• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Ha hatott volna rám az érzékenyítés akár még egy könnycseppet is elmorzsolhatnék a muszókért, de nem hatott, jól teszi Kína hogy felszámolja ezt a rákos daganatot a területén, az se zavar hogy hódítók, az iszlám az emberi civilizáció ellensége a véleményem szerint. Fura a többi kisebbségük tud viselkedni nem kell őket sterilizálni, sőt még az egykepolitika se vonatkozott rájuk sok esetben, de a muszók itt is barbárok.
Miután felszámolták őket lehet majd picsogni értük aki akar, de ezekből már nem lesz nyugat által támogatott szeparatista, ilyen egy egészséges önvédelmi reflex egy ország szempontjából.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
Repedeznek Kína Csernobiljának falai
.....
"De mi köze Csernobilnak a Három Szurdok Gáthoz? A válasz az, hogy meglepően sok, de a legrosszabbat remélhetőleg még el lehet kerülni, ehhez viszont az kell, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) végre hallgasson a saját szakértőire. Az egyik disszidens kínai hidrológus szerint3 olyan hibák vannak a hatalmas betonfalak közé rejtve, amelyek akár a történelem legnagyobb természeti katasztrófájához is vezethetnek.
Nem sokkal a projekt 1986-os megkezdése után már jó pár ellenzője volt a gátnak a kínai tudományos élet berkeiből, akik véleményeit Taj Csing polgárjogi aktivista gyűjtötte össze és a „Jagce! Jangce!” című kötetben sikerült publikálnia is. A kutatók a munkáikban nemcsak felhívták a figyelmet az esetleges problémákra, de határozottan kérték is Pekinget, hogy állítsa le az építkezést, amíg valóban elfogadható tervek nem születnek. Az könyv természetesen semmilyen eredményt nem tudott elérni, kivéve Csing bebörtönzését4, az összes megjelent írás betiltását és a szerzők hatékony elhallgattatását a témában.
A Párt szava szent, a gátnak tehát meg kellett épülnie, méghozzá úgy, ahogy eredetileg megtervezték. Az első probléma pedig pont ebből adódik. A Három Szurdok Gát árvízvédelmi kapacitása hivatalosan 22 milliárd köbméter, ami a szakértők szerint közel sem elég nagy, hisz például az 1981-es árvízkor közel 250 milliárd köbméter többlethozammal zúdult rá a Jangce Vuhan-ra és a többi partmenti nagyvárosra, ami ellen ez a gát sem tehetett volna semmit. A második probléma az, hogy amint utólag kiderült, a 22 milliárdos számítás is hibás, a valós árvízvédelmi kapacitás ennél jelentősen kevesebb lehet. Ezzel a ténnyel pedig a KKP teljes mértékben tisztában volt még jóval a projekt befejezése előtt is, de persze máig nem hajlandóak beismerni a tévedést. Ahogy Kuo Sujen, az építkezés bizottságának alelnöke fogalmazott az egyik kiszivárgott jegyzőkönyv5 alapján: „És ne felejtsék el, ennek soha, de soha nem szabad kitudódnia…”
Mi történik tehát, ha a ’81-eshez hasonló, valóban nagy áradással kell a gátnak megküzdenie, amire felépülte óta még nem volt példa, de valójában bármikor bekövetkezhet? Azt gondolnánk, hogy bármekkora gát is jobb, mintha semmi nem állna a víz útjába. Nos, ahogy az elismert geológus, Fan Hsziao elmagyarázta6, ez közel sem ilyen egyszerű. Először is a gát napok alatt eléri a maximális kapacitását, és 175 méter magasságig nő meg a vízszint. Ekkor, ha az operátorok helyesen járnak el, akkor újra meg kell nyitniuk a gátat, és a lehető legnagyobb sebességgel engedni ki a vizet. A baj ott van, hogy a hatalmas (több, mint ezer négyzetkilométeres) tóban felgyűlő víz kinetikus energiája így sokkal nagyobb, mintha gát nélkül haladna végig a területen, így a nyomás miatt folyó a sebessége megnő és óriási árhullámokat produkálhat a gáttól többszáz kilométerre is. Negyven éve csak 30 ezer halálos áldozattal járt az árvíz, részben azért, mert a sziklafal természetesen kialakult bemélyedései lelassították és feltartóztatták a folyót a Három Szurdokban. A szurdokok helyét most viszont átvette a víztározó, így azok védelmi funkciója semmissé vált.
Félve következményektől viszont az operátorok úgy is dönthetnek, hogy lassabban engedik ki a vizet, és engedik a gátat tovább telni. Minden független szakértő egyetért azzal, hogy a gát csak 175 métert bír el biztonságosan, viszont ugyanaz a „hibás” jelentés, amely elszámolta az árvízvédelmi kapacitást is, kijelentette, hogy szükség esetén a terhelést 180 méterig is lehetne emelni." .....

