[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Orosz Euroúnió
107709889_1597581440416416_4287434644891972136_o.jpg

Ezmiez? :D Valami YouTube -os agymenése? Egyébként inkább lenne "Kínai Euroúnió" - jobban is illeszkedne a "Selyemút projektjükbe" ...

Nem tanulnak a történelemből. Ismét szétszednék Németországot és összeraknák Jugoszláviát. :)

Na most őszintén - egy ilyen államalakulat esetében kit érdekelne a kínai-orosz fertályon, hogy valahol a távoli perifériának a eldugott kicsi csücskében ki miért balhézik az erdőben? Max. odaküldenek egy csőszt, ha úgy gondolják - vagy még az se ... :)
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 841
113
Kína vinné az egészet orosz nyersanyaggal megtamogatva. A pö.. Németeket huzzuk ki belőle. Ennek így kellene tortennie ha az eu es usa összefog kina ellen.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 841
113
Orosz kina belarussz meg pár isztan allam meg ukrajnabol kicsi. Epp most tárgyaltak orosz kína kozos holdbazisrol is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Ilyen nem lesz, mert még az összes ezt alkotó állam népeinek és politikusainak többsége is a háta közepére se kívánja. Az európai rész meg végképp totál hibás. Ha lesz is határmódosulás ilyen biztosan nem.
Ez nem a határmódosulásról szól, hanem az EU-hoz hasonló oroszok vezette Euro-Azsia Únió.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Orosz kina belarussz meg pár isztan allam meg ukrajnabol kicsi. Epp most tárgyaltak orosz kína kozos holdbazisrol is.
Hát tárgyalni sok mindenről lehet. Meg bejelenteni dolgokat, hogy aztán eltologassák a határidőket. Majd ha kézzel fogható lesz és már indítják az első modulokat, akkor elhiszem.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az amerikai és a kínai elnöknek egyaránt érdekében áll a konfliktus kiélezése a két ország között, ennek a szembenállásnak lett mellékhadszíntere az indiai-kínai határ.
Pár hete megdöbbenve olvastam, hogy India és Kína határán a két nukleáris hatalom katonái kövekkel és husángokkal estek egymásnak. A westernfilmek kocsmai verekedéséhez hasonló összecsapás több tucat halálos áldozattal járt. A döbbenetem mégse ennek szólt, ilyen párévente előfordul a két ország vitatott határterületén (igaz, halálesetre több évtizede nem volt példa), sokkal inkább annak, hogy senkit se érdekelt. A Concordeblog csapatában két meghatározó vélemény formálódott a helyzettel kapcsolatban, amelyek részben vagy egészben kapcsolódnak, de az egyik inkább rövid-, míg a másik hosszú távú magyarázattal szolgál. A rövidtávú geopolitikai magyarázat, hogy az USA-Kína sakkjátszmában kis szünet után újra mozognak a bábuk. A hegemón szuperhatalom és a második vonalból felemelkedő kihívó globális hidegháborúja olyan hadszíntereken folytatódik, amelyek nyílt konfliktushoz ugyan nem vezetnek, de egy-két komolyabb ütést bevihetnek a másik félnek. Trump újraválasztásának esélye – köszönhetően a COVID-19-nek és a Black Lives Matter mozgalomnak, amely talán még az előbbinél is gyorsabban terjed – napról napra csökken. A sarokba szorított elnök – ahogy elődei már oly sokszor, ha égett a ház – a külpolitikához menekült, egy olyan globális parát kreálva, amely elvonja a választók figyelmét a tűz terjedéséről. A sajtó villámgyorsan felkapta a híreket: az USA készül felrúgni a kereskedelmi megállapodást! A figyelemelterelés ideig-óráig működött, amelyhez a kínai fél is szívesen asszisztált, mivel Hszi Csin-ping belpolitikai hatalma az utóbbi években gyengült, így számára is kapóra jött egy kis szájkarate az Egyesült Államokkal. Az Egyesült Államok és Kína között kibontakozó hidegháború első szignifikáns ütközése a hongkongi válság kapcsán alakult ki, amely a régóta fennálló status quo megtörését jelentette. Trump vehemensebb hangvételű Twitter-üzeneteire és az amerikaiak hongkongi intervenciójára reagálva Kína szimbolikus ellencsapásokat osztogatott az elmúlt hetekben. Egyik ilyen ellencsapás során az észak-koreai határon megindultak a parasztok, és felrobbantották a Dél-Koreával közös demilitarizált övezetben lévő összekötő irodát. Egy másik hasonló ellencsapás volt a Kína és India közötti összetűzés, ugyanakkor a két válaszcsapás súlya nem összehasonlítható a hongkongival. Míg Hongkong különleges státuszának vége felmérhetetlen gazdasági jelentőséggel bír, az utóbbi két ellencsapás gazdasági súlya zéró, így a szebb időket is látott kínai gazdaság és politika számára kockázatmentesen kivitelezhető volt, mindkét fél megelégedésére.
A célzott ellencsapást nem véletlenül India kapta. Az elmúlt két évtizedben az Egyesült Államok és India kapcsolata egyre szorosabbá vált, amely során előbbi támogatta India számos nemzetközi diplomáciai pozíciójának megerősítését, de az együttműködésük kiterjedt a technológiai transzferre és a hadiparra is. Ennek keretében lett India az Egyesült Államok egyik legnagyobb hadipari partnere, amely Kína számára felér egy nyílt fenyegetéssel. Miközben a gyalogok és a bástyák mozogtak, a háttérben a két vezér megbízottja Hawaiin már a helyzet stabilitásáról tárgyalt. Mindkét fél számára fontos az erődemonstráció, viszont Trump számára fontosabb, mint valaha, hogy ez csak illúzió maradjon, és tényleges gazdasági vagy katonai áldozattal, a választásig legalábbis, ne járjon. Megmagyarázható, hogy a tőkepiacok nem tulajdonítottak nagy jelentőséget az India és Kína közötti összecsapásnak, mert tény, hogy csupán a nagy sakkjátszma egy lépése volt, viszont az látható, hogy a bábuk folyamatosan mozognak a táblán, és lesz olyan lépés, ami megrémíti majd a befektetőket. A napokban az amerikaiak léptek, és két repülőgép-hordozót a Dél-kínai-tengerre irányítottak. Most a kínai fél következik…
Itt a hidegháború 2.0
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
"...Erre a reformra tett néhány javaslatot. Szerinte új globális társadalmi szerződésre van szükség, globális társadalombiztosításra, globális egészségügyi ellátással és - talán - globális alapjövedelemmel. Ennek megteremtéséhez "a magánembereknek és a vállalatoknak igazságosan hozzá kell járulniuk". ..."

