T
Törölt tag
Guest
@kelepisti ! A következő felvetés félig költői. A kérdés kényességére való tekintettel megválaszolása fakultatív.Zord augusztusi (Air)LandPowerNews-a.
Illetve @kelepisti kommentje:
"He éppen most találtam rá az új posztra. Parádés kép..
Ha már a Konkursz.. A tankászok képességnövekedése mellett, a némi képességcsökkenés a nagy hatótávolságú pctörő komplexumok és a tüzérségi lokátorok kivonása.. Reméljük - a háttér beszélgetéseken legalábbis volt róla szó - hogy LR-Spike és Arthus is érkezik... (bocsánat, hogy konkrét típusokat írtam).."
Biztosan jól értetted a LR-t?
Nem véletlenül ER2 volt az? Mert az LR2 a maga 5,5km-es hatótávolságával a lövész harcjárművekre rendben van, de a páncéltörőtüzér zászlóalj járműveire én a nagyobbikat (ER2 - 10km) gondolnám. Sőt ott esetleg az NLOS is szóba kerülhetne.
Ha nem lenne külön zászlóalj Tatán a pct. feladatokra, akkor egy osztály erejéig NLOS esetleg mehetne a tüzérosztályba is a maga 25km-es hatótávolságával.
Ha jól látom az NLOS-t egyelőre csak a Rafale gyártja, a kisebbek már európai gyártásba is kerültek. Mind az Eurospike, mind a Mesko gyártja már a teljes termékpalettát Talán a Meskonak ER-re nincs licence, csak SR-re és LR-re, de nagyon tolják az izraeliek az NLOS-t is a lengyeleknek.