[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Na ezzel azt hiszem el is árultál mindent arról,hogy mennyire is érdemes komolyan venni a hozzászólásaidat... Jó lenne ebben a topicban a Lynx-el kapcsolatos infókat/híreket olvasni,nem pedig azt,hogy 1-2 ember totális hozzánemértéséről és tudatlanságáról tanúbizonyságot téve vagy 20 oldalt már telesírt a baromságaival. Ezekben a napokban került aláírásra a honvédség történetének valahavolt egyik legnagyobb haditechnikai fejlesztése,ráadásul itthoni gyártókapacitás kiépítésével,és az ehhez kapcsolódó hírek helyett pár ember agymenésével van telespammol-va az egész Lynx fórum. Személy szerint erre rohadtul nem vagyok kíváncsi...

Mi van?

Tudsz adni hiteles infót egy Lance 1 torony ill. egy Lance 2 torony pontos áráról?

Azt pedig le*m mire vagy vagy nem vagy kíváncsi.

Ez egy fórum, szóval itt nem csak az van ami neked tetszik.

Igazából a felvetése jogos, mert előnyösebb lett volna hosszabb távon a nagyobb kaliberű gépágyú, viszont költségesebb is. Vannak érvek mindkettő mellett Pro és kontra.

Igazándiból az áron kívül nincs más érv a 30mm mellett.

Persze ha sosem fogunk vele háborúzni, akkor jó döntés a 30mm, de ha mégis, akkor cumi lesz vele...

Mi van?

Tudsz adni hiteles infót egy Lance 1 torony ill. egy Lance 2 torony pontos áráról?

Azt pedig le*m mire vagy vagy nem vagy kíváncsi.

Ez egy fórum, szóval itt nem csak az van ami neked tetszik.

Nem,nem csak én nem vagyok erre kíváncsi,hanem rajtam kívül a forumozók nagy része sem. Lehetne a kaliberről érdemi vitát folytatni,de ez a habzó szájjal ámokfutás amit lerendezel,ennek ahhoz köze sincs... amilyen hangnemet meg megütsz sok forumtársaddal szemben azt remélem a moderátorok hamarosan majd értékelni fogják...

• Tetszik
Reactions: Tyrbak and Blitz97
Azért szerintem egy olyan bizniszben, ahol 10 millió euróra jön ki az járművenkénti költség, az APS minimális elvárás...

APS szerintem lesz és az árban is benne van már, lesz. Maximum az lehet a kérdés, 2023-ra benne lesz-e vagy csak később kerül bele ...

A RM is azzal promózza mindenhol, hogy lesz. Csak nem ezzel sóherkodunk ...

Nem,nem csak én nem vagyok erre kíváncsi,hanem rajtam kívül a forumozók nagy része sem. Lehetne a kaliberről érdemi vitát folytatni,de ez a habzó szájjal ámokfutás amit lerendezel,ennek ahhoz köze sincs... amilyen hangnemet meg megütsz sok forumtársaddal szemben azt remélem a moderátorok hamarosan majd értékelni fogják...

Úgy látom neked is kéne egy safe space...

HUNlynx.png

Remélem azt is rosszul.

Igazából megválaszoltam neked a lehetséges miérteket a harmincasra (a csehek sem véletlenül ezt a konfigot veszik a saját gépükön) az igazi kérdés, hogy a Lance I vagy II a torony, ha a kettő akkor igazából a későbbi újrafegyverzés viszonylag alacsonyabb költségen megoldható.

Meg az, hogy ezt gyartják már szériában.

Attól függ kivel, a szomszedokhoz tökéletesen megfelel jelenleg.

Igazából megválaszoltam neked a lehetséges miérteket a harmincasra (a csehek sem véletlenül ezt a konfigot veszik a saját gépükön) az igazi kérdés, hogy a Lance I vagy II a torony, ha a kettő akkor igazából a későbbi újrafegyverzés viszonylag alacsonyabb költségen megoldható.

Ámen

Vki kérdezte a román véleményeket.
Itt generált a facebook-on 132 hozzászólást. Nem olvastam át, de előre jó szórakozást! Megtrollkodni ér! :D:D:D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ha így lenne, már láttuk volna a képeket. Attól félek annyira sincs kész, hogy fényképezni lehessen. Akkor egy ausztrál gép előtt álltak volna, nem egy cseh festésű előtt. A kép augusztus 19-n készült.
Én úgy értettem, hogy ha hajón küldik, akkor már úton kellett lennie.
Most hirtelen csak annyit találtam, hogy a 2019 szept. 16.-án hirdették ki a 2 döntőst, és onnantól van 1 évük, hogy leszállítsák a kész járműveket.
Az OK, hogy a Roadshowra megreptetik, az 1db nem harci konfigurációt, de szerintem a 2 db kész példányt én már inkább hajón vinném. Az meg odáig több hét.

Kíváncsi vagyok, ha Pumát vettünk volna mit szóltak volna itt egyesek a 30-ashoz... Nagy a gyanúm jó lett volna mindenre... :D
Minden esetre nekem nagy a gyanúm, hogy csak az azt a konfigot hallhattuk, amit nem mi gyártunk. Nekem erős kétségeim vannak arról is hogy a Lance 1-es torony sem marad az összesen.
Amúgy az is érdekes, hogy Benkő papa azt mondta lesz dedikált páncéltörő verzió is, az is lehet, hogy az lesz a lance 2.0 torony a négy ATGM indítóval, a többi meg marad a hibrides lance 1 torony kf41 testtel.. Mint mindig, most sem tudunk semmit.

Na emberek, végigolvastam a mai termést és csak fogom a fejem. Hogy egyesek itt micsoda magas szinten képesek reszelni a semmit az egészen bámulatos.
Néhány, leginkább bizonytalan információ alapján szinte már tényként kezelitek a 30-as gépágyút. Ez még a kisebbik baj lenne. Jelenleg a KF41 épp csak kilépett a fikció státuszból de egyesek már azt szarozzák, hogy egy kiforratlan IFV-hez nem egy (felhasználási terület szempontjából) még kiforratlanabb gépágyút rendeltünk meg, ráadásul úgy, hogy ennek a kalibernek ebben a kategóriában való jövőbeni elterjedése bizonytalan, ami egy rossz választás esetén további logisztikai problémákkal súlyosbítja a szövetségen belüli együttműködést.

A kaliberváltás jóval összetettebb annál, hogy "jobb mer nagyobbat szól". Elsősorban itt a szövetségeben elfoglalt helyünk és méretünk miatt a meghatározó hadseregek ilyen irányú elmozdulását kell figyelnünk. Ha végül a 35-öst nagy számban renszeresíti minimum két nagyobb szereplő akkor érdemes már nekünk is ezen elgondolkodni.Itt külön szerencse, hogy a platform elvileg mindkettőt képes hordozni.

Addig is szorosan együtt kell működni a RM-al a fejlesztésben és a kis számú kísérleti integrálásban a most megkötött megállapodásokat felhasználva. Legyen először tapaszalat.

Jelen helyzetben, úgy gondolom a 30-as volt a felelős választás, amennyiben így történt. Ha ez nem lenne igaz és mégis 35-össel vesszök őket, akkor azt inkább merésznek nevezném.