https://danubeinstitute.blog.hu/2020/07/06/repedeznek_kina_csernobiljanak_falai


100 ezer embert kellett kitelepíteni Kínában az áradó Jangce miatt
... "A mostanihoz hasonló áradások kezelésére épített Három-szurdok-gát vízerőműnél szerdán, annak 2008-as átadása óta még nemlátott, rekord vízmennyiségre számítanak. A biztonsági szintnél már egy hónapja 10 méterrel magasabb a duzzasztógát vízállása."

https://hvg.hu/vilag/20200819_jangce_aradas
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113


Akármiről is ábrándoznak a 444 wokeidiótái, kábé az fog történni, mint az előző hidegháborúban. Az anyagi javak tekintetében a szocialista USA fölé kerekedő kapitalista Kína egyszerűen az abszolút gazdasági fölényéből adódóan megrogyasztja a döglödő marxista Egyesült Államokat és magától érthetődő módon veszi át tőle a világ első számú szuperhatalmának szerepét, míg az USA egy emberöltőn belül már lehet úgy fog kinézni, mint a volt Szovjetúnió a kilencvenes években!
 
T

Törölt tag 008

Guest
Vicces ott az a koreai zászló.
Moon köztudottan kína barát, liberális és masszívan vádolják azzal, hogy a marxista tanok közel állnak hozzá.

Na de majd az ellenzék. A konzervatívok majd!!!
Nézzük csak kik voltak pekingben a PLA felvonuláson.
EgWpuheWsAAm8pY

A bal szélen Joo Hoyeong az ellenzék vezére.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Elég kicsi az esély, a jenki szét szankciózza kínát .
És? A kínai gazdaság töredéke az amerikai export. A koronavíruson kipróbálták milyen az, ha többet vesztenek és működnek flottul! Max nem kereskednek az USA-val. Érvágás lesz, de nem kell nagyon átstrukturálniuk a terveiket!
 
T

Törölt tag 008

Guest
És? A kínai gazdaság töredéke az amerikai export. A koronavíruson kipróbálták milyen az, ha többet vesztenek és működnek flottul! Max nem kereskednek az USA-val. Érvágás lesz, de nem kell nagyon átstrukturálniuk a terveiket!
USA <> csakUSA, hanem nyugati világ. Ha USA azt mondja kína is terrorállam mint észak korea akkor így járás van. Kb 10 ország tud vele kereskedni és ennyi.
Ha valaki megteszi rajtaütnek a hajón, ledobják a swiftről, zárolják a pénzeit, teljes tiltólistára teszik.
Az USA nem csak a rephordozóival uralkodik.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Az USA egyre jobban elszigeteli magát a világgazdaságtól a kereskedelmi háborúival, ugyanis ha szankciókkal csökkenti az importját, akkor az arra válaszul bevezetett USA ellenes szankciók gyakorlatilag megszüntetik a létező amerikai exportot. Pontosabban a hadiiparira limitálják bizonyos szükségből. Szovjetúnió 2-t csinál a kereskedelmi háború az USA helyzetéből a világgazdaságban! Azzal a különbséggel, hogy alapvetően öneállátó lehet ellentétben a SZU-val, de a kereskedelmi háború végkifejlete az amerikai export halála lesz, míg a világ megtanulja, hogy az USA nélkül is működik a világgazdaság, ami meg a dollár halála lesz, azé a dolláré, amiről tudjuk, hogy az elmúlt pár évben olyan szinten lett nyakló nélkül kibocsájtva, hogy már senki nem hisz a hosszú távú fennmaradásában. Öt éve nyugodtan ültünk és modtuk, hogy az USA világhatalmi szerepe predesztinálja erre a dollárt, ma azt látjuk, hogy az USA olyan súlyos defenzívában van, hogy onnan már csak a lejtő van. A demokraták a szocialista öngyilkosság révén a társadalmi káosz és gazdasági összeomlás együttesével a gyors halált, míg Trump a kereskedelmi háborúk révén a drasztikus, de nem végzetes visszaesés, de a szuperhatalmi szerep finanszírozhatatlansága és nagyhatalmi szerepbe visszasüllyedés felé mutató utat járják és igazából nincs más utuk, csak a kényszer.

