[HUN] Mi-24 korszerűsítés

Mivel nincs nemzetközi Mi-24/35 topic, akkor ide írom.
Február közepi hír, hogy Brazília el akarja adni 12 db Mi-35 helikopterét.
Ok: rendelkezésre állási és alkatrész problémák.

Bár azóta ez nem realizálódott, de a szándék attól még fennmaradhatott.
Nem lenne rossz lecsapni ezekre, vagy legalább a fegyverzet ( ATAKA ipct rakéták) egy részére, hogy legalább értelmét nyerje a Mi-24 felújításunk. bár kérdés, hogy arra a maradék 5 évre van-e értelme.
Ezért a teljes pakk megvétele lehetne inkább a jobb döntés.

https://www.airway1.com/brazil-may-sell-its-mi-35-helicopters-to-libyan-faction/

• Tetszik
Reactions: sidewinder12
Hamarosan záróvizsgáznak az Acélkocka tanfolyamon résztvevők. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnál lévő leendő „repműszakiak” belekóstolhattak a gépészet és az avionika világába, az ejtőernyős altisztjelöltek pedig különböző ugrási feladatokban vettek részt...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: vilmoci and fishbed
Elég vagány!

Elég vagány!

Terepszínű a gép... ez vagy egy elég régi felvétel (bár tegnapi a feltöltési dátum), vagy nagyon lemaradtunk valamiről.

Minden évben augusztus 20-án van ez a bemutató Szolnokon a Tisza felett, előtte néhányszor gyakorolnak is.

Nem úgy van, hogy a Mi 24 - es belsejét nem lehet fotózni?
Ma ebbe futottam bele:

• Tetszik
Reactions: fishbed and SilvioD
Folyt már arról eszmecsere hogy mi válthatja a harci helikoptereinket ? (ha igen valaki linkelje be, pls)

Volt lobbierejük és kibulizták maguknak sok-sok adóforint elégetését, pedig hasznos dolgokat is vehettünk volna belőle! A mihuk életben tartása a Zrínyi2026 eddigi legnagyobb botránya.
Hasznos vagy nem hasznos...nem az én tisztem hogy eldöntsem. Viszont nemcsak mi égetünk erre pénzt...Vagy az Oroszoknál, Amerikaiaknál,Kínaiaknál..stb is csak a lobbi tartja vajon életben ezt a képességet ?

Hasznos vagy nem hasznos...nem az én tisztem hogy eldöntsem. Viszont nemcsak mi égetünk erre pénzt...Vagy az Oroszoknál, Amerikaiaknál,Kínaiaknál..stb is csak a lobbi tartja vajon életben ezt a képességet ?
Nem, náluk harci helikopterek is járnak a képességhez, a magyar mihuk csak sétarepülésre jók, katonai képességeik nincsenek, valós, háborús körülmények között bevethetetlenek.

• Tetszik
Reactions: Bleroka
Miért? Nem tudnak lőni? Fegyvertelenek?
Igen, fegyvertelenek mivel nincsenek a SHORAD hatókörén kívülről alkalmazható precíziós fegyvereik, nincs olyan szenzorrendszerük sem, amivel ezt alkalmazhatnák éjjel-nappal, nincs megfelelő önvédelmi képességük sem. Nincs semmilyük ahhoz, hogy bármelyik környező ország ellen bevethetőek legyenek. A harcértékük majdnem nulla.

Igen, fegyvertelenek mivel nincsenek a SHORAD hatókörén kívülről alkalmazható precíziós fegyvereik, nincs olyan szenzorrendszerük sem, amivel ezt alkalmazhatnák éjjel-nappal, nincs megfelelő önvédelmi képességük sem. Nincs semmilyük ahhoz, hogy bármelyik környező ország ellen bevethetőek legyenek. A harcértékük majdnem nulla.

Ezt a mieink esetében nem vitatom, viszont pont ezért lesznek lecserélve. S ezért tapogatóztam hogy végig beszélték e már a lehetséges opciókat amik egybevágnak a Zrínyi céljaival meg az eddigi tendenciákkal.

Ugye orosz/kinai nem játszik, marad a török,olasz,amerikai na meg az Airbus Tiger-je.(itt faktor az airbus gyár ahol pont helikopter részeket szándékoznak gyártani)