És még ezt a balos barmot mosdatták, hogy ő csak egy mérsékelt szocialista... Nem mintha létezne olyan, de mi lenne ha egy szélsőséges komcsi lenne? Jesszusom! :eek:
 
T

Törölt tag 2822

Guest
"...Erre a reformra tett néhány javaslatot. Szerinte új globális társadalmi szerződésre van szükség, globális társadalombiztosításra, globális egészségügyi ellátással és - talán - globális alapjövedelemmel. Ennek megteremtéséhez "a magánembereknek és a vállalatoknak igazságosan hozzá kell járulniuk". ..."

És még ezt a balos barmot mosdatták, hogy ő csak egy mérsékelt szocialista... Nem mintha létezne olyan, de mi lenne ha egy szélsőséges komcsi lenne? Jesszusom! :eek:

Globálisan egységes alapjövedelem egy vicc, de országosan az alapjövedelem megvalósítható, sőt cél kellene, hogy legyen. Az biztos, hogy meg fog történni a kérdés, hogy mikor. Itt most nyilván nem 10-20 év múlva a magyar politikusokat ismerve, de a világ abba az irányba tart, hogy az emberek által betöltött állások igen nagy részét olcsóbban lehet majd helyettesíteni gépekkel és MI-vel. Az anyagiak pedig már most is megvannak ahhoz, hogy alapjövedelem lehessen.

