[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
Nem ellentmondásos. Van 4 opció. 0-tól számolnak 3-ig. A 3 a legmagasabb HForce szint. Mi azt vettük. A 0 az pedig amikor csak felszerelik a vázelemeket ( biztos van erre ennél szakmaibb/találóbb kifejezés is ) a gépekre amire aztán később rá lehet rakni a cuccokat.

Most nem errol van szo. Keresd vissza a topikban a Haditechnika ujsag irasara vonatkozo vitat... es ne kezdjuk ujra.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 140
10 850
113
https://www.defenceiq.com/air-force...45m-be-europes-future-light-helicopter-part-2

Ezt még az Airbus programm director-a mondta 2018-ban

Henning: Hungary – whose military leadership wants to improve rotary capabilities – has selected option-3 for their 20 H145Ms. Meanwhile, Serbia has chosen option-2 for their nine H145Ms. With respect to customer confidentiality, I will refrain from commenting on other buyers.

Nekem is rémlik valami négyes opció de nem találtam semmit róla.

Nincs negyedik.
Valaki itt kitalálta, hogy van H0-szintje is a helikopternek, és akkor így mások meg elhitték és kitalálódott, hogy akkor négy szintű.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 456
23 921
113
Nincs negyedik.
Valaki itt kitalálta, hogy van H0-szintje is a helikopternek, és akkor így mások meg elhitték és kitalálódott, hogy akkor négy szintű.
Van nulladik szint, itt a hivatalos oldal
https://www.airbus.com/helicopters/military-helicopters/hforce.html
Tekerj a közepére és ezt fogod látni:
5aea2cc35b0f2adaa8f62975fb1d3699.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: geseft

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
Nemcsak magyar kommunikáció volt, hogy HForce3-el vettük a gépeket. Tavaly az Airbus alelnöke nyilatkozta, hogy a magyarok a legmagasabb HForce felszereltséggel rendelték a gépeket. Az, hogy most a kiképzés során nincs minden a gépen abból nem kellene túl nagy következtetést levonni.

Olvassátok már újra ezt a topikot az elejétől kezdve, ha nem emlékeztek valamire. Ne ismételgessétek már újra és újra ugyanazt...
Közben majd próbáljátok meg úgy olvasni és értelmezni a híreket, hogy tudjátok hogy nem lesz IPTR a H145M-en és rájöttök, hogy akkor is mindig mindenki igazat mondott, csak nem fejtette ki teljesen az igazságot ;) Egyébként most arról volt szó, hogy pl. a Haditechnika újságban azt írták hogy az Option3 a lézeres rakéta, az Option4 pedig az IPTR lesz, de ez még nem létezik. Azóta tudjuk a gyár közleményéből, hogy a Spike integrációját a Hforcehoz és a H145M-hez kb. 2021 második felére tervezi/halasztotta, 2022-re lesz meg a "típustanúsítvány". Az összes magyar gép itthon lesz, mire elkezdik. Azt is nyilatkozták hogy páncélelhárítás az a H225M feladata lesz. Lesz Spike, a H225M tudja hordozni a Spikeot, a Hforceba integrálva lesz, a H145M-en is elvégzi a gyártó az indítási teszteket, akkor egy "szoftverfrissítés" után már csak szándék kérdése hogy felteszik-e a magyar H145M-re is 2022-ben vagy 2023-ban. Ha akarják. De a gépek leszállításkor még nem fogja tudni használni.

A Spike teszteket el lehet végezni Hajmáskéren, elég hozzá a lőtér mérete?
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
Megint kettő indul?


Még júliusi a kép, az akkor érkezett két gépről, csak valakinek most jutott eszébe posztolni az instán...

Itt nézegetük júliusban:
Itt is ugyanezt írják:

https://honvedelem.hu/cikk/ujabb-ke...KrmSAFrNpJK4XAQKZc7hsWYAjKAU_4ta_hzgqk3aL4wno

Azt írták hogy a gyárban folyamatosan ment a munka, csak az elkészült gépeket nem tudták átrepülni a vírus miatt.
Ezek szerint megint változott a terv...
 
  • Tetszik
Reactions: arcas and Blitz97

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
Jó lett volna egy összefoglaló rész a cikkben, ahol leírják hogy mit csináltak, mire volt elég ez az ezer óra.
Kár hogy nem sikerült az összes eddig átvett gépet összetolni egy képre.