- H145M. Ez lehet csak nekem meg @Terminator - nak érdekes, de Benkő szerint idén le lesz gyártva mind. 2 kint marad a németeknél kiképzési célból, de idén 18 itthon hadrendbe áll. Ezt a kavarást a számokkal nem ertem, de legyen Benkőnek igaza.
Igen, ezt a verziót is olvastam már valahol, hogy a pilótaképzésre használt 5. és 6. gép marad kinn még 2021 első felében is a németeknél, az összes többit pedig megkapja Szolnok 2020 végéig. Ha ezt fogadjuk el legutolsó érvényes verziónak, akkor úgy tűnik hogy a katonáknak és a minisztériumnak már megint elfelejtették megmondani hogyan érkeznek a gépek és mit kell mondani, így 5 nappal ezelőtt még össze-vissza beszéltek. Most végre Benkőt felvilágosították. Azért az durva lenne, ha ennyi idő alatt ennyit változott volna a helyzet. Nagyon nem mindegy hogy idén még 5 vagy 9 gép érkezik. Már megint visszaütött a titkolózás és a rossz kommunikáció. Lehet hogy mégis csak sok civil H145-öst visszamondtak a koronavírus miatt, ezért tudnak Magyarországnak korábban szállítani? Az 5 rotorlapátos prototípus hétfő óta Bécs körül repked. Úgy látszik nyomul az Airbus az osztrákoknál is, próbál megrendelést szerezni az új változatra.