Szerk.:
A távoli jövőben a tömeges munkanélküliség és a szegénység ellen az egyetlen megoldás a nyugdíjak, segélyek, midenféle támogatások megszüntetése és egységes alapjövedelem létrehozása lesz. Aki pedig nem akar csak kenyéren és vízen élni, mert az alapjövedelem kb csak az életben maradásra szabad, hogy elég legyen az elmehet dolgozni azokra a helyekre ahol emberre van szükség. Így ösztönözve az emberek munkavégzésre hajlandó részét.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Az UBI alapból vicc. Tehát a töredék dolgozó embert és a cégeket rommá adóztatjuk, hogy fizetni tudják a nemdolgozó nagytöbbség fogyasztását.
Tényleg? Tehát egy cég fizessen ordenáré adókat, hogy eladhassa a termékét? Ki fog így befektetni? Meg amúgy is, az megvan, hogy az apple kb annyi adót fizet mint egy szállodatulajdonos?
Az az ország ami bevezeti az UBIt az halálra van ítélve. Minden cég el fog onnan menni. Megoldható persze....erőszakkal...amihez a kommunisták értenek is. Instant Észak- Korea szint.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Globálisan egységes alapjövedelem egy vicc, de országosan az alapjövedelem megvalósítható, sőt cél kellene, hogy legyen. Az biztos, hogy meg fog történni a kérdés, hogy mikor. Itt most nyilván nem 10-20 év múlva a magyar politikusokat ismerve, de a világ abba az irányba tart, hogy az emberek által betöltött állások igen nagy részét olcsóbban lehet majd helyettesíteni gépekkel és MI-vel. Az anyagiak pedig már most is megvannak ahhoz, hogy alapjövedelem lehessen.

Szerk.:
A távoli jövőben a tömeges munkanélküliség és a szegénység ellen az egyetlen megoldás a nyugdíjak, segélyek, midenféle támogatások megszüntetése és egységes alapjövedelem létrehozása lesz. Aki pedig nem akar csak kenyéren és vízen élni, mert az alapjövedelem kb csak az életben maradásra szabad, hogy elég legyen az elmehet dolgozni azokra a helyekre ahol emberre van szükség. Így ösztönözve az emberek munkavégzésre hajlandó részét.

Azt miért nem teszik soha hozzá, hogy a nyugdijak, segélyek, támogatások megszúntetesevel az azokat osztogató apparátust is meg kell szüntetni! Mindjárt lesz több forrás!
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
Globálisan egységes alapjövedelem egy vicc, de országosan az alapjövedelem megvalósítható, sőt cél kellene, hogy legyen. Az biztos, hogy meg fog történni a kérdés, hogy mikor. Itt most nyilván nem 10-20 év múlva a magyar politikusokat ismerve, de a világ abba az irányba tart, hogy az emberek által betöltött állások igen nagy részét olcsóbban lehet majd helyettesíteni gépekkel és MI-vel. Az anyagiak pedig már most is megvannak ahhoz, hogy alapjövedelem lehessen.

Szerk.:
A távoli jövőben a tömeges munkanélküliség és a szegénység ellen az egyetlen megoldás a nyugdíjak, segélyek, midenféle támogatások megszüntetése és egységes alapjövedelem létrehozása lesz. Aki pedig nem akar csak kenyéren és vízen élni, mert az alapjövedelem kb csak az életben maradásra szabad, hogy elég legyen az elmehet dolgozni azokra a helyekre ahol emberre van szükség. Így ösztönözve az emberek munkavégzésre hajlandó részét.
Ez azt jelenti, hogy te adnál annak is pénzt, aki semmit nem hajlandó dolgozni, vagy csak bűnözésből élni? Mindenki egyforma fizut és nyugdíjat kell, hogy kapjon, az is aki hérom évig spént tologatott és az is aki 45 évet dolgozott, a végén igazgatóként. Amiről írsz, azt már kipróbálták, neve: KOMMUNIZMUS. Aki nem dolgozik, mert nem akar, arról nem kell gondoskodni. Azokról kell gondoskodni, akik önhibájukon kívül nem találnak munkát. Az alapjövedelmet pedig a dolgozóknak kell kitermelni a nem dolgozók javára. Na menj már valahová.
 
Status
Not open for further replies.