[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Én továbbra is azt állítom, hogy oroszok nem fognak katonailag beavatkozni.. Ki tudja a helyes választ?

Nem hiszem,hogy szükség lesz rá,ha Lukasenkonak menni kell akkor az oroszoknak ott van a Lukasenko által bebörtönzött Viktar Babarika 20 évig Gazpromos volt őt a tüntetők is elfogadnák.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 737
113
"de itt nem a "kelet és nyugat kapitalista oligarchiáinak versenyfutása" az elsődleges .."

De, elsődleges, mert ha Putyin kapitalistái nem akarnák lerabolni Belaruszt, akkor Lukasenko már régen csatlakozott volna Oroszországhoz, és akkor most nem fenyegethetné a Nyugat Belarusz átállításával Oroszországot.
Azzal viszont egyetértek, hogy lassan a Putyini rendszernek is vége. Ami utána jön, az sokaknak kevésbé fog tetszeni.

Azt temélem te se gindolod komolyan, h a politikusok akkora önzetlen csávók h a lerablás bárkit érdekel.
Eurázsiai únió pont azért nem lesz mint európai egyesült államok. (Belpol okán ne vajdázzunk) Önként egy törzsfő sem megy le al-törzsfőbe azért h Vlagyimir vagy Ursula fò-törzsfő lehessen.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Engedtessék meg egy-két gondolat.
Lengyelországnak, mint a NATO és az USA előretolt helyőrségének, EU-tagnak és V4-tagnak, elsőrendű érdeke a poszt-szovjet térségben vezető szerepet betölteni. Lukasenko gyengeségével Lengyelország értékelődik fel. A balti államok is a lengyelekre kell támaszkodjanak. A V4 legerősebb országa is. Ez az egyik.
A másik az orosz-belarusz viszony kérdése. Tartom annyira okosnak az oroszokat, hogy van B és C tervük is. BÁRKI lesz Belorusszia vezetője, nem teheti meg, hogy konfrontálódik Oroszországgal. Még akkor sem, ha mögötte áll Lengyelország (EU, NATO). Szerintem az amerikai stratégák sem hülyék. Egyszerűen a belorusz helyzettel is "munkát" akarnak adni az oroszoknak, hogy legyen mivel foglalkozniuk. Tovább nem fognak menni, mert az eszkalációhoz vezetne.
 
  • Tetszik
Reactions: Negan

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 984
113
Nem hiszem,hogy szükség lesz rá,ha Lukasenkonak menni kell akkor az oroszoknak ott van a Lukasenko által bebörtönzött Viktar Babarika 20 évig Gazpromos volt őt a tüntetők is elfogadnák.
Helyes meglátás. Ha Lukasenko megy minden bizonnyal új választásokat írnak ki. Ha bejön a papírforma akkor Babarika győz, aki nem fog lemondani az oroszokkal való együttmüködésről. Oroszoknak a legfontosabb, hogy Belorusszia ne legyen NATO tag és ne legyenek területén NATO katonák se bázisok. Ami szintén nagyon fontos, hogy az idén lejáró bérleti szerződés a Belorusszia területén lévő(még a szovjet időkből) radarállomás és az orosz hadiflotta kommunikációs központja meg legyen hosszabbítva. Lukasenko nem engedélyezett új orosz bázisokat jenki nyomásra(szankciók enyhítése).
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
A V4-nek jól jönne egy illiberális, ugyanakkor demokratikus Belorusszia partnernek. A sz@rkupac Ukrajna egy afrikai ország, de Belorusszia értékes. Érdemes lenne lecsapni az oroszok kezéről!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Mi van, ha az oroszok is csatlakoznak Pompeohoz az új, nemzetkozileg megfigyelt választások ügyében, és kihozzak a sittről a saját emberüket, aki állítólag esélyes?
Demokratikusan megnyeri a választást nyugati felügyelet mellett Putyin embere?
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 917
13 892
113
A V4-nek jól jönne egy illiberális, ugyanakkor demokratikus Belorusszia partnernek. A sz@rkupac Ukrajna egy afrikai ország, de Belorusszia értékes. Érdemes lenne lecsapni az oroszok kezéről!

Amennyire emléxem, orosz energiahordozókra épülő ipara van : - (

Ami nem rossz kiindulási alapnak!
...csak az a fránya orosz földgáz/nyersolaj :rolleyes:
 
W

Wilson

Guest
Remélem igaz és be is avatkoznak a kormány leverésére majd oroszországban is meg kezdődik a hasonló lázongások és elmúlik az ukrajani balhé is . tényleg kicsit uncsi már ez az egész .A majdnem 7 éves ukajnai balhéra sem került fel az i-re a pont .

Nem fognak beavatkozni nincsen semmi realitása
 
W

Wilson

Guest

A lengyelek nem fognak beavatkozni semmi realitása nincs,de ha már lengyelek egy mai rövid hír a lengyel médiából.

"A fehérorosz hatóságok ezreket tartanak fogva a tüntetők ellen folytatott fellépés következtében.
Paweł Jabłoński lengyel külügyminiszter-helyettes azt közölte: "Hogy a belorusz nagykövetünk beavatkozott. A belorusz külügyminisztériumban járt, három lengyel szabadon bocsátását követelve."
Jabłoński hozzátette: "Azt is ellenőrizni fogják, hogy van-e nagyobb csoport [lengyel] fogvatartottak között, mivel n nagyon nagy a fogvatartottak száma."
 
W

Wilson

Guest
A következő vállalatok csatlakoztak a sztrájkolókhoz.

Grodno-Azot, BelAZ, Belmedpreparaty, Belarusz , Grodnozhilstroy JSC, Terrazit, Lidsky Market, és a lista növekszik.
 
  • Tetszik
Reactions: blogen
W

Wilson

Guest
Az üzenet fordítása.

"És egyre több adatunk van azokról a biztonsági erõkrõl és parancsnokaikról, akik részt vesznek saját népük elleni népirtásában."