[BIZTPOL] Fehérorosz helyzet

Status
Not open for further replies.
Szerintem egy éven belül Lukasenko le fog mondani megrendült egészségi állapotára való hivatkozással. Oroszország legjobb klinikáin fogják kezelni, és még sok szép esztendőt meg fog érni. A kérdés az, hogy ki lesz az utódja? Lehet, hogy választásokat rendeznek, amit egy Moszkva által (is) támogatott, most ellenzéki szereplő nyer majd meg.

Most olvastam bele a kormányoldali orosz médiába szerintuk Lukasenko távozása csak idő kérdése.

• Tetszik
Reactions: Masztiff
Lukasenko belső terrorja úgy látszik kezd eredményes lenni. Az ellenzék - szerintem - egyrészt nem elég homogén, másrészt a külföld által félrevezetve felismerte, önmagában nem elég a váltáshoz. A külföld pedig - miután az ellenzék nem akar szakítani Moszkvával -, már nem igazán érdekelt a támogatásban. A verbális háború persze folyik, de előbb-utóbb le fog csengeni. Lukasenkónak pedig, ha nem ment el a józan esze, akkor demokratizálni fogja az országot. Ha - mint szinte minden diktátor - már nem tud élni a hatalommal és nélküle sem, akkor belülről lesz leváltva a belorusz mainstream által.
Egyébként Wilsonnal egyetértve!

Lukasenko belső terrorja úgy látszik kezd eredményes lenni. Az ellenzék - szerintem - egyrészt nem elég homogén, másrészt a külföld által félrevezetve felismerte, önmagában nem elég a váltáshoz. A külföld pedig - miután az ellenzék nem akar szakítani Moszkvával -, már nem igazán érdekelt a támogatásban. A verbális háború persze folyik, de előbb-utóbb le fog csengeni. Lukasenkónak pedig, ha nem ment el a józan esze, akkor demokratizálni fogja az országot. Ha - mint szinte minden diktátor - már nem tud élni a hatalommal és nélküle sem, akkor belülről lesz leváltva a belorusz mainstream által.
Egyébként Wilsonnal egyetértve!

Az biztos,hogy Lukasenko menni fog az a kérdés,hogy mikor.

Megnyugtatlak, az országban sem mindenki akarja, hogy Orbán legyen a miniszterelnök, ahogy láthatóan Karácsony sem népszerű egyes körökben. Majd eldől 2022-ben, ki lesz a bálanya. De ennek mi köze a fehéroroszokhoz?

"De ennek mi köze a fehéroroszokhoz?"

Most mér' engem kérdezel? Ladagrant-ra - aki a belpol témát bedobta - miért nem szóltál rá?

an hour ago - 53°53′N 27°32′E
Swedish ambassador to Belarus arrived at the Kastrychnitski police station in Minsk. Police brought detained foreign journalists to this station before
https://belarus.liveuamap.com/en/20...ador-to-belarus-arrived-at-the-kastrychnitski

22056778_0.jpg

Status
Not open for further replies.