A dollár meg fog semmisülni, mint pénz. Vele együtt vagy százmillió amerikai veszti el a nyugdíját, minden megtakarítását (következmény a kelet-európai stílusú nyugdíjrendszer bevezetése lehet, ahol az aktívak fizetnek valamit a passzív időseknek), brutális munkanélküliség, teljes reményvesztettség, majd lassú, posztszovjet stílusú kilábalás valami autokratikus vezetővel az élen. A liberalizmus és a ma ismert demokrácia és jogállam mindenképp maradéktalanul megsemmisül, az USA katonai ereje a mostani töredékére redukálódik annak finanszírozhatatlansága miatt.

Innen már nincs kiút, nincs egy jó lapjuk és az asztalon lévő pakliban sincs, mert az összes többi szereplőnél vannak ezek a lapok. Ott baszták el, hogy a dollárt nyakló nékül kezdték kibocsájtani, mert végül elhitték, hogy bármit megtehetnek, pedig okosan, szigorú mértékkel túlköltekezhettek volna, de ennek így már biztosan nincs semmilyen jövője. Menthetetlenül elbukik az amerikai szuperhatalmiság a dollárral együtt.

Kínát ez pedig nem érinti drasztikusan. Kína egyetlen puskalövés nélkül lesz szuperhatalom.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
USA <> csakUSA, hanem nyugati világ. Ha USA azt mondja kína is terrorállam mint észak korea akkor így járás van. Kb 10 ország tud vele kereskedni és ennyi.
Ha valaki megteszi rajtaütnek a hajón, ledobják a swiftről, zárolják a pénzeit, teljes tiltólistára teszik.
Az USA nem csak a rephordozóival uralkodik.
A dollár jelen formájában olyan időzített bombaként ketyeg, hogy az USA fejénél most már tényleg csatahajó betöltött hajóágyúja van egy remegő kezű tüzérrel. Egy-két év alatt úgy megcsúsztak, hogy innen már nem tehetnek meg bármit. Igazából tényleg nem látom a kiutat nekik, ez a dollár a világtörténelem legnagyobb bukása lesz. Majdhogynem egyik napról a másikra fog eltűnni a világgazdaságból az összes dollár és a teljes amerikai államadósság. El nem tudom képzelni, hogy fog ez kinézni, de szerintem most már tényleg fegyver Kína kezében, hogy elfogadja e a kereskedelmében a dollárt fizetőeszköznek.

Úgy gondolom, hogy valamelyik tőzsdén egy kisebb eladási hullámmal fog kezdődni, ami pánikká fajul, mert lassan mindenki ettől a pillanattól retteg, csak még beszélni se mer róla és a dollár zuhanása soha többé nem fog megállni. Mivel akkora mennyiség van belőle, hogy az messze meghaladja az összes többi pénzt, ezért az értékvesztése döbbenetesen gyors lesz. Lényegében eltűnik a mélyben egy-két nap alatt. Pár órába fog telni az összeomlás második napján, amikor a birtokosai szembesülnek vele, hogy már nem is becsülhető az árfolyam lehetséges mélysége, mert a bizalom elvesztése miatt lényegében megszűnt a pénz és adósságtömeg értéke. Nem kicsit örülök, hogy most élhetek és ezt majd saját szememmel láthatom, mert gazdasági krízis tekintetében a harmadik századi római krízis óta nem történt ilyen jelentőségű bedőlés, de az utóbbi nem ilyen viharos volt, ez pedig pillanatok alatt játszódik majd le! Hülyén hangzik, de a léptéke miatt ez hihetetlenül csodálatos katasztrófa lesz! Csillogó szemmel fogják sokan bámulni az eseményt, tudván, hogy nemhogy ők, de lehet évezreden belül se lesz más ember, aki ilyet megfigyelhet, mint valami az éjszakát hetekre félhomállyá változtató távoli szupernóva!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
A dollár jelen formájában olyan időzített bombaként ketyeg, hogy az USA fejénél most már tényleg csatahajó betöltött hajóágyúja van egy remegő kezű tüzérrel. Egy-két év alatt úgy megcsúsztak, hogy innen már nem tehetnek meg bármit. Igazából tényleg nem látom a kiutat nekik, ez a dollár a világtörténelem legnagyobb bukása lesz. Majdhogynem egyik napról a másikra fog eltűnni a világgazdaságból az összes dollár és a teljes amerikai államadósság. El nem tudom képzelni, hogy fog ez kinézni, de szerintem most már tényleg fegyver Kína kezében, hogy elfogadja e a kereskedelmében a dollárt fizetőeszköznek.

