[HUN] T-72 M1

Ünnepélyes sorakozóval búcsúztatták az altiszti tanfolyamot sikeresen teljesítő Acélkockákat a tatai dandárnál július 9-én.

20200709_Tata_Ac%C3%A9lkocka-kibocs%C3%A1t%C3%B3-12.jpg

20200709_Tata_Ac%C3%A9lkocka-kibocs%C3%A1t%C3%B3-28.jpg

20200709_Tata_Ac%C3%A9lkocka-kibocs%C3%A1t%C3%B3-29.jpg

A magyar T-72M1 harckocsik tornyában van a speciális belső réteg, ami a HESH lövedék Hopkinson-hatásától véd? Úgy tudom, hogy az M1 az exportra szánt könnyített páncélzatú változat, de arra vonatkozólag nem találtam információt, hogy ez a "könnyítés" mit takar.

A magyar T-72M1 harckocsik tornyában van a speciális belső réteg, ami a HESH lövedék Hopkinson-hatásától véd? Úgy tudom, hogy az M1 az exportra szánt könnyített páncélzatú változat, de arra vonatkozólag nem találtam információt, hogy ez a "könnyítés" mit takar.
Van. Gumi uvegszal meg valami bor keverek hogy sugarzas elen is vedjen jo vastag jo nehez konnyen cserelheto reteg :) /egyebkent igen gyengebb minosegu mint a b ben. /a modernizalt bkben egyebkent azt a jobb reteget is lecsereltek jobbra./

• Tetszik
Reactions: fip7 and Septimus
Mesterember – Harckocsizó katona
M5 – július 26., vasárnap, 16:35

"43 tonna, 780 lóerő, 39 ezer köbcentis dízelmotor, 1200 literes tank, egy teli tankkal 450 km megtett út. Természetesen egy harckocsiról van szó! A vasárnapi Mesteremberben ellátogatunk a 25. Klapka György Lövészdandár 11. harckocsi zászlóaljához Tatára, ahol egy igazi, éles lövészgyakorlatba csöppenünk bele."

• Tetszik
Reactions: fip7
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez a videó inkább a T-72 sor miatt érdekes. Na mennyi T-72 van a sorban? :)
13. A fenyofak kozotti T72m, az elso, az szerintem mar nem el, legalabbis remelem hogy nem tartottak meg.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Az M1 volt. Az M-ek mentek irakba, lézertávmérő nélkül.
En is eddig azt hittem.
Krisss, homlokpancelon ket borda m1, tobb borda m1 elotti szeriak.
Kb 81-82-tol vettunk lezer tavmeros lengyel es cseh 72m tankokat. Ezek vettek reszt a 85-os felvonulason. Optikai tavmeros szerintem csak az elsonek vasarolt szovjetbol behozott (Tatara) kb 30 tank volt 79-80?-bol.
A 300-as biztos hogy nem a belorusz cucc azok az uj sarvedovel jottek, azt kb 85-tol gyartottak de csak a Szuban. A kerekek feletti resz egyezik az m-ek oldalaval es valami negy borda van a homlokpancelon, plusz regi tipusu sarvedo. Szerintem cseh gyartmany. A 300 melletti tuti lengyel, de az m1, azt valamikor 87-88 korul vettuk. Azert lengyel mert a kerekek nem szu gyartmanyok, ket borda a homlokan, es mert a geppuska rakaszai allitva vannak. A csehek fektettek az 55/72 tankokon.
Amugy legalabb 15 hetvenkettes volt a felvetelen, kerdes mennyi a muzeumi?

Többet indítottak, ha kapnának alkatrészt majdnem az összes indulna. Szerintem ezért csinálták.
Igazabol nem az alkatreszen mullik. /ha nincs kezszem hozza.../ folosleges a tobb hk uzemkessz allapotban tartani mint amemmyihez kezszem van. +hksz /ami nem volt kint/
Az meg +4 hk de az allando hksz...
/+10-20% mehet rotacioba esetleg 30% amik epp javitas allatt allnak vagy kissebb merteku kezszem altal vagy nagyobb a szerelok altal./
A lenyeg ha uzemkessz allapotba leraksz egy hkt es par honapig a kutya nem nez ra ugyan ugy at kell nezni... Tehat elrakaskor folosleges munkavegzes tortenne.../

• Tetszik
Reactions: tong djagbu
Igazabol nem az alkatreszen mullik. /ha nincs kezszem hozza.../ folosleges a tobb hk uzemkessz allapotban tartani mint amemmyihez kezszem van. +hksz /ami nem volt kint/
Az meg +4 hk de az allando hksz...
/+10-20% mehet rotacioba esetleg 30% amik epp javitas allatt allnak vagy kissebb merteku kezszem altal vagy nagyobb a szerelok altal./
A lenyeg ha uzemkessz allapotba leraksz egy hkt es par honapig a kutya nem nez ra ugyan ugy at kell nezni... Tehat elrakaskor folosleges munkavegzes tortenne.../
Sajna nem. Minél többet áll egy tank, annál nehezebb lesz feltámasztani. És annál nagyobb eséllyel kannibalizaljak S maradék üzemeltetéséhez. Szerintem azért javítják folyamatosan a harckocsikkal egyre nagyobb számban, hogy megakadályozzák a kannibalizmust, és rakenyszeritsek a vezetést az alkatrészek beszerzésére. Pitiáner szarok, apróságok miatt állnak sokszor az ilyen gépek.