Mindkettő SAR?
8-ason FLIR + kereső fényszóró, a 11-es "natúran" érkezett
További képek:
https://www.szoljon.hu/kozelet/hely...ai-legi-busza-van-a-magyar-haderonek-2539601/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mindkettő SAR?
Mindkettő SAR?
Bizony ne legyünk:De ne legyunk mindig rosszindulatuak, inkabb oruljuk! Legalabb egy szenzortorony mar van Szolnokon!
8-ason FLIR + kereső fényszóró, a 11-es "natúran" érkezett
További képek:
https://www.szoljon.hu/kozelet/hely...ai-legi-busza-van-a-magyar-haderonek-2539601/
Viszont ez a cikk ellentmond a múltkori nyilatkozatoknak. 18 gépet mondtak 1 hónapja 2020 végéig, Meg is lepodtem, mert az eredeti terv év végéig 16 volt.
Most:
"Idén még öt forgószárnyas jön a szolnoki katonai repülőtérre, várhatóan jövő év közepéig viszont mind a húsz a magyar honvédség kötelékében fog már szolgálni."
Tehát iden 14 lesz és 2021 közepéig 20.
Igazából majdnem mind1, csak nem értem ezt a káoszt a számok körül.
Az volt a terv eredetileg, hogy 16-ot atadnak, ami - tekintve, hogy ketto marad kinn kikepzesre - meg is valosul. En igy tudom.Itt is ugyanezt írják:
https://honvedelem.hu/cikk/ujabb-ke...KrmSAFrNpJK4XAQKZc7hsWYAjKAU_4ta_hzgqk3aL4wno
Azt írták hogy a gyárban folyamatosan ment a munka, csak az elkészült gépeket nem tudták átrepülni a vírus miatt.
Ezek szerint megint változott a terv...
A speciális szállító mit jelent? Bőrüléses VIP?
Az volt a terv eredetileg, hogy 16-ot atadnak, ami - tekintve, hogy ketto marad kinn kikepzesre - meg is valosul. En igy tudom.
A cikk írójának rendesen meglódult a fantáziája a H145 képességeit illetően...
Bizony ne legyünk:
Az eddigi gépekhez mennyi műszaki és át/ki-képzett pilóta lehet Szolnokon?
Ha minden gép meg is érkezik még mennyi idő mire ténylegesen hadrendbe - harci helyzetben is bevethetővé vállnak a gépek?
Gyanítom, hogy a fegyverzetet és minden kiegészítő felszerelést addig nem erőltetnek, amíg nincs elég a típussal kellően jártas műszaki és pilóta állomány.
Én úgy ertettem, ennek a 2 gépnek a műszaki átvétele Szolnokon lesz, ezért repülték a németek át.Tudjuk hogy lesz majd minden mert ezt irtak, azt is hogy minden felszerelheto majd mindenre es hogy fokozatosan haladnak a kepzessel azert nincs meg itt minden stb., de hogy eddig egy teljesen felszerelt SAR valtozatu gepet nem sikerult bemutatni... a szerb es a nemet gepeken meg ott volt minden atadaskor.
Nemetorszagban azert nehany embert kikepeznek nehany dologra. Ha jol emlekszem korabban 50 fot irtak. Valaki biztos tudja mar kezelni a csorlot, a szenzortornyot stb. Ha jol emlekszem, elozo ev vegen volt ket oktato pilota es hat kepzes alatt allo pilota. Aprilis elejen is vegzett 6 pilota, akik akkor mar onalloan repulhettek. Azert meglepett, hogy a most erkezett 11es gepben egyik pilota sem volt magyar. Majd alakul, jo lesz ez...
Én úgy ertettem, ennek a 2 gépnek a műszaki átvétele Szolnokon lesz, ezért repülték a németek át.
Ha a szerződésben kb. úgy szerepel, hogy a teljesítés helyszíne : Szolnok Helikopterbázis LHSN, Hungary, akkor minden gépet gyári pilótákkal vagy gyári pilóta parancsnoksága alatt magyar másodpilótával és ideiglenes német lajstrom alatt alatt repülnek át Szolnokra, mert az átadásig mindenért a gyár felel., a MH meg minden tekintetben csak ott veszi át a gépeket.Én úgy ertettem, ennek a 2 gépnek a műszaki átvétele Szolnokon lesz, ezért repülték a németek át.
Én úgy ertettem, ennek a 2 gépnek a műszaki átvétele Szolnokon lesz, ezért repülték a németek át.
Teljesen felszerelt magyar H145M SAR helikoptert szeretnék már látni nagyon a képeken, kivűlről és belülről... de későbbre is kell valami hír, most a tankok csinálják a "műsort"