Úgy gondolom, hogy valamelyik tőzsdén egy kisebb eladási hullámmal fog kezdődni, ami pánikká fajul, mert lassan mindenki ettől a pillanattól retteg, csak még beszélni se mer róla és a dollár zuhanása soha többé nem fog megállni. Mivel akkora mennyiség van belőle, hogy az messze meghaladja az összes többi pénzt, ezért az értékvesztése döbbenetesen gyors lesz. Lényegében eltűnik a mélyben egy-két nap alatt. Pár órába fog telni az összeomlás második napján, amikor a birtokosai szembesülnek vele, hogy már nem is becsülhető az árfolyam lehetséges mélysége, mert a bizalom elvesztése miatt lényegében megszűnt a pénz és adósságtömeg értéke. Nem kicsit örülök, hogy most élhetek és ezt majd saját szememmel láthatom, mert gazdasági krízis tekintetében a harmadik századi római krízis óta nem történt ilyen jelentőségű bedőlés, de az utóbbi nem ilyen viharos volt, ez pedig pillanatok alatt játszódik majd le! Hülyén hangzik, de a léptéke miatt ez hihetetlenül csodálatos katasztrófa lesz! Csillogó szemmel fogják sokan bámulni az eseményt, tudván, hogy nemhogy ők, de lehet évezreden belül se lesz más ember, aki ilyet megfigyelhet, mint valami az éjszakát hetekre félhomállyá változtató távoli szupernóva!
Abba segíts, mibe tegyük a pénzünk. Mert ilyen esetben a forint gondolom 2 perc alatt bedől, az euro 4.
Vegyek sok aranyat az asszonynak???
(2 legyet is ütnék 1 csapásra. Az otthoni nyugalmat meg a biztosított jövőt :))

Csak az a baj, az arany már most folyamatosan rekordárközel pörög.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ha a dollár dől az USA értékpapírok, részvének, kötvények és az államadósság is wc papírt ér. Ezzel a fejlett világ nagy %-nak a nyugdíját és tartalékát nullázod ki.
Nem fog az USA határánál megállni. Ezzel MINDENKI bedől.

Nem kicsit örülök, hogy most élhetek és ezt majd saját szememmel láthatom, mert gazdasági krízis tekintetében a harmadik századi római krízis óta nem történt ilyen jelentőségű bedőlés, de az utóbbi nem ilyen viharos volt, ez pedig pillanatok alatt játszódik majd le! Hülyén hangzik, de a léptéke miatt ez hihetetlenül csodálatos katasztrófa lesz! Csillogó szemmel fogják sokan bámulni az eseményt, tudván, hogy nemhogy ők, de lehet évezreden belül se lesz más ember, aki ilyet megfigyelhet, mint valami az éjszakát hetekre félhomállyá változtató távoli szupernóva!

Kb ilyen csillogó szemeid lesznek:
zniQcpzGDuEm2e3qj7k8jA1J.jpeg


Csak gondolj bele, a forintot is magával rántja. Ami megtakarításod van az 0-t ér. A fizetésed a negyedét, a munkahelyed nem tudni megmarad-e, de ugye exportálni alig lehet, itthon senki sem tud vásárolni mert az a minimális pénz az kajára kell.

Szóval hacsaknem földbirtokos vagy éhezni fogsz.

Tudom, hogy tarthatatlan ami az USAban van, de nem hiszem, hogy egy pénzügyi armageddonnal akarják elintézni.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
T

Törölt tag 008

Guest
Abba segíts, mibe tegyük a pénzünk. Mert ilyen esetben a forint gondolom 2 perc alatt bedől, az euro 4.
Vegyek sok aranyat az asszonynak???
(2 legyet is ütnék 1 csapásra. Az otthoni nyugalmat meg a biztosított jövőt :))

Csak az a baj, az arany már most folyamatosan rekordárközel pörög.
Ferfal argentina shtf a kulcsszó. Ő jól leírja mi történik mire kell számítani és hogy kell fekészülni. Preppereknek alapmű :)
Amúgy kisértékű arany gyűrű, fülbevaló, karlánc, nyaklánc. Lehetőleg csomagolással, papírral, igazolással. Különben a sarkon nem tudod majd bizonyítani, hogy igazi arany-e amikor az űzértől gyógyszerre cseréled a gyerekednek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
Ferfal argentina shtf a kulcsszó. Ő jól leírja mi történik mire kell számítani és hogy kell fekészülni. Preppereknek alapmű :)
Amúgy kisértékű arany gyűrű, fülbevaló, karlánc, nyaklánc. Lehetőleg csomagolással, papírral, igazolással. Különben a sarkon nem tudod majd bizonyítani, hogy igazi arany-e amikor az űzértől gyógyszerre cseréled a gyerekednek.
Gyémánt, aranytömb, föld ha jól értem.

