J-20 Mighty Dragon (Chengdu,Kína)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 429
18 850
113
Akkoriban sok mindent volt tervben. Az aranysasban az első 4 oldala tele volt orosz fejlesztési tervekkel. Migk skat, zsuk aesa radar amiből volt makett is. Lmfs f35 megfelelője amiben az állt hogy ha a tervezo iroda megkapja a szükséges pezt 4 hónap alatt megepul a prototípus. Rakéta csalik az sz400 körül amik ugy neztek ki mint egy hordó, persze makett formában. Ott volt a szu35 makett mellett k100 awacs elleni rakéta abbil sem lett semmi.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 662
27 824
113
Mielőtt túlpörgitek.... forrás: Global Times ! Hivatkozás: egyes kínai military expertek szerint.
Lásd korábban mikor Izrael szórta a a rokettyákat Szíriában és ment a szöveg, hogy bezzeg a kínai radar látta és a szíreknek mennyivel jobb lenne a kínai légvédelem. Jah csak éppen azt kínai szakértők írták (avagy minden szentnek maga felé hajlik a keze) akiket az oroszok lehivatkoztak, majd pedig rossz angol fordításban úgy jött le, hogy az orosz portál mondta ezt
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 554
113
"Szerintem az oroszok nem a legjobb Szu-35 adták oda a Kínaiaknak."

Nyilván. Még az eladás előtt volt róla írva, hogy butított Irbis(PESA) radart és elektronikát kap a "kínai"gép.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Wilson

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 429
18 850
113
Valami új cucc lehet ?

A new and most likely older image of the PL-XX (PL-20 or PL-21) Ultra-long-range-AAM carried by a 'PLAAF J-11B.
Eb2NMlcXQAArsko
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 429
18 850
113
Jól látja a helyzetet

Would j20 be used at china -india border?
It's not at the moment because the Indians have totally backed off and surrendered parts of two disputed regions. If however the Indians come back for a fight, then it's uncertain. IAF doesn't have Rafales ready for fighting. It takes many years for pilots and ground crew and the commanding structure to get trained on new fighter and then develop tactics after all this. Plus they've only got 2 or 3 delivered into IAF so far I think.

The most capable fighters in IAF are the Su-30MKI and Mirage-2000. The Mig-29s are very old and the French fighters carry better weapons than even the MKI. Most of the western and newer Indian missiles are not yet integrated onto the MKI and even then the Astra has pretty poor range, no dual stage motor/s, no dual seekers, and India doesn't have much experience at all developing high end missile software and hardware components. Astra being their first attempt. Meanwhile Chinese ones have been learning from western missile tech and leading ones too since the Sino-Soviet split and built upon those lessons many generations already. PL-12s will suffice, no need for even PL-15s and PL-21, PL-xx unless they just want to fire some for live testing.

J-20 should be used in case of IAF vs PLAAF. It'll be a once in a lifetime opportunity to verify training, tactics, and lessons learned can be applied to modify them and implement in further training with PAF in future. If JF-17 and F-16 could absolutely devastate IAF, Indian air defences, blind and subdue communications and radars, then what would J-10C + J-16 + J-20 + hundreds of UAVs + dedicated early warning, AWACS, tankers, dedicated electronic warfare, and superior air defence achieve? Even if PLARF spares Indian airfields from ballistic missile attacks and PLA spares them from receiving hundreds of CJ-10. Could explain why the Indians totally gave up on their claims in Galwan and Pangong Tso in the span of a few weeks and officially announced it lol all without firing even a bullet.
 
  • Tetszik
Reactions: endre

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 363
113
Csak ők tudják biztosan, hogy hány gépjük van. Mi találgatunk.
Egyelőre ez egy "hihető" szám. Aztán idővel kiderül, hogy igaz-e, vagy sem.

Nem a darabszám a lényeg, hanem a készenléti állapot. Lásd ma mi az IOC egyes nemzeteknél. Van, ahol az, hogy fel tud szállni 2 infraraksival jó időben. Mivel pedig ez komcsi ország tervszámokkal, amik ha nem teljesülnek gulág... hát nem bízom én a fullos IOCban.
Jó példa erre az első 200 kiképzésre használható F-35 - és itt a csúcsfejlesztőről beszélünk. Szóval egy dolog mennyi van kinn, de azok milyen szintű konfliktusban vethetők be és mikor, na ebben van a valóság. Mivel ugye manapság már az IOC is egy PR dologgá lett