmérő Csoportok a Dél-Kínai tengeren ünneplik a szabadságot.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A videóban lézer van?

A videóban lézer van?

48570591.jpg

B-52 a Dél-Kínai tengeren, a hordozók gépeinek fedezetében.

• Tetszik
Reactions: laiki
A Nimitz és a Reagan Csapásmérő Csoportok a Dél-Kínai tengeren ünneplik a szabadságot.
Ez is addig tart csak míg van FED aki nyomtatja a fedezetlen dollárt. Vajon jövő év elején meddig fog elhúzódni a finanszírozás kisajtolása a közszférában ha annak lehet majd nevezni.

Szörnyű ez a kínai agresszió, ahogy az óceán túloldalán, az USA partjai közelében két hordozó köteléküket, nukleáris nehézbombázóikat és atomtengóikat vonultatják fel, provokálván Amerikát.

Ez is addig tart csak míg van FED aki nyomtatja a fedezetlen dollárt. Vajon jövő év elején meddig fog elhúzódni a finanszírozás kisajtolása a közszférában ha annak lehet majd nevezni.

Épp a dollár fedezetét láthatod a képen.

Égetik az USA olajat, üzemórát ---> Dollár Milliárdokat.
Honnan is ismerős ez a dolog: " a feljövőben lévő fél könnyen pótolja a veszteséget, a leszálló ágban lévő pedig további lendületet kap (lefelé)..."

"Meg van" honnan: II. V.H. második fele (orosz-német erőviszonyok)

A történelem ismét(li) önmagát...

Szörnyű ez a kínai agresszió, ahogy az óceán túloldalán, az USA partjai közelében két hordozó köteléküket, nukleáris nehézbombázóikat és atomtengóikat vonultatják fel, provokálván Amerikát.

Épp a dollár fedezetét láthatod a képen.
Nézd én látom a képen azt a fedezet. Szerinted meddig műkődhet ez? Úgy hogy van legalább 20 millió környéki munkanélküli az usában. A gazdasági visszaesés zuhanóban. Ha netán véletlenül jövőre vagy azután az azokon hajókon szolgáló katonák, tengerészek..... Nem kapnának fizetést pár hónapon keresztül mert a központi büdzsét nem fogják tudni elfogadni ilyen és olyan okok miatt. Akkor mi mihez fognak kezdeni jó pár katona, "állami" alkalmazott egy részben felfordult hazai helyzetben.

• Tetszik
Reactions: KoviUbi

Pont most olvastam,hogy kínai katonai szakértők szerint az újonnan kifejlesztett kínai rakéták árnyékában ez a két hordozó valójában papírtigris és Kína könnyen megsemmisítheti őket.Ebből a Kínaiak szerint az következik,hogy már korántsem jelentenek olyan biztonsági garanciát az USA térségbeli szövetségesei számára mint korábban.

Kár, hogy ilyen szenzáció-hajhász cím, mert egyébként jó téma, jó cikk -szerintem- :

...én ebbe a kategóriába soroltam a rep-gép-gyár vásárlást is, remélem nincs vége a sornak ;)
Részlet a cikkből:
"Kína északi partjainál 73 millió hordó fekete aranyat hordozó 59 olajtanker, vagyis egy gigantikus, víz felett lebegő flotta várakozik arra, hogy megszabaduljon rakományától"
Víz felett lebegő??? Az komoly, nem is tudtam, hogy a kínaiak már antigravitációs hajtóművet is használnak, tényleg jól elhúztak a világ mellet.
"Hogy még kézzelfoghatóbbá tegyük, milyen hatalmas mennyiségről van szó, elegendő, ha azt említjük: ez a volumen háromnegyed évre fedezné bolygónk teljes olajfelhasználását."
Jelenleg naponta 97.000.000 hordót használ fel a világ (https://www.worldometers.info/oil/) , tehát nem háromnegyed év, hanem nap.
Eddig olvastam ezt az igazi minőségi munkát.

Kár, hogy ilyen szenzáció-hajhász cím, mert egyébként jó téma, jó cikk -szerintem- :

...én ebbe a kategóriába soroltam a rep-gép-gyár vásárlást is, remélem nincs vége a sornak ;)

Részlet a cikkből:
"Kína északi partjainál 73 millió hordó fekete aranyat hordozó 59 olajtanker, vagyis egy gigantikus, víz felett lebegő flotta várakozik arra, hogy megszabaduljon rakományától"
Víz felett lebegő??? Az komoly, nem is tudtam, hogy a kínaiak már antigravitációs hajtóművet is használnak, tényleg jól elhúztak a világ mellet.
"Hogy még kézzelfoghatóbbá tegyük, milyen hatalmas mennyiségről van szó, elegendő, ha azt említjük: ez a volumen háromnegyed évre fedezné bolygónk teljes olajfelhasználását."
Jelenleg naponta 97.000.000 hordót használ fel a világ (https://www.worldometers.info/oil/) , tehát nem háromnegyed év, hanem nap.
Eddig olvastam ezt az igazi minőségi munkát.

...én nem vesztem el a (z újságírói) részletekben, a kínai ötletet a hangsúlyos nekem: a rossz helyzetben, jót lépni, jól kijönni belőle!

...mint követendő példa, "mostanában" nekünk is egyre többször sikerül ez a "huszár-vágás"

Kedvelem az "ilyet"
cl.gif

..."egoista" vagyok, "magunknak szurkolok" :rolleyes:

Tajvan újabb Patriotokat kap.

A tajpeji kormány tájékoztatása szerint egy J-11 és egy J-10 típusú kínai vadászgép rövid időre átlépte a Tajvani-szoros feletti felezővonalat reggel, nem sokkal azelőtt, hogy Alex Azar amerikai egészségügyi miniszter találkozott Caj Ing-ven tajvani államfővel. A repülőgépeket légvédelmi rakétákkal célba vették a szigetről, a tajvani légierő felszálló gépei pedig távozásra kényszerítették őket a szóban forgó területről.

Kínai harci repülőgépek közelítették meg Tajvant az amerikai egészségügyi miniszter látogatása alatt

Egy amcsi U-2 felderítő gép berepült egy, a kínaiak által zártnak minősített térségbe, ahol éles lőgyakorlat folyik.

A 2 kilőtt rakéta a NOTAM-ban jelezve volt.

• Tetszik
Reactions: fishbed