Köszi az argentin tippet. o_O
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Abba segíts, mibe tegyük a pénzünk. Mert ilyen esetben a forint gondolom 2 perc alatt bedől, az euro 4.
Vegyek sok aranyat az asszonynak???
(2 legyet is ütnék 1 csapásra. Az otthoni nyugalmat meg a biztosított jövőt :))

Csak az a baj, az arany már most folyamatosan rekordárközel pörög.
Nem kereskedünk lényegében az USA-val, így a Forintot ez a része nem érinti. Nehéz megjósolni. Nyilván a legjobb befektetés az arany továbbra is, de nem tudjuk mikor követik az amerikaiak pontosan a nagy dollár-öngyilkosságot, vagy húzza meg a ravaszt valamelyik nagyhatalom azzal, hogy többé nem fogadja el a dollár valid fizetőeszköznek, ezzel egyben tudomásul véve, hogy a saját amerikai államkötvény állománya is értéktelen, csak azt, hogy most éppen a gázon taposnak a szakadék felé és a fékút már hosszabb, mint a meredély széléig vezető út!

Lehet én is aranyra váltom a megtakarításaimat (alapvetően egyre kevésbé a covid, egyre inkább az Amerika jövője miatti kimondatlan félelem áll az arany árfolyama mögött). Jobbat nem tudok. Csak fizikai formában kellene hozzájutnom, az már tavasszal lehetetlen volt nálunk!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ha a dollár dől az USA értékpapírok, részvének, kötvények és az államadósság is wc papírt ér. Ezzel a fejlett világ nagy %-nak a nyugdíját és tartalékát nullázod ki.
Nem fog az USA határánál megállni. Ezzel MINDENKI bedől.



Kb ilyen csillogó szemeid lesznek:
zniQcpzGDuEm2e3qj7k8jA1J.jpeg


Csak gondolj bele, a forintot is magával rántja. Ami megtakarításod van az 0-t ér. A fizetésed a negyedét, a munkahelyed nem tudni megmarad-e, de ugye exportálni alig lehet, itthon senki sem tud vásárolni mert az a minimális pénz az kajára kell.

Szóval hacsaknem földbirtokos vagy éhezni fogsz.

Tudom, hogy tarthatatlan ami az USAban van, de nem hiszem, hogy egy pénzügyi armageddonnal akarják elintézni.
De mit tehetünk, a dollárárverés nem működőképes modell és most már ott tartunk, mert olyan mértékben nyomják nyakló nélkül, hogy semmilyen hatalmi és gazdasági tényező nem járul hozzá a dollár árfolyamához, az már kizárólag a bizalmon alapul, amely bizalom helyét éppen átveszi a rémület, hogy ezek a hülyék nem tudnak leállni és se a pénzük, se az államadósságuk tekintetében nem ismernek már határt, mert a dollár pénzből, zsarolássá vált. Azzá, amiről írsz!

Így-vagy-úgy, de mint pénz megszűnt és ezt az árfolyama is követni fogja. Pontosabban az árfolyama is meg fog szűnni egy nap. Nem is olyan távoli nap.

Pár éve is másképp láttam, az elmúlt évek döbbenetes megcsúszása viszont kénytelen-kelletlen elgondolkodtat, hogy túl vagyunk e már azon a ponton, ahonnan van visszatérés és szerintem igen. A világgazdaság már több emberöltő alatt se feltétlen tudná tartalommal megtölteni ezt a dollár-, államkötvény- és rá épülő értékpapírmennyiséget, ha most az USA leállna. De nem áll le, hanem fokozza a kibocsájtást, kereskedelmi háborúkat vív és van egy súlyos, akár polgárháborúval fenyegető politikai krízise (mert nem társadalmi ez)! Ez már hógolyó, csak nem tudjuk milyen gyorsan ér lavinaként a lejtő aljára és most még csak hógolyó, tehát senki nem fog sikoltozva ugrálni, hogy jajjvégeavilágnak! Pedig szerintem de, legalábbis az általunk ismertnek ebben